AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Gevulde speculaas

76 4 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Gevulde speculaas recept Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, de speculaas kruiden en het zout in een kom. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen erdoor. Kneed snel en met een koele hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg (afgedekt met plastic folie) minimaal twee uur rusten in de koelkast. Beboter de bakplaat. Verwarm de oven tot 175 graden C. heteluchtoven op 160 graden C. Vermeng het amandelspijs met de ei dooiers en de room. Klop de eiwitten los. Verdeel het deeg in twee porties. Rol beide deeg helften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee rechthoekige lappen van maximaal 1 cm dikte. Leg een deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met het eiwit. Strijk het amandelspijs gelijkmatig over het deeg uit. Strijk eiwit erover en leg de tweede deeglap erop. druk de lagen stevig op elkaar. Garneer de gevulde speculaas met de amandelen. Bestrijk de deeglap en amandelen met eiwit. Zet de bakplaat een plaats onder het midden in de voor verwarmde oven. Bak de gevulde speculaas in circa 40 min gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas op de bakplaat afkoelen. Snijd de gevulde speculaas wanneer deze nog niet helemaal is afgekoeld in stukken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gevulde speculaas recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Hoi Kitty Nou we hebben gesmuld hoor bedankt voor je recept. Groetjes Armand
  • Hallo Kitty, Even een vraagje. Ik wil dit morgen bij de scouting doen met de kinderen, maar kun je mij vertellen voor hoeveel personen dit is? Groetjes, Annelies Fransen
  • Is geweldig lekker geworden toppie!
  • Hij staat nu in de oven, ben benieuwd!
  • Hallo Kitty, Wat een heerlijk recept. Alleen voor een gewone ovenbakplaat heb ik nog eens de helft van de ingredienten erbij gedaan. Anders was er te weinig deeg. Ging prima en smaakte heerlijk.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /