De bodem:
Klop met de mixer in ongeveer 15 minuten de eieren met de suiker tot schuim.
Zeef de bloem en de cacaopoeder en spatel deze voorzichtig door de geklopte eieren.
In een ingevette springvorm van 30 cm doorsnede gedurende ca. 30 minuten in de oven bakken op 180 - 200ºC.
Als de bodem klaar is deze ondersteboven laten afkoelen waardoor hij gelijkmatiger van vorm wordt.
De bodem is het beste verder te bewerken als hij een dag eerder is gebakken.
Hij moet in elk geval goed afgekoeld zijn voordat je verder ermee gaat!
De taart:
Snijd de bodem in 3 gelijke plakken.
Doe dit rustig en neem de tijd om ze mooi recht te krijgen.
De goed gekoelde met de stijf kloppen.
Als de taart dezelfde dag nog geserveerd wordt is Klopvast niet nodig.
Als je hem later wilt serveren wel Klopvast naar gevoel toevoegen.
Het kersensap(0.25 liter) aan de kook brengen.
De maïzena oplossen in een beetje koud kersensap(0.25 liter) en dan toevoegen aan de rest van het kersensap(0.25 liter) en al roerend weer aan de kook brengen.
Zodra het kookt van het vuur nemen, de zure kersen(1 blik)(400 gram) toevoegen, doorroeren en af laten koelen.
Zodra dit is afgekoeld ca. 20 ml Kirschwasser of Kirsch(50 milliliter) door dit mengsel roeren en het mengsel gelijkmatig verdelen over de onderste cakelaag.
Verspreid een laag slagroom(1.2 liter) hierover en leg de tweede cakelaag hierop en druk zachtjes aan.
Sprenkel Kirschwasser of Kirsch(50 milliliter) over deze tweede cakelaag (niet te zuinig!) en weer een laag slagroom(1.2 liter) hierover spreiden.
Leg hier de derde cakelaag bovenop en druk zachtjes aan.
Besprenkel ook deze laag met Kirschwasser of Kirsch(50 milliliter).
Verspreid nu de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkant van de taart.
De garnering:
Versier de taart met geraspte chocolade, rosetjes slagroom en de Kaiserkirschen of ontpitte kersen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
Gluten
chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.