Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bierpap recept
Bierpap recept

Bierpap


Ingrediënten


printad
2

Bereidingswijze


Neem wat van de melk af, om de ma´zena mee aan te maken. Breng de rest van de melk met wat zout aan de kook en giet, al roerende, de aangemaakte ma´zena erin. Blijf roeren tot de pap kookt en giet er, vlak voor het opdienen het bier bij. Deze pap is weer zo'n typisch kraamvrouwenkostje. Om aan te sterken en goed voor 'het zog'.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bierpap recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

 • Mijn moeder maakte het volgens mij ook anders: eerst een roux maken en daar donker bier bij. Suiker kon je naar eigen smaak toevoegen. Wij vonden het heerlijk, maar schoonzus en zwager gruwden ervan.
 • Ik heb van mijn schoonmoeder een heel ander recept gekregen van Bierenpap (donker bier, bloem, melk en naar behoefte suiker toevoegen). Maar hoe dan ook, het is heerlijke kost!
 • Dank voor de plaatsing van dit recept. Ik ken het uit mijn jeugd in Eindhoven in de jaren vijftig. Heerlijk! Maar geen van mijn zussen kende het recept nog. Wat mij betreft 5 sterren! Fred Ploraf
 • Mijn moeder was geboren in Tilburg op 14 april 1909 als oudste dochter van een kastelein. Ze maakte iets wat je nergens in een pakje kunt kopen: Bierpap. Ze heeft er haar kinderen mee verwend. Leuk om het recept hier tegen te komen, ik ga het zeker proberen. Ook gebruikte ze bier bij het maken van oliebollen als gistmiddel.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven