Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart recept
Appeltaart recept

Appeltaart


Ingrediënten


21 1

Bereidingswijze


Vet een springvorm in met boter en zet de oven aan op 200 graden C.
Pak een beslagkom en doe daar het pak zelfrijzend bakmeel, de boter, de helft van het ei, suiker en roer dat door elkaar tot een luchtig beslag. Dek het af en zet het in de koelkast. Schil de appels en snijd ze in partjes. Doe de kaneel erover wat citroensap en een klein beetje bruine suiker.
Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit.
Leg dan de helft daarvan in de ingevette springvorm. Leg daarop de appel met de rozijnen en maak dunne reepjes van de andere helft van het beslag en leg die daar overheen. Strooi als laatste nog wat suiker over de taart. Vergeet niet om de andere helft van het ei ook daarover te bestrijken en doe die dan in de oven. Doe de taart dan 60 minuten in de oven. laat hem als hij klaar is even afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies

  • Ik weet nou niet hoeveel meel ik moet gebruiken, niet echt handig dus.
    Bezoeker gaf dit recept op 15 februari 2013 2 uit 5 sterren
  • 1 pak zelfrijzend bakmeel? Hoe groot is 1 pak? Mij lijkt 250 gram.
    Michael gaf dit recept op 1 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Veel andere recepten zeggen ongeveer 300 gram zelfrijzendbakmeel.
    Bezoeker gaf dit recept op 24 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Lekker vaag, een "pak" bakmeel ;-) Dat moet dus 500 gram zijn. Verder prima recept.
    Michiel gaf dit recept op 10 maart 2012 4 uit 5 sterren
  • Weet je zeker dat het een kilo meel mekt zijn? Ik kreeg totaal geen deeg, veel te weinig vocht erin. Beetje zonde van alle ingrediŽnten en maar een ander recept zoeken...
    Nancy gaf dit recept op 15 november 2011 5 uit 5 sterren
  • Ik heb het nog niet gebakken maar het lijkt mij een goed recept
    Bezoeker gaf dit recept op 9 juli 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven