Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaas recept
Speculaas recept

Speculaas


Ingrediënten


40

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 ░C. Kneed alle ingrediŰnten, behalve de amandelen, voor het deeg onder toevoeging van water tot een soepele bal. Zet de amandelen op met koud water, breng ze aan de kook en giet ze af. Pel ze en hak ze fijn. Kneed de amandelen door het deeg. Druk op een met boter ingesmeerd bakblik het deeg tot een lap. Plaats de speculaas in het midden van de oven en bak deze bruin en gaar, in ongeveer 25 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit speculaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Speculaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 21 recensies

  • 5 gram proef je echt niet terug, welke koekkruiden je ook gebruikt. 20 gram is mooi voor dit recept met de koekkruiden die ik gebruik (pittig). Misschien kunnen mensen zelf ook inschatten wat er in mo... Lees reactie
    Kim gaf dit recept op 3 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Het deeg was echt heel plakkerig. Had iemand hetzelfde of hoort het zo?
    Purrke gaf dit recept op 8 december 2013 2 uit 5 sterren
  • Lekker, kruiden bij ons niet overheersend. Zelfrijzend bakmeel gebruikt, doet het prima. Lekker!
    Nova Schets gaf dit recept op 10 november 2013 4 uit 5 sterren
  • Geen basterdsuiker maar rietsuiker geeft meer smaak zelf getest voor de klas! Groet Sata
    Sata gaf dit recept op 17 oktober 2013 4 uit 5 sterren
  • Het recÚpt helemaal gevolgd, behalve dat ik perongeluk 50 gram meer aan boter heb gebruikt. Heb der gevulde speculaas van gemaakt. Smaakt heerlijk. De amandelspijs behandeld zo als op verpakking. Een ... Lees reactie
    Sandra gaf dit recept op 1 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik vond 20 gram juist net te weinig. Kan misschien ook liggen aan me kruiden die ik gebruikt heb, maar er mocht van mij nog wat meer in. En toen smaakte ze heerlijk!
    Noor gaf dit recept op 23 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • Omdat ik geen bruine basterdsuiker had, heb ik hiervoor in de plaats kristalsuiker gebruikt. Smaakt heerlijk! Dan heb je die 20 gram speculaaskruiden wel nodig!
    Esther gaf dit recept op 10 juli 2013 4 uit 5 sterren
  • Ik vind speculaas erg lekker maar deze geef ik een 10+, lekker.
    Jinte Wirtz gaf dit recept op 15 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Wel goed maar iets te veel speculaaskruiden, beetje hard maar super lekker.
    Petra Steffens & Sam Steffens (9 Jaar) gaf dit recept op 27 januari 2013 4 uit 5 sterren
  • 20 gram speculaaskruiden is veel te veel. Ik heb ze allemaal weggemikt. De volgende keer begin ik met 5 gram.
    Wilco gaf dit recept op 15 december 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Smakelijk eten
    Tekst

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven