AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Limburgse rijstevlaai

17 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Limburgse rijstevlaai recept Melk verwarmen. Rijst en suiker erin strooien, aan de kook brengen en op heel laag vuur in 12 minuten gaar koken. Custardpoeder oplossen in 1 eetlepel melk, in een straaltje door de rijst roeren en 1 minuut laten koken. Laten afkoelen,af en toe roeren. Bodem: gist mengen met suiker en 4 eetlepels melk,15 minuten laten staan. Bloem zeven, in midden kuiltje maken en gistmengsel erin schenken, boter en ei toevoegen. Zout op bloem strooien en 3/4 van de melk in het kuiltje schenken, omroeren en tot soepele deegbal kneden. Afgedekt op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden C. Het deeg uitrollen tot een ronde lap en de vorm ermee bekleden. Bodem regelmatig inprikken. Deeg afdekken en nog 30 minuten laten rijzen. Eidooiers en likeur door rijstepap roeren. Eiwitten met zout stijf kloppen en snel door de rijstepap spatelen.Vulling op deeg scheppen, gladstrijken. Vlaai in het midden van de oven in 30 minuten gaar bakken. Uit de oven halen en de vlaai 5 minuten laten afkoelen,op een rooster verder laten afkoelen. Dan vlaai versieren met slagroom, chocolade.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit limburgse rijstevlaai recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 6 recensies

  • Ik was op zoek naar een recept voor rijstevlaai, wat ik zeker heb gevonden. Alleen het idee van likeur in rijstevlaai lijkt mij geen goed idee.
  • Variatie is de spijs van leven. Probeer eerst fruit op de bodem van de vla te leggen voordat de rijst mix erover heen gaat, zoals halve abrikozen of perzikken uit blik. Baktijd blijft hetzelfde Heerlijk!
  • Heb dit recept niet geprobeert maar bak al sinds ik 13 jaar oud was (ben nu 55) en werkte toen zaterdags en vakanties voor 5 jaar bij een bakkerij in Brunssum (Limburg). Ik probeer allerlei variaties zoals bijv. halve abrikozen of perzikken (uit blik) eerst op de bodem te leggen en dan de rice mixture eroverheen. Baktijd blijft hetzelfde. In America is een gezegde: "Variation is the spice of life" sinasappel likeur hoort zich best wel lekker aan!
  • Rijstevlaai was heerlijk! Lekkere gemaakt smaakte jum jam jam Lekker hoor.
  • Groot gelijk ;), er hoort geen sinaasappel likeur in te zitten maar wel vanille. Ik bak al jaren vlaaien en vroeger bij mijn oma werd altijd vlaaien gebakken als er kermis was. Ik praat over meer als een halve eeuw vlaaien bakken. En de basis voor vlaaideeg kun je dus alle fruit op verwerken, vooral in de zomertijd met vers fruit. Behalve aardbeien, die zou ik niet doen. Dat wordt "pratjsch"
  • Volgens mij is de vlaai prima gelukt! Proef hem pas morgen maar het was mijn eerste vlaai maar geloof dat ie niet verkeerd smaakt. De rijst was lekker in ieder geval! Heb alleen de sinaasappellikeur vervangen door vanilleessence.... Maar ja dat is een kwestie van smaak! Ik hou gewoon niet van alcohol in eten haha! Bedankt voor uw recept!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /