AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Speculaas

40 3

Ingrediënten

Bereidingswijze

Speculaas recept Verwarm de oven voor op 175 įC. Kneed alle ingrediŽnten, behalve de amandelen, voor het deeg onder toevoeging van water tot een soepele bal. Zet de amandelen op met koud water, breng ze aan de kook en giet ze af. Pel ze en hak ze fijn. Kneed de amandelen door het deeg. Druk op een met boter ingesmeerd bakblik het deeg tot een lap. Plaats de speculaas in het midden van de oven en bak deze bruin en gaar, in ongeveer 25 minuten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit speculaas recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 21 recensies

  • Ik vind speculaas erg lekker maar deze geef ik een 10+, lekker.
  • 20 gram speculaaskruiden is veel te veel. Ik heb ze allemaal weggemikt. De volgende keer begin ik met 5 gram.
  • Wel goed maar iets te veel speculaaskruiden, beetje hard maar super lekker.
  • Ik wilde graag ook nog even melden dat 20 gram speculaas kruiden inderdaad veels te veel is. Met 5 gram kom je al een heel eind.
  • Ik wil dit recept graag gaan gebruiken, maar voor hoeveel speculaasjes is dit?
  • 5 gram proef je echt niet terug, welke koekkruiden je ook gebruikt. 20 gram is mooi voor dit recept met de koekkruiden die ik gebruik (pittig). Misschien kunnen mensen zelf ook inschatten wat er in moet? Je kent je eigen koekkruiden toch het best, en als je twijfelt, proef je eerst een beetje van het deeg. Niet gelijk een goed recept zo afkraken. Rietsuiker maakt het voor mij inderdaad nog lekkerder.
  • Het deeg was echt heel plakkerig. Had iemand hetzelfde of hoort het zo?
  • Lekker, kruiden bij ons niet overheersend. Zelfrijzend bakmeel gebruikt, doet het prima. Lekker!
  • Geen basterdsuiker maar rietsuiker geeft meer smaak zelf getest voor de klas! Groet Sata
  • Ik vond 20 gram juist net te weinig. Kan misschien ook liggen aan me kruiden die ik gebruikt heb, maar er mocht van mij nog wat meer in. En toen smaakte ze heerlijk!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /