Limburgse rijstevlaai

Limburgse rijstevlaai

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Melk verwarmen. Rijst en suiker erin strooien, aan de kook brengen en op heel laag vuur in 12 minuten gaar koken. Custardpoeder oplossen in 1 eetlepel melk, in een straaltje door de rijst roeren en 1 minuut laten koken. Laten afkoelen,af en toe roeren. Bodem: gist mengen met suiker en 4 eetlepels melk,15 minuten laten staan. Bloem zeven, in midden kuiltje maken en gistmengsel erin schenken, boter en ei toevoegen. Zout op bloem strooien en 3/4 van de melk in het kuiltje schenken, omroeren en tot soepele deegbal kneden. Afgedekt op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden C. Het deeg uitrollen tot een ronde lap en de vorm ermee bekleden. Bodem regelmatig inprikken. Deeg afdekken en nog 30 minuten laten rijzen. Eidooiers en likeur door rijstepap roeren. Eiwitten met zout stijf kloppen en snel door de rijstepap spatelen.Vulling op deeg scheppen, gladstrijken. Vlaai in het midden van de oven in 30 minuten gaar bakken. Uit de oven halen en de vlaai 5 minuten laten afkoelen,op een rooster verder laten afkoelen. Dan vlaai versieren met slagroom, chocolade.
Bron: © Zo bakten ze bij ons thuis de rijstenvlaai,heerlijk

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit limburgse rijstevlaai recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (6)

Gemiddelde score 9 / 10 in 6 reacties
 • Ik was op zoek naar een recept voor rijstevlaai, wat ik zeker heb gevonden. Alleen het idee van likeur in rijstevlaai lijkt mij geen goed idee.
  Frans gaf dit recept 5/5 sterren
 • Variatie is de spijs van leven. Probeer eerst fruit op de bodem van de vla te leggen voordat de rijst mix erover heen gaat, zoals halve abrikozen of perzikken uit blik. Baktijd blijft hetzelfde Heerlijk!
  Hanseroni gaf dit recept 4/5 sterren
 • Heb dit recept niet geprobeert maar bak al sinds ik 13 jaar oud was (ben nu 55) en werkte toen zaterdags en vakanties voor 5 jaar bij een bakkerij in Brunssum (Limburg). Ik probeer allerlei variaties zoals bijv. halve abrikozen of perzikken (uit blik) eerst op de bodem te leggen en dan de rice mixture eroverheen. Baktijd blijft hetzelfde. In America is een gezegde: "Variation is the spice of life" sinasappel likeur hoort zich best wel lekker aan!
  Han Seroni USA gaf dit recept 5/5 sterren
 • Rijstevlaai was heerlijk! Lekkere gemaakt smaakte jum jam jam Lekker hoor.
  Ishranidna gaf dit recept 5/5 sterren
 • Groot gelijk ;), er hoort geen sinaasappel likeur in te zitten maar wel vanille. Ik bak al jaren vlaaien en vroeger bij mijn oma werd altijd vlaaien gebakken als er kermis was. Ik praat over meer als een halve eeuw vlaaien bakken. En de basis voor vlaaideeg kun je dus alle fruit op verwerken, vooral in de zomertijd met vers fruit. Behalve aardbeien, die zou ik niet doen. Dat wordt "pratjsch"
  Marjo gaf dit recept 5/5 sterren
 • Volgens mij is de vlaai prima gelukt! Proef hem pas morgen maar het was mijn eerste vlaai maar geloof dat ie niet verkeerd smaakt. De rijst was lekker in ieder geval! Heb alleen de sinaasappellikeur vervangen door vanilleessence.... Maar ja dat is een kwestie van smaak! Ik hou gewoon niet van alcohol in eten haha! Bedankt voor uw recept!
  gaf dit recept 3/5 sterren

Laat uw reactie achter