Poffert

Poffert

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Je doet de zelfrijzend bakmeel in een kom en mix daar het zout en de vanille suiker door. Neem de 100 gram krenten en doe dit in een bakje met water, spoel ze grondig af en dep ze droog door ze in een droogdoek te leggen. Neem de helft van het melk en roer daar de 2 eieren door tot het niet meer sliert en voeg daarna de rest van het melk toe en ga dit even roeren. Pak de mixer met de deeghaken, schenk de melk bij het meel, mix dit tot een erg stevig en gladde substantie en voeg er dan de krenten en rozijnen bij. Mix dit er goed doorheen. Nu gaat dit in een met boter ingesmeerde poffertpan en deze wordt in een grote pan met koud water gezet, tot hij net de bodem raakt en niet meer drijft op het water. Breng dit aan de kook en laat het dan 2 uur lang zachtjes door koken met de deksel op de pan. Als de tijd is verstreken, wordt het uit het water gehaald en laat het dan nog 10 minuten afkoelen en haal dan de deksel van de poffertpan en keer het om op een groot bord. Snijd dit in stukken of plakken en serveer dit met roomboter en bruine basterd suiker.
Bron: © Groninger recepten van Dideldom.com

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit poffert recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (9)

Gemiddelde score 10 / 10 in 9 reacties
 • Heerlijke poffert en makkelijk te maken!
  Josine gaf dit recept 5/5 sterren
 • Vroeger vaak poffert gegeten en zelf ook veel gemaakt. Mijn kinderen zijn er dol op. Je kunt de poffert ook 1 uur bakken onderin een oven op 180 graden.
  Margriet gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hoe voorkom ik dat de poffert als die koud is zo droog wordt?
  Berend gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hoe krijg ik het recept van de poffert?
  Emmy gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik heb dit recept gemaakt maar mijn poffert is keihard geworden. Na anderhalf uur leek de poffert al zo droog dat ik hem maar uit de pan het gehaald. Kan iemand mij uitleggen wat ik verkeerd heb gedaan? Want ik wil het nogmaals maken. Ik heb het deeg met haken gemixed, had ik dat misschien met de hand moeten doen?
  Liesbeth gaf dit recept 5/5 sterren
 • Met sukade en geraspte citroen schil er door maakt het nog lekkerder. Serveren met gesmolten roomboter, kaneel en bruine suiker!
  Richard gaf dit recept 5/5 sterren
 • Super dit recept!! Doet me ook weer denken aan m'n jeugd. Kwam ik thuis en had m'n moeder (als verrassing) een poffert gebakken. De heerlijke geur van de poffert, bij het openen van de achterdeur, toverde al een brede glimlach op m'n gezicht. Deed er dan een stapje bij om snel aan tafel te kunnen gaan om samen met m'n moeder van deze lekkernij te genieten. Bedankt voor het recept en de mooie herinnering aan vroeger !! Ga er vanaf nu m'n best voor doen dat mijn kinderen later dezelfde fijne herinnering zullen hebben aan dit heerlijke Groningse 'gerecht'. Ina
  Ina gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijk er zijn veel varianten in de omloop maar of het een echt Gronings recept is weet ik niet. Ook in Friesland claimt men de titel. Maar dit doet er ook niet toe zolang de poffert/boffert maar gemaakt wordt. Het is volgens mij al een oud recept, fijn dat we het kunnen doorgeven aan de jeugd.
  Magriet gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik voeg altijd nog een afgestreken eetlepel kaneel toe met een zakje droge gist en wat gesnipperde gember, aan mengen met lauwe melk een kwartier laten staan in de pan met 1 liter warm water dan 1 uur zachtjes door laten koken in een gesloten pan en je hebt een heerlijke luchtige poffert.
  Kuizenga gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter