Utrechtse sprits

Utrechtse sprits

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Doe de boter met de gezeefde basterdsuiker, een snufje zout en de vanillesuiker in een beslagkom. Roer het geheel romig. Schep er dan met korte tussenpozen het zelfrijzend bakmeel door. Vet een bakblik in en vul een spuitzak met een grove spuit mond met het beslag. Spuit dit zigzag op het bakblik. Laat het beslag een half uurtje in de koelkast opstijven. Bak de sprits in het midden van een warme oven (160 graden C.) in 20 min. gaar en snijd het in stukken. Haal de spritsen direct van het bakblik en laat afkoelen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit utrechtse sprits recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (14)

Gemiddelde score 8.7 / 10 in 14 reacties
 • Veels te dik voor een spuitzak. Met een mond van 1cm knijp je de zak al bijna kapot.
  Maikel gaf dit recept 1/5 sterren
 • Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm echt lekker
  Jhggfdffg gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijk recept. Ik ga het zeker nog vaker bakken. Makkelijk, snel en lekker!
  Lucia gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hele lekkere sprits. Ik heb het echter niet in een spuitzak gedaan (veelste veel gedoe) maar rolletjes op het bakblik platgeduwd met een vork en zie daar, mooie langwerpige spritsjes. Je kan ook bolletjes maken en deze platrukken met een tonicstamper.
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Je moet gewoon 1 mega sprits maken en die dan als hij klaar is direct in kleinere spritsjes snijden ;)... @John Gubbels ze zijn heel lekker
  Marleen gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hoi Hans Je moet sprits ook uit elkaar spuiten is een boterdeeg en die zal altijd iets drijven. ik bedoel natuurlijk dat je de banen niet te dicht op elkaar moet spuiten bv 5 cm er tussen.
  John Gubbels gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ze zijn heerlijk, dat is Oke! maar tijdens het bakken is het deeg uitgelopen. Ik heb ze in vierkanten gesneden, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wat ging er fout, heeft iemand een idee? Ten overvloede heb het recept exact gevolgd. Bedankt voor een reaktie.
  Hans gaf dit recept 4/5 sterren
 • O, wat was dit smullen, ik heb wel in plaats van witte, bruine basted suiker gebruikt.
  Priscilla gaf dit recept 5/5 sterren
 • Vragen: 1. Kan je in plaats van basterdsuiker gewone witte/bruine suiker gebruiken? 2. Ik heb geen zelfrijzende bloem, kan ik gewoon bloem gebruiken en met een mixer alles mixen?
  Antje gaf dit recept 5/5 sterren
 • We gaan ze nu proberen.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter