Bierpap

Bierpap

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Neem wat van de melk af, om de ma´zena mee aan te maken. Breng de rest van de melk met wat zout aan de kook en giet, al roerende, de aangemaakte ma´zena erin. Blijf roeren tot de pap kookt en giet er, vlak voor het opdienen het bier bij. Deze pap is weer zo'n typisch kraamvrouwenkostje. Om aan te sterken en goed voor 'het zog'.
Bron: © streekgerechten

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bierpap recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (3)

Gemiddelde score 10 / 10 in 3 reacties
  • Ik heb van mijn schoonmoeder een heel ander recept gekregen van Bierenpap (donker bier, bloem, melk en naar behoefte suiker toevoegen). Maar hoe dan ook, het is heerlijke kost!
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Dank voor de plaatsing van dit recept. Ik ken het uit mijn jeugd in Eindhoven in de jaren vijftig. Heerlijk! Maar geen van mijn zussen kende het recept nog. Wat mij betreft 5 sterren! Fred Ploraf
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Mijn moeder was geboren in Tilburg op 14 april 1909 als oudste dochter van een kastelein. Ze maakte iets wat je nergens in een pakje kunt kopen: Bierpap. Ze heeft er haar kinderen mee verwend. Leuk om het recept hier tegen te komen, ik ga het zeker proberen. Ook gebruikte ze bier bij het maken van oliebollen als gistmiddel.
    Krelis gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter