Appel-plaatkoek

Appel-plaatkoek

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Appels wassen of eventueel schillen. De noten even een klein beetje kleiner maken.

Deeg:
Doe alle ingredienten bij elkaar en kneed dit tot je een vaste bal hebt. Druk deze over de bakplaat uit.

Vulling:
Rasp de appels,†doe alles bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar. Voor een lekkere smaak kun je extra rozijnen en/of noten toevoegen. Prik met een vork in de bodem en bestrooi die dan met een beetje custard (er moet ook wat custard door he fruitmengsel). Verdeel het fruit over de bodem.

Kruimeldeeg:
Snijd de boter met de bloem en de suiker in kleine stukjes en strooi die over het fruit mengsel.

Bakken:
Bak nu de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden †C. Laat dit 35 minuten mooi bruin bakken en doe er dan twee losgeklopte eieren overheen. Bak het hierna nog ongeveer 2 minuten in een oven van 225 graden C, tot de bovenlaag mooi glimmend en goudbruin is.
Bron: © oud familierecept met oorsprong uit ScandinaviŽ

Serveersuggesties

Snijd de plaatkoek in niet te grote vierkantjes en serveer met een toef slagroom. Deze plaatkoek is ook heel lekker als dessert met een beetje gele- of blanke vla. Als je in een springvorm wilt bakken, kun je volstaan met de helft van de ingrediŽnten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appel-plaatkoek recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (3)

Gemiddelde score 7.3 / 10 in 3 reacties
  • Precies alles gedaan volgens bovenstaand recept, maar na 28 minuten rook ik dat het te hard ging in de oven. Toch zag deze er niet compleet verbrand uit....totdat ik de koek in stukken sneed. De gehele onderkant was zwart! Jammer....
    Rian gaf dit recept 2/5 sterren
  • Smaakt heel erg goed.
    M-O gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hallo, ik heb al eens je recept uitgeprobeert en het was lekker, maar er zat teveel vet in namelijk een heel pakje croma en daar ook nog de smeltjus bij. Maar ik wist toen niet hoeveel smeltjus erbij moest dus heb ik daar een half pakje van bijgedaan. En mijn maag was helemaal van streek door de vettige jus. Hoeveel smeltjus hoort erbij in jou recept???? Voor de rest was het erg lekker. Alvast bedankt Annet.
    Annet gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter