MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Breng het grootste gedeelte van de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook en laat het stokje enige tijd in de melk trekken.
Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achtergehouden melk tot een glad papje. Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheiden tegelijk de kokende melk bij.
Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje.
Voeg de suiker toe en wanneer er geen vanillestokje gebruikt is, ook de vanillesuiker.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit banketbakkersroom recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Als je de banketbakkersroom klaar hebt kun je het beste een vel plasticfolie heel dun sprayen met olie en dan op de room leggen en geheel afdekken, voordeel is dat dan geen room aan de folie blijft plakken. Nog eens meebakken met een taart is niet de bedoeling, het is een vulcreme.
  • Hallo! Ik vind dit echt een super lekker recept heb hem al een paar keer uitgeprobeerd op verjaardagen en iedereen vond hem superlekker!
  • Het lijkt mij super ik ga het gelijk proberen. Dat word smullen.
  • Heel lekker! Dikte is precies goed. Ik heb 30 gram suiker gebruikt en vond het zoet genoeg. Volgende keer zeef ik het bloempapje voor het bij de hete melk gaat, want ik had wel veel klontjes. Bedankt voor het recept!
  • Met wat klontjes bij mij :( maar alsnog wel erg lekker!
  • Supergoed gelukt! Bedankt voor het recept.
  • Prima recept snel gemaakt, bedankt.
  • Superlekkere smaak, en niet moeilijk te maken. Heb het recept precies gevolgd, maar toch nog kleine klontjes erin gebleven, niet erg want je ziet ze toch niet on de taart, maar hoe kan dat? Dank voor uw heerlijke recept en de tips van het folie zijn geweldig.
  • Super! Ik ga het is proberen. kan je er ook cupcakes mee bespuiten? Want botercreme word bij mij heel snel hard.
  • Zeer goed recept, goed te gebruiken. Tip: wanneer je het in een schaal doet, dek het af met huishoudfolie of ga met een klontje roomboter over het oppervlak dan krijg je geen dikke vel erop.

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /