Speculaas

Speculaas

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 įC. Kneed alle ingrediŽnten, behalve de amandelen, voor het deeg onder toevoeging van water tot een soepele bal. Zet de amandelen op met koud water, breng ze aan de kook en giet ze af. Pel ze en hak ze fijn. Kneed de amandelen door het deeg. Druk op een met boter ingesmeerd bakblik het deeg tot een lap. Plaats de speculaas in het midden van de oven en bak deze bruin en gaar, in ongeveer 25 minuten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit speculaas recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (21)

Gemiddelde score 8.4 / 10 in 21 reacties
  • Ik vind speculaas erg lekker maar deze geef ik een 10+, lekker.
    Jinte Wirtz gaf dit recept 5/5 sterren
  • 20 gram speculaaskruiden is veel te veel. Ik heb ze allemaal weggemikt. De volgende keer begin ik met 5 gram.
    Wilco gaf dit recept 5/5 sterren
  • Wel goed maar iets te veel speculaaskruiden, beetje hard maar super lekker.
    Petra Steffens & Sam Steffens (9 Jaar) gaf dit recept 4/5 sterren
  • Ik wilde graag ook nog even melden dat 20 gram speculaas kruiden inderdaad veels te veel is. Met 5 gram kom je al een heel eind.
    Hanneke gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik wil dit recept graag gaan gebruiken, maar voor hoeveel speculaasjes is dit?
    Kim gaf dit recept 4/5 sterren
  • 5 gram proef je echt niet terug, welke koekkruiden je ook gebruikt. 20 gram is mooi voor dit recept met de koekkruiden die ik gebruik (pittig). Misschien kunnen mensen zelf ook inschatten wat er in moet? Je kent je eigen koekkruiden toch het best, en als je twijfelt, proef je eerst een beetje van het deeg. Niet gelijk een goed recept zo afkraken. Rietsuiker maakt het voor mij inderdaad nog lekkerder.
    Kim gaf dit recept 5/5 sterren
  • Het deeg was echt heel plakkerig. Had iemand hetzelfde of hoort het zo?
    gaf dit recept 2/5 sterren
  • Lekker, kruiden bij ons niet overheersend. Zelfrijzend bakmeel gebruikt, doet het prima. Lekker!
    Nova Schets gaf dit recept 4/5 sterren
  • Geen basterdsuiker maar rietsuiker geeft meer smaak zelf getest voor de klas! Groet Sata
    Sata gaf dit recept 4/5 sterren
  • Ik vond 20 gram juist net te weinig. Kan misschien ook liggen aan me kruiden die ik gebruikt heb, maar er mocht van mij nog wat meer in. En toen smaakte ze heerlijk!
    Noor gaf dit recept 5/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter