Sponscake

Sponscake

print
Delen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 6 eidooiers
  • 125 gram bloem
  • 125 gram gesmolten boter
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel pandanvloeistof (de kleur- en smaakstof / verkrijgbaar in de toko)


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op ca. 180 C. Klop in een kom de eieren en eidooiers los met de suiker. Plaats de kom in een steelpan met heet water. (De bodem van de kom mag het water niet raken!). Zet het geheel op een lage warmtebron, maar zorg ervoor dat het water niet gaat koken. Klop het eiermengsel met een garde tot het warm is. Als een druppel langzaam van de garde glijdt, dan is het op de juiste temperatuur. Klop het vervolgens met een mixer, zodat het beslag in volume toeneemt. Spatel er dan voorzichtig de bloem, boter en pandan door. Beboter een tulbandvorm of speciala pondanvorm (deze zijn verkrijgbaar in de toko) Schep het beslag erin en laat dit een half uur bakken. Haal de springvorm uit de oven en maak de springvorm los. Deze cake zal uiteindelijk een groene kleur hebben en een lichtbruine korst. Hij is heel luchtig en ook machtig, maar ook overheerlijk...! Tip: Je hebt niet perse een speciale sponscakevorm nodig. Deze cake kun je ook maken in een tulbandvorm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit sponscake recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (17)

Gemiddelde score 9.6 / 10 in 17 reacties
  • Lijkt me heel lekker maar weet iemand een Indonesische toko on Amsterdam?
    Tijn gaf dit recept 5/5 sterren
  • @Sterre ... klopt, dat is idd makkelijker, maar in mijn ogen is dit een recepten-site en niet een kook- en- bak uit een pakje site.
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • In totaal 12. 6 eieren gebruik je in z'n geheel en van de andere 6 enkel de dooiers!
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik lees 12 eieren waarvan 12 dooiers en 6 eiwitten worden gebruikt... Of zit ik ernaast? Mijn vraag daarnaast is nog of de eiwitten en dooiers tegelijk worden geklopt. Ik lees in andere recepten dat de dooiers en witten gescheiden moeten worden geklopt. Wie kan mij daar iets zinnigs over zeggen? Alvast dank voor het antwoord!
    Albert gaf dit recept 5/5 sterren
  • Of je gebruikt de eiwitten om merenques te maken, weggooien hoeft dus echt niet.
    Marijke gaf dit recept 5/5 sterren
  • Volgens mij heb je 126 eieren nodig. Het recept lijkt me duidelijk. Iemand ervaring? Wat was het resultaat?
    Martijn gaf dit recept 5/5 sterren
  • In totaal 12. 6 eieren gebruik je in z'n geheel en van de andere 6 enkel de dooiers!
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Je kunt de eiwitten lekker kloppen met bessensaus en haagse bluf van maken voor een toetje. Heerlijk!
    Desiree gaf dit recept 4/5 sterren
  • Moet je nou 6 of 12 eieren hebben? Ik vind het nogal vaag.
    Sterre gaf dit recept 3/5 sterren
  • Ga lekker naar een toko haal daar een pakje pandan chiffon en 200 milliliter kokosmelk. En bak erop los veel makkelijker en je hebt hetzelfde ;)
    Samantha gaf dit recept 5/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter