Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-plaatkoek recept
Appel-plaatkoek recept

Appel-plaatkoek


Ingrediënten


printad
9

Bereidingswijze


Appels wassen of eventueel schillen. De noten even een klein beetje kleiner maken.

Deeg:
Doe alle ingredienten bij elkaar en kneed dit tot je een vaste bal hebt. Druk deze over de bakplaat uit.

Vulling:
Rasp de appels,†doe alles bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar. Voor een lekkere smaak kun je extra rozijnen en/of noten toevoegen. Prik met een vork in de bodem en bestrooi die dan met een beetje custard (er moet ook wat custard door he fruitmengsel). Verdeel het fruit over de bodem.

Kruimeldeeg:
Snijd de boter met de bloem en de suiker in kleine stukjes en strooi die over het fruit mengsel.

Bakken:
Bak nu de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden †C. Laat dit 35 minuten mooi bruin bakken en doe er dan twee losgeklopte eieren overheen. Bak het hierna nog ongeveer 2 minuten in een oven van 225 graden C, tot de bovenlaag mooi glimmend en goudbruin is.

Serveersuggesties

Snijd de plaatkoek in niet te grote vierkantjes en serveer met een toef slagroom. Deze plaatkoek is ook heel lekker als dessert met een beetje gele- of blanke vla. Als je in een springvorm wilt bakken, kun je volstaan met de helft van de ingrediŽnten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appel-plaatkoek recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies

  • Precies alles gedaan volgens bovenstaand recept, maar na 28 minuten rook ik dat het te hard ging in de oven. Toch zag deze er niet compleet verbrand uit....totdat ik de koek in stukken sneed. De gehele onderkant was zwart! Jammer....
  • Smaakt heel erg goed.
  • Hallo, ik heb al eens je recept uitgeprobeert en het was lekker, maar er zat teveel vet in namelijk een heel pakje croma en daar ook nog de smeltjus bij. Maar ik wist toen niet hoeveel smeltjus erbij moest dus heb ik daar een half pakje van bijgedaan. En mijn maag was helemaal van streek door de vettige jus. Hoeveel smeltjus hoort erbij in jou recept???? Voor de rest was het erg lekker. Alvast bedankt Annet.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven