AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Appeltaart

21 1 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Appeltaart recept Vet een springvorm in met boter en zet de oven aan op 200 graden C.
Pak een beslagkom en doe daar het pak zelfrijzend bakmeel, de boter, de helft van het ei, suiker en roer dat door elkaar tot een luchtig beslag. Dek het af en zet het in de koelkast. Schil de appels en snijd ze in partjes. Doe de kaneel erover wat citroensap en een klein beetje bruine suiker.
Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit.
Leg dan de helft daarvan in de ingevette springvorm. Leg daarop de appel met de rozijnen en maak dunne reepjes van de andere helft van het beslag en leg die daar overheen. Strooi als laatste nog wat suiker over de taart. Vergeet niet om de andere helft van het ei ook daarover te bestrijken en doe die dan in de oven. Doe de taart dan 60 minuten in de oven. laat hem als hij klaar is even afkoelen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appeltaart recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies

  • Ik weet nou niet hoeveel meel ik moet gebruiken, niet echt handig dus.
  • 1 pak zelfrijzend bakmeel? Hoe groot is 1 pak? Mij lijkt 250 gram.
  • Veel andere recepten zeggen ongeveer 300 gram zelfrijzendbakmeel.
  • Lekker vaag, een "pak" bakmeel ;-) Dat moet dus 500 gram zijn. Verder prima recept.
  • Weet je zeker dat het een kilo meel mekt zijn? Ik kreeg totaal geen deeg, veel te weinig vocht erin. Beetje zonde van alle ingrediŽnten en maar een ander recept zoeken...
  • Ik heb het nog niet gebakken maar het lijkt mij een goed recept
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /