Aardbeien-limoentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Beleg een springvorm (22 cm doorsnede) met een laag koekjes.
  3. Was 2 met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil eraf.
  4. Pers alle uit.
  5. Splits de .
  6. Klop 4 eiwitten en de apart van elkaar stijf.
  7. Klop 8 , 175 gram , de en de limoenrasp schuimig.
  8. Knijp de gelatine uit en los hem op laag vuur op.
  9. Roer het limoensap er geleidelijk doorheen en roer de gelatine door de eiercrème.
  10. Spatel eerst de en vervolgend het eiwit erdoor.
  11. Strijk een laag crème op zo'n manier over de koekjes dat aan de rand 1/3 van de koekjes vrij blijft.
  12. Verdeel op dezelfde manier de rest van de koekjes en de crème over de taart.
  13. Zet de taart ca. 5 uur koud weg.
  14. Maak de schoon en halveer ze of deel ze in vieren.
  15. Meng ze met de naar smaak en laat 10 minuten intrekken.
  16. Versier de taart met de , de limoenschijfjes en de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, vanillesuiker, aardbeien, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bladjes gelatine, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladjes gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Aardbeien-limoentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Klopt 25 gr zandkoekjes wel? De taart lijkt me trouwens erg lekker :)
Lydia 26 augustus 2013
Klopt 25 gr zandkoekjes wel? De taart lijkt me trouwens erg lekker :)
Lydia 26 augustus 2013
Nee, bij bloem moet je ook nog bakpoeder gebruiken om het gebak of de cake luchtig tekrijgen en bij zelfrijzend zit de bakpoeder er bij in. Vaak geeft zelfrijzend een luchtiger resultaat! Het is net w... Lees reactie
maria59 28 oktober 2012
Een stomme vraag misschien, maar met bloem, wordt er dan zelfrijzende bedoeld? Zoals ik gebruik bij cupcakes?
Kimberly 6 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
224 kcal
11%2688 kcal
Vetten
12 g.
18%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%180 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeien-limoentaart