Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Utrechtse sprits recept
Utrechtse sprits recept
Laatste update: 30 november 2015 om 17:11

Utrechtse sprits


Ingrediënten


22 1

Bereidingswijze


Doe de boter met de gezeefde basterdsuiker, een snufje zout en de vanillesuiker in een beslagkom. Roer het geheel romig. Schep er dan met korte tussenpozen het zelfrijzend bakmeel door. Vet een bakblik in en vul een spuitzak met een grove spuit mond met het beslag. Spuit dit zigzag op het bakblik. Laat het beslag een half uurtje in de koelkast opstijven. Bak de sprits in het midden van een warme oven (160 graden C.) in 20 min. gaar en snijd het in stukken. Haal de spritsen direct van het bakblik en laat afkoelen.

Allergenen Informatie

Voor dit utrechtse sprits recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Utrechtse sprits heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.9 / 10 in 16 recensies

  • Super! Met kleinkinderen gebakken en... fantastisch! Ik had geen basterdsuiker, heb aan gewone suiker een theelepeltje honing toegevoegd en goed geroerd. Ben blij met dit recept omdat er geen eieren w... Lees reactie
  • ** TIP! ** Voor zij die moeite hebben om het beslag door de spuitzak te krijgen, zorg ervoor dat je de boter met suiker écht wit klopt. Wit = wit. Voor iedereen die dit nog nooit eerder heeft ge... Lees reactie
  • Veels te dik voor een spuitzak. Met een mond van 1cm knijp je de zak al bijna kapot.
  • Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm echt lekker
  • Heerlijk recept. Ik ga het zeker nog vaker bakken. Makkelijk, snel en lekker!
  • Hele lekkere sprits. Ik heb het echter niet in een spuitzak gedaan (veelste veel gedoe) maar rolletjes op het bakblik platgeduwd met een vork en zie daar, mooie langwerpige spritsjes. Je kan ook bolle... Lees reactie
  • Je moet gewoon 1 mega sprits maken en die dan als hij klaar is direct in kleinere spritsjes snijden ;)... @John Gubbels ze zijn heel lekker
  • Hoi Hans Je moet sprits ook uit elkaar spuiten is een boterdeeg en die zal altijd iets drijven. ik bedoel natuurlijk dat je de banen niet te dicht op elkaar moet spuiten bv 5 cm er tussen.
  • Ze zijn heerlijk, dat is Oke! maar tijdens het bakken is het deeg uitgelopen. Ik heb ze in vierkanten gesneden, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wat ging er fout, heeft iemand een idee? Ten over... Lees reactie
  • O, wat was dit smullen, ik heb wel in plaats van witte, bruine basted suiker gebruikt.
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Deeglaagjes
    Ik ben een bladerdeegjunkie. Van appelflappen, croissantjes en taarten tot kaasrolletjes en quiches, ik maak het allemaal. Maar echt gezond is bladerdeeg nou niet bepaald; ik schrik elke keer weer van het vetgehalte. Dus de laatste tijd heb ik wat geëxperimenteerd met filodeeg, het iets minder vette broertje. En met succes.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven