Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sponscake recept
Sponscake recept
Laatste update: 1 juni 2016 om 15:06

Sponscake


Ingrediënten


33

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op ca. 180 C.
Klop in een kom de 6 eieren en de 6 eidooiers los met de suiker. Plaats de kom in een steelpan met heet water. (De bodem van de kom mag het water niet raken!).
Zet het geheel op een lage warmtebron, maar zorg ervoor dat het water niet gaat koken.
Klop het eiermengsel met een garde tot het warm is.
Als een druppel langzaam van de garde glijdt, dan is het op de juiste temperatuur.
Klop het vervolgens met een mixer, zodat het beslag in volume toeneemt.
Spatel er dan voorzichtig de bloem, boter en pandan door.

Beboter een tulbandvorm of speciala pondanvorm (deze zijn verkrijgbaar in de toko)
Schep het beslag erin en laat dit een half uur bakken. Haal de springvorm uit de oven en maak de springvorm los.

Deze cake zal uiteindelijk een groene kleur hebben en een lichtbruine korst.
Hij is heel luchtig en ook machtig, maar ook overheerlijk...!

Tip:
Je hebt niet perse een speciale sponscakevorm nodig.
Deze cake kun je ook maken in een tulbandvorm.

Allergenen Informatie

Voor dit sponscake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sponscake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.9 / 10 in 14 recensies

  • Ik heb alles gedaan zoals beschreven. Totaal mislukt. Hij blijft plat en de bovenkant lijkt gaar en de onderkant en midden is net rubber. Nog nooit een mislukte cake gehad. Baal vooral van de 12 eiere... Lees reactie
    Agnes gaf dit recept op 1 juni 2016 4 uit 5 sterren
  • Ik vind het geweldig hoop meer van deze recepten te kunnen vinden
    Willem gaf dit recept op 10 juni 2015 2 uit 5 sterren
  • Mijn mannetje is niet meer lekker sinds ik deze cake niet maak. Zo lekker is hij! Hij zal er een moord voor doen!
    Bea gaf dit recept op 9 juni 2015 5 uit 5 sterren
  • Zozo mijn mannetje heeft er zelfs drie stukken van op
    Bea gaf dit recept op 2 juni 2015 5 uit 5 sterren
  • Lekker hoor
    Peter gaf dit recept op 2 juni 2015 2 uit 5 sterren
  • Lijkt me heel lekker maar weet iemand een Indonesische toko on Amsterdam?
    Tijn gaf dit recept op 19 januari 2014 5 uit 5 sterren
  • @Sterre ... klopt, dat is idd makkelijker, maar in mijn ogen is dit een recepten-site en niet een kook- en- bak uit een pakje site.
    Azuro gaf dit recept op 13 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • In totaal 12. 6 eieren gebruik je in z'n geheel en van de andere 6 enkel de dooiers!
    Azuro gaf dit recept op 12 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • Of je gebruikt de eiwitten om merenques te maken, weggooien hoeft dus echt niet.
    Marijke gaf dit recept op 9 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • In totaal 12. 6 eieren gebruik je in z'n geheel en van de andere 6 enkel de dooiers!
    Azuro gaf dit recept op 22 februari 2013 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven