Groot koffiebrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Klop de in een kom los.
  2. Kneed in een andere kom het met 25 gram , en de helft van de tot een stevig deeg.
  3. Laat het afgedekt op een warme plaats 10 minuten rusten.
  4. Roer intussen de overige met en tot een romig mengsel.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Kneed het deeg nogmaals door en rol het op een met bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 20 x 30 cm.
  7. Bestrijk het met de romige en strooi de erover.
  8. Rol het deeg op tot een rol van 30 cm lang.
  9. Snijd de uiteinden recht af en snijd de rol in 9 plakken.
  10. Bekleed de bakvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier.
  11. Leg de deegrolletjes in het bakblik dicht tegen elkaar aan en laat ze afgedekt met een vochtige doek 30 minuten narijzen.
  12. Verhit de oven op 200 graden C.
  13. Verwijder de theedoek en bestrijk de bovenkant van de broodjes met de rest van het eimengsel.
  14. Bak het koffiebrood in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.
  15. Laat het brood in de oven afkoelen.
  16. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzing en garneer het brood.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • broodmix kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
117 kcal
5%1053 kcal
Vetten
11 g.
16%99 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groot koffiebrood