Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaas recept
Speculaas recept

Speculaas


Ingrediënten


40 3

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed alle ingrediënten, behalve de amandelen, voor het deeg onder toevoeging van water tot een soepele bal. Zet de amandelen op met koud water, breng ze aan de kook en giet ze af. Pel ze en hak ze fijn. Kneed de amandelen door het deeg. Druk op een met boter ingesmeerd bakblik het deeg tot een lap. Plaats de speculaas in het midden van de oven en bak deze bruin en gaar, in ongeveer 25 minuten.

Allergenen Informatie

Voor dit speculaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Speculaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 21 recensies

  • 5 gram proef je echt niet terug, welke koekkruiden je ook gebruikt. 20 gram is mooi voor dit recept met de koekkruiden die ik gebruik (pittig). Misschien kunnen mensen zelf ook inschatten wat er in mo... Lees reactie
  • Het deeg was echt heel plakkerig. Had iemand hetzelfde of hoort het zo?
  • Lekker, kruiden bij ons niet overheersend. Zelfrijzend bakmeel gebruikt, doet het prima. Lekker!
  • Geen basterdsuiker maar rietsuiker geeft meer smaak zelf getest voor de klas! Groet Sata
  • Het recépt helemaal gevolgd, behalve dat ik perongeluk 50 gram meer aan boter heb gebruikt. Heb der gevulde speculaas van gemaakt. Smaakt heerlijk. De amandelspijs behandeld zo als op verpakking. Een ... Lees reactie
  • Ik vond 20 gram juist net te weinig. Kan misschien ook liggen aan me kruiden die ik gebruikt heb, maar er mocht van mij nog wat meer in. En toen smaakte ze heerlijk!
  • Omdat ik geen bruine basterdsuiker had, heb ik hiervoor in de plaats kristalsuiker gebruikt. Smaakt heerlijk! Dan heb je die 20 gram speculaaskruiden wel nodig!
  • Ik vind speculaas erg lekker maar deze geef ik een 10+, lekker.
  • Wel goed maar iets te veel speculaaskruiden, beetje hard maar super lekker.
  • 20 gram speculaaskruiden is veel te veel. Ik heb ze allemaal weggemikt. De volgende keer begin ik met 5 gram.
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Deeglaagjes
    Ik ben een bladerdeegjunkie. Van appelflappen, croissantjes en taarten tot kaasrolletjes en quiches, ik maak het allemaal. Maar echt gezond is bladerdeeg nou niet bepaald; ik schrik elke keer weer van het vetgehalte. Dus de laatste tijd heb ik wat geëxperimenteerd met filodeeg, het iets minder vette broertje. En met succes.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven