Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Breng het grootste gedeelte van de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook en laat het stokje enige tijd in de melk trekken.
Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achtergehouden melk tot een glad papje. Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheiden tegelijk de kokende melk bij.
Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje.
Voeg de suiker toe en wanneer er geen vanillestokje gebruikt is, ook de vanillesuiker.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit banketbakkersroom recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (17)

Gemiddelde score 9.9 / 10 in 17 reacties
 • Als je de banketbakkersroom klaar hebt kun je het beste een vel plasticfolie heel dun sprayen met olie en dan op de room leggen en geheel afdekken, voordeel is dat dan geen room aan de folie blijft plakken. Nog eens meebakken met een taart is niet de bedoeling, het is een vulcreme.
  Wally gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hallo! Ik vind dit echt een super lekker recept heb hem al een paar keer uitgeprobeerd op verjaardagen en iedereen vond hem superlekker!
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het lijkt mij super ik ga het gelijk proberen. Dat word smullen.
  Dim gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heel lekker! Dikte is precies goed. Ik heb 30 gram suiker gebruikt en vond het zoet genoeg. Volgende keer zeef ik het bloempapje voor het bij de hete melk gaat, want ik had wel veel klontjes. Bedankt voor het recept!
  Rose gaf dit recept 5/5 sterren
 • Met wat klontjes bij mij :( maar alsnog wel erg lekker!
  Marlies gaf dit recept 4/5 sterren
 • Supergoed gelukt! Bedankt voor het recept.
  Guido gaf dit recept 5/5 sterren
 • Prima recept snel gemaakt, bedankt.
  Anneke gaf dit recept 5/5 sterren
 • Superlekkere smaak, en niet moeilijk te maken. Heb het recept precies gevolgd, maar toch nog kleine klontjes erin gebleven, niet erg want je ziet ze toch niet on de taart, maar hoe kan dat? Dank voor uw heerlijke recept en de tips van het folie zijn geweldig.
  Monica gaf dit recept 5/5 sterren
 • Super! Ik ga het is proberen. kan je er ook cupcakes mee bespuiten? Want botercreme word bij mij heel snel hard.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Zeer goed recept, goed te gebruiken. Tip: wanneer je het in een schaal doet, dek het af met huishoudfolie of ga met een klontje roomboter over het oppervlak dan krijg je geen dikke vel erop.
  Edward gaf dit recept 5/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter