MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Utrechtse sprits

Utrechtse sprits recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe de boter met de gezeefde basterdsuiker, een snufje zout en de vanillesuiker in een beslagkom. Roer het geheel romig. Schep er dan met korte tussenpozen het zelfrijzend bakmeel door. Vet een bakblik in en vul een spuitzak met een grove spuit mond met het beslag. Spuit dit zigzag op het bakblik. Laat het beslag een half uurtje in de koelkast opstijven. Bak de sprits in het midden van een warme oven (160 graden C.) in 20 min. gaar en snijd het in stukken. Haal de spritsen direct van het bakblik en laat afkoelen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit utrechtse sprits recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • ** TIP! ** Voor zij die moeite hebben om het beslag door de spuitzak te krijgen, zorg ervoor dat je de boter met suiker écht wit klopt. Wit = wit. Voor iedereen die dit nog nooit eerder heeft gedaan: wit slaan/kloppen is niet gewoon een begrip, je moet duidelijk zien dat de boter écht wit is geworden. Dat mag en kan dan ook zeker vijf á tien minuten duren. Pas daarna voeg je de meel toe, beetje bij beetje. Zorg ervoor dat de mixer niet té hard staat, anders waait het meel letterlijk uit de beslagkom voordat het vermengd is met de boter. Een goude tip is om twee eieren te splitsen en het eiwit te kloppen, op de hoogste stand met de mixer. Doe hier een klein tipje zout bij om het wat makkelijker te kloppen. Er mag GEEN eigeel in het eiwit zitten, want zelfs een spatje eigeel maakt het onmogelijk om het eiwit nog op te kloppen. Wanneer het eiwit luchtig geklopt is tot een stevig schuim, spatel je dit met een paar slagen door het boter-suiker-meel beslag. Niet met de mixer, want dan verlies je de luchtigheid die het eiwit toevoegt, en die luchtigheid is juist belangrijk om het beslag goed uit de spuitzak te krijgen.
  • Veels te dik voor een spuitzak. Met een mond van 1cm knijp je de zak al bijna kapot.
  • Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm echt lekker
  • Heerlijk recept. Ik ga het zeker nog vaker bakken. Makkelijk, snel en lekker!
  • Hele lekkere sprits. Ik heb het echter niet in een spuitzak gedaan (veelste veel gedoe) maar rolletjes op het bakblik platgeduwd met een vork en zie daar, mooie langwerpige spritsjes. Je kan ook bolletjes maken en deze platrukken met een tonicstamper.
  • Je moet gewoon 1 mega sprits maken en die dan als hij klaar is direct in kleinere spritsjes snijden ;)... @John Gubbels ze zijn heel lekker
  • Hoi Hans Je moet sprits ook uit elkaar spuiten is een boterdeeg en die zal altijd iets drijven. ik bedoel natuurlijk dat je de banen niet te dicht op elkaar moet spuiten bv 5 cm er tussen.
  • Ze zijn heerlijk, dat is Oke! maar tijdens het bakken is het deeg uitgelopen. Ik heb ze in vierkanten gesneden, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wat ging er fout, heeft iemand een idee? Ten overvloede heb het recept exact gevolgd. Bedankt voor een reaktie.
  • O, wat was dit smullen, ik heb wel in plaats van witte, bruine basted suiker gebruikt.
  • Vragen: 1. Kan je in plaats van basterdsuiker gewone witte/bruine suiker gebruiken? 2. Ik heb geen zelfrijzende bloem, kan ik gewoon bloem gebruiken en met een mixer alles mixen?

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /