MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Appel-plaatkoek

Appel-plaatkoek recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Appels wassen of eventueel schillen. De noten even een klein beetje kleiner maken.

Deeg:
Doe alle ingredienten bij elkaar en kneed dit tot je een vaste bal hebt. Druk deze over de bakplaat uit.

Vulling:
Rasp de appels,†doe alles bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar. Voor een lekkere smaak kun je extra rozijnen en/of noten toevoegen. Prik met een vork in de bodem en bestrooi die dan met een beetje custard (er moet ook wat custard door he fruitmengsel). Verdeel het fruit over de bodem.

Kruimeldeeg:
Snijd de boter met de bloem en de suiker in kleine stukjes en strooi die over het fruit mengsel.

Bakken:
Bak nu de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden †C. Laat dit 35 minuten mooi bruin bakken en doe er dan twee losgeklopte eieren overheen. Bak het hierna nog ongeveer 2 minuten in een oven van 225 graden C, tot de bovenlaag mooi glimmend en goudbruin is.

Serveersuggesties

Snijd de plaatkoek in niet te grote vierkantjes en serveer met een toef slagroom. Deze plaatkoek is ook heel lekker als dessert met een beetje gele- of blanke vla. Als je in een springvorm wilt bakken, kun je volstaan met de helft van de ingrediŽnten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appel-plaatkoek recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /