Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Banketbakkersroom recept
Banketbakkersroom recept
Laatste update: 11 januari 2016 om 16:01

Banketbakkersroom


Ingrediënten


42 3

Bereidingswijze


Breng het grootste gedeelte van de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook en laat het stokje enige tijd in de melk trekken.
Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achtergehouden melk tot een glad papje. Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheiden tegelijk de kokende melk bij.
Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje.
Voeg de suiker toe en wanneer er geen vanillestokje gebruikt is, ook de vanillesuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit banketbakkersroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Banketbakkersroom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 18 recensies

  • Een goed recept dank je wel!
  • Kleine tips voor smaak/antiklont; - Klop de eierdooiers eerst goed los/luchtig met de suiker - Voeg de bloem bij dit mengsel toe (zevend!), dan het scheutje achtergehouden koude melk - Snijdt het... Lees reactie
  • Hallo! Ik vind dit echt een super lekker recept heb hem al een paar keer uitgeprobeerd op verjaardagen en iedereen vond hem superlekker!
  • Het lijkt mij super ik ga het gelijk proberen. Dat word smullen.
  • Heel lekker! Dikte is precies goed. Ik heb 30 gram suiker gebruikt en vond het zoet genoeg. Volgende keer zeef ik het bloempapje voor het bij de hete melk gaat, want ik had wel veel klontjes. Bedankt ... Lees reactie
  • Met wat klontjes bij mij :( maar alsnog wel erg lekker!
  • Supergoed gelukt! Bedankt voor het recept.
  • Prima recept snel gemaakt, bedankt.
  • Superlekkere smaak, en niet moeilijk te maken. Heb het recept precies gevolgd, maar toch nog kleine klontjes erin gebleven, niet erg want je ziet ze toch niet on de taart, maar hoe kan dat? Dank voor ... Lees reactie
  • Super! Ik ga het is proberen. kan je er ook cupcakes mee bespuiten? Want botercreme word bij mij heel snel hard.
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven