Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Donut recept
Donut recept
Laatste update: 29 december 2015 om 13:12

Donut


Ingrediënten


77 3 4

Bereidingswijze


In een kom, de suiker en vanillesuiker met de boter en eieren goed mengen. Dan de melk erbij doen, de vanillearoma, snufje zout en nootmuskaat. Weer mengen en dan langzaamaan de bloem en de bakpoeder door een zeef erbij doen. Heel goed kneden! Op een met bloem bestoven werkplek, het deeg leggen en plat drukken (1 cm hoogte). Met een donutvormpje de vormen eruit doen. Dan in een diepe koekepan, doe je veel olie in en laat je het heet worden. Weinig donut per keer gaar bakken, (ze zijn dan goudbruin). Ik heb melkchocolade en witte chocolade apart gesmolten en daar de donuts in gedipt en toen met van die suikerdecoraties versierd. Eet smakelijk!

Allergenen Informatie

Voor dit donut recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Donut heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 76 recensies

  • Kun je ook donuts maken zonder vanillearoma?
  • Het ziet er lekker uit. nu noch alleen uitproberen. geef dit recept 5/5 sterren
  • Tot hoelang zijn ze goed?
  • Ik ben ze nu aan het bakken. Heb al een stukje als proef gedaan en ze zijn nu al super. Complimenten voor wie dit recept heeft bedacht!
  • Wauw wat lekker, ik ga ze vaker maken
  • Dit zijn heerlijke donuts
  • Moet je ze ook laten rijzen of hoeft dat bij deze niet?
  • Ik vind het een geweldig recept! ik gebruikte mijn donut maker en het ging snel! een kleine tip voor de mensen die ook zo'n maker gebruiken: smeer het ijzer een beetje in met boter zodat het niet plak... Lees reactie
  • Mmmmm jasmiee
  • Ik ga het proberen bij het kerstfeest op school!
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven