AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Sponscake

22 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Sponscake recept Verwarm de oven voor op ca. 180 įC.
Klop in een kom de 6 eieren en de 6 eidooiers los met de suiker. Plaats de kom in een steelpan met heet water. (De bodem van de kom mag het water niet raken!).
Zet het geheel op een lage warmtebron, maar zorg ervoor dat het water niet gaat koken.
Klop het eiermengsel met een garde tot het warm is.
Als een druppel langzaam van de garde glijdt, dan is het op de juiste temperatuur.
Klop het vervolgens met een mixer, zodat het beslag in volume toeneemt.
Spatel er dan voorzichtig de bloem, boter en pandan door.

Beboter een tulbandvorm of speciala pondanvorm (deze zijn verkrijgbaar in de toko)
Schep het beslag erin en laat dit een half uur bakken. Haal de springvorm uit de oven en maak de springvorm los.

Deze cake zal uiteindelijk een groene kleur hebben en een lichtbruine korst.
Hij is heel luchtig en ook machtig, maar ook overheerlijk...!

Tip:
Je hebt niet perse een speciale sponscakevorm nodig.
Deze cake kun je ook maken in een tulbandvorm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit sponscake recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.9 / 10 in 13 recensies

  • Ik vind het geweldig hoop meer van deze recepten te kunnen vinden
  • Mijn mannetje is niet meer lekker sinds ik deze cake niet maak. Zo lekker is hij! Hij zal er een moord voor doen!
  • Zozo mijn mannetje heeft er zelfs drie stukken van op
  • Lekker hoor
  • Lijkt me heel lekker maar weet iemand een Indonesische toko on Amsterdam?
  • @Sterre ... klopt, dat is idd makkelijker, maar in mijn ogen is dit een recepten-site en niet een kook- en- bak uit een pakje site.
  • In totaal 12. 6 eieren gebruik je in z'n geheel en van de andere 6 enkel de dooiers!
  • Of je gebruikt de eiwitten om merenques te maken, weggooien hoeft dus echt niet.
  • In totaal 12. 6 eieren gebruik je in z'n geheel en van de andere 6 enkel de dooiers!
  • Je kunt de eiwitten lekker kloppen met bessensaus en haagse bluf van maken voor een toetje. Heerlijk!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /