Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Banketbakkersroom recept
Banketbakkersroom recept

Banketbakkersroom


Ingrediënten


printad
42 3

Bereidingswijze


Breng het grootste gedeelte van de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook en laat het stokje enige tijd in de melk trekken.
Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achtergehouden melk tot een glad papje. Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheiden tegelijk de kokende melk bij.
Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje.
Voeg de suiker toe en wanneer er geen vanillestokje gebruikt is, ook de vanillesuiker.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit banketbakkersroom recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 18 recensies

  • Als je de banketbakkersroom klaar hebt kun je het beste een vel plasticfolie heel dun sprayen met olie en dan op de room leggen en geheel afdekken, voordeel is dat dan geen room aan de folie blijft plakken. Nog eens meebakken met een taart is niet de bedoeling, het is een vulcreme.
  • Een goed recept dank je wel!
  • Hallo! Ik vind dit echt een super lekker recept heb hem al een paar keer uitgeprobeerd op verjaardagen en iedereen vond hem superlekker!
  • Het lijkt mij super ik ga het gelijk proberen. Dat word smullen.
  • Heel lekker! Dikte is precies goed. Ik heb 30 gram suiker gebruikt en vond het zoet genoeg. Volgende keer zeef ik het bloempapje voor het bij de hete melk gaat, want ik had wel veel klontjes. Bedankt voor het recept!
  • Met wat klontjes bij mij :( maar alsnog wel erg lekker!
  • Supergoed gelukt! Bedankt voor het recept.
  • Prima recept snel gemaakt, bedankt.
  • Superlekkere smaak, en niet moeilijk te maken. Heb het recept precies gevolgd, maar toch nog kleine klontjes erin gebleven, niet erg want je ziet ze toch niet on de taart, maar hoe kan dat? Dank voor uw heerlijke recept en de tips van het folie zijn geweldig.
  • Super! Ik ga het is proberen. kan je er ook cupcakes mee bespuiten? Want botercreme word bij mij heel snel hard.
Alle recencies bekijken


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven