MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Sponscake

Sponscake recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op ca. 180 įC.
Klop in een kom de 6 eieren en de 6 eidooiers los met de suiker. Plaats de kom in een steelpan met heet water. (De bodem van de kom mag het water niet raken!).
Zet het geheel op een lage warmtebron, maar zorg ervoor dat het water niet gaat koken.
Klop het eiermengsel met een garde tot het warm is.
Als een druppel langzaam van de garde glijdt, dan is het op de juiste temperatuur.
Klop het vervolgens met een mixer, zodat het beslag in volume toeneemt.
Spatel er dan voorzichtig de bloem, boter en pandan door.

Beboter een tulbandvorm of speciala pondanvorm (deze zijn verkrijgbaar in de toko)
Schep het beslag erin en laat dit een half uur bakken. Haal de springvorm uit de oven en maak de springvorm los.

Deze cake zal uiteindelijk een groene kleur hebben en een lichtbruine korst.
Hij is heel luchtig en ook machtig, maar ook overheerlijk...!

Tip:
Je hebt niet perse een speciale sponscakevorm nodig.
Deze cake kun je ook maken in een tulbandvorm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit sponscake recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • @Sterre ... klopt, dat is idd makkelijker, maar in mijn ogen is dit een recepten-site en niet een kook- en- bak uit een pakje site.
  • In totaal 12. 6 eieren gebruik je in z'n geheel en van de andere 6 enkel de dooiers!
  • In totaal 12. 6 eieren gebruik je in z'n geheel en van de andere 6 enkel de dooiers!

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /