Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruisbessen-envelopjes recept
Kruisbessen-envelopjes recept

Kruisbessen-envelopjes


Ingrediënten


printad

Bereidingswijze


De plakjes bladerdeeg iets overlappend als een rechthoek op een met bloem bestoven aanrecht, afgedekt met een doek laten ontdooien. De kruisbessen wassen, schoonmaken en afdrogen. Vermengen met suiker, vanillesuiker, paneermeel en maïzena. De oven voorverwarmen op 200°C. Een bakplaat met bakpapier bedekken. Het bladerdeeg uitrollen tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Hier twaalf vierkanten van 10 x 10 cm uitsnijden. Op het midden van elk plakje bladerdeeg wat kruisbessenmengsel scheppen. De hoeken van het deeg naar het midden vouwen. De envelopjes op de bakplaat leggen en met losgeklopte eidooier bestrijken. Midden in de oven ± 25 min. bakken. Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kruisbessen-envelopjes recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ze zijn goed gelukt. We hadden geen maizena meer. Ben benieuwd hoe dat smaakt. Ze zijn erg lekker geworden en zien er goed uit.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Weg met mes en vork
    Het scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van één groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven