Pasteis de nata

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden C.
  2. of op gasovenstand 6f.
  3. Ontdooi het bladerdeeg.
  4. Snijd het in de lengte open en breng het in een pannetje met de aan de kook.
  5. Schraap met een scherp mesje het vanillemerg van het stokje en roer dit door de .
  6. losroeren met en .
  7. Roer ongeveer 3 eetlepels hete room erdoor.
  8. Eimengsel al roerend bij de room in de pan schenken en verwarmen tot mengsel iets gebonden is (niet laten koken).
  9. Pan van vuur nemen.
  10. Vormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg, goed aandrukken.
  11. Roommengsel over vormpjes verdelen.
  12. Pasteitjes in midden van de oven in ca. 10 minuten bruin bakken.
  13. Pasteitjes uit oven in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen.
  14. Uit vorm nemen en op rooster verder laten afkoelen.
  15. Voor het serveren de pasteitjes dik bestrooien met poedersuiker en bestuiven met kaneelpoeder.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboterbladerdeeg en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboterbladerdeeg en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (10)

Pasteis de nata heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 10 recensies
RESET

Het is super lekker ik heb ze vers gegeten in Portugal. Ik hoop dat deze even lekker zijn. Groeten Febe.
Laermans Febe 20 april 2015
Als je een recept overneemt uit, in dit geval Portugalvakantieland, neem het dan exact over en niet half en vooral de oven temp. Dat is heel belangrijk
Cees Monteban 14 juli 2014
Ik heb ergens gehoord dat nata vertaald naar room, dus lijkt met room de juiste keuze. Ik ga ze in ieder geval proberen en vergelijken met degenen die ik pas geleden nog in Portugal heb gegeten.
Bas 14 maart 2014
Mijn vrouw heeft meerdere light varianten proberen te maken als alternatief voor slagroom, maar als je eenmaal de echte met slagroom hebt gemaakt, dan weet je dat al die andere het gewoon niet zijn. ... Lees reactie
Marcel 19 juni 2013
Nee, geen slagroom. Gebruik melk en verwarm die met citroenrasp en een kaneelstokje.
Elisabeth 16 februari 2013
Ik eet ze zelfs in België minstens een maal per maand.
Jillandy 13 februari 2013
Huhhh slagroom in de pasteis? Nee hoor, dat hoor helemaal niet! Gebruik gewone room en voeg citroenrasp toe (1 theelepel) Eet smakelijk
Joao 23 oktober 2012
Heerlijk, heerlijk, heerlijk en zo simpel te maken. Bedankt voor het delen van je recept!
Linda 13 februari 2012
Ik ben helemaal niet zo'n zoetekauw maar voor deze hemelse gebakjes doe ik een moord!
MARIANNE 4 november 2011
Dit is zo erg lekker als wij in portugal zijn eten we het elke dag.
29 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
33 kcal
1%198 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasteis de nata