Schwarzwälder Kirschtorte

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De bodem:
    Klop met de mixer in ongeveer 15 minuten de eieren met de suiker tot schuim.
    Zeef de bloem en de cacaopoeder en spatel deze voorzichtig door de geklopte eieren.
    In een ingevette springvorm van 30 cm doorsnede gedurende ca. 30 minuten in de oven bakken op 180 - 200ºC.
    Als de bodem klaar is deze ondersteboven laten afkoelen waardoor hij gelijkmatiger van vorm wordt.
    De bodem is het beste verder te bewerken als hij een dag eerder is gebakken.
  2. Hij moet in elk geval goed afgekoeld zijn voordat je verder ermee gaat!

    De taart:
    Snijd de bodem in 3 gelijke plakken.
  3. Doe dit rustig en neem de tijd om ze mooi recht te krijgen.
    De goed gekoelde met de stijf kloppen.
    Als de taart dezelfde dag nog geserveerd wordt is Klopvast niet nodig.
  4. Als je hem later wilt serveren wel Klopvast naar gevoel toevoegen.
    Het aan de kook brengen.
  5. De maïzena oplossen in een beetje koud en dan toevoegen aan de rest van het en al roerend weer aan de kook brengen.
    Zodra het kookt van het vuur nemen, de zure toevoegen, doorroeren en af laten koelen.
    Zodra dit is afgekoeld ca. 20 ml Kirschwasser of door dit mengsel roeren en het mengsel gelijkmatig verdelen over de onderste cakelaag.
    Verspreid een laag hierover en leg de tweede cakelaag hierop en druk zachtjes aan.
    Sprenkel Kirschwasser of over deze tweede cakelaag (niet te zuinig!) en weer een laag hierover spreiden.
  6. Leg hier de derde cakelaag bovenop en druk zachtjes aan.
  7. Besprenkel ook deze laag met Kirschwasser of .
  8. Verspreid nu de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkant van de taart.

    De garnering:
    Versier de taart met geraspte chocolade, rosetjes slagroom en de Kaiserkirschen of ontpitte kersen.

    Voor het serveren de complete taart goed koelen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
724 kcal
36%7240 kcal
Vetten
48 g.
69%480 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%300 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
30 g.
33%300 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schwarzwälder Kirschtorte