Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bierpap recept
Bierpap recept
Laatste update: 22 januari 2016 om 23:01

Bierpap


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Neem wat van de melk af, om de ma´zena mee aan te maken. Breng de rest van de melk met wat zout aan de kook en giet, al roerende, de aangemaakte ma´zena erin. Blijf roeren tot de pap kookt en giet er, vlak voor het opdienen het bier bij. Deze pap is weer zo'n typisch kraamvrouwenkostje. Om aan te sterken en goed voor 'het zog'.

Allergenen Informatie

Voor dit bierpap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bierpap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

 • Mijn moeder maakte het volgens mij ook anders: eerst een roux maken en daar donker bier bij. Suiker kon je naar eigen smaak toevoegen. Wij vonden het heerlijk, maar schoonzus en zwager gruwden ervan.
 • Mijn moeder was geboren in Tilburg op 14 april 1909 als oudste dochter van een kastelein. Ze maakte iets wat je nergens in een pakje kunt kopen: Bierpap. Ze heeft er haar kinderen mee verwend. Leuk om... Lees reactie
 • Ik heb van mijn schoonmoeder een heel ander recept gekregen van Bierenpap (donker bier, bloem, melk en naar behoefte suiker toevoegen). Maar hoe dan ook, het is heerlijke kost!
 • Dank voor de plaatsing van dit recept. Ik ken het uit mijn jeugd in Eindhoven in de jaren vijftig. Heerlijk! Maar geen van mijn zussen kende het recept nog. Wat mij betreft 5 sterren! Fred Ploraf
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Eierkoekjes
  Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiŰnteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven