Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde speculaas recept
Gevulde speculaas recept

Gevulde speculaas


Ingrediënten


77 4

Bereidingswijze


Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, de speculaas kruiden en het zout in een kom. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen erdoor. Kneed snel en met een koele hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg (afgedekt met plastic folie) minimaal twee uur rusten in de koelkast. Beboter de bakplaat. Verwarm de oven tot 175 graden C. heteluchtoven op 160 graden C. Vermeng het amandelspijs met de ei dooiers en de room. Klop de eiwitten los. Verdeel het deeg in twee porties. Rol beide deeg helften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee rechthoekige lappen van maximaal 1 cm dikte. Leg een deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met het eiwit. Strijk het amandelspijs gelijkmatig over het deeg uit. Strijk eiwit erover en leg de tweede deeglap erop. druk de lagen stevig op elkaar. Garneer de gevulde speculaas met de amandelen. Bestrijk de deeglap en amandelen met eiwit. Zet de bakplaat een plaats onder het midden in de voor verwarmde oven. Bak de gevulde speculaas in circa 40 min gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas op de bakplaat afkoelen. Snijd de gevulde speculaas wanneer deze nog niet helemaal is afgekoeld in stukken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde speculaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gevulde speculaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Hoi Kitty Nou we hebben gesmuld hoor bedankt voor je recept. Groetjes Armand
    Armand gaf dit recept op 7 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Hallo Kitty, Even een vraagje. Ik wil dit morgen bij de scouting doen met de kinderen, maar kun je mij vertellen voor hoeveel personen dit is? Groetjes, Annelies Fransen
    Annelies gaf dit recept op 21 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Is geweldig lekker geworden toppie!
    Lenie gaf dit recept op 22 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Hij staat nu in de oven, ben benieuwd!
    Chantal gaf dit recept op 20 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Hallo Kitty, Wat een heerlijk recept. Alleen voor een gewone ovenbakplaat heb ik nog eens de helft van de ingredienten erbij gedaan. Anders was er te weinig deeg. Ging prima en smaakte heerlijk.
    Liesbeth gaf dit recept op 30 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Smakelijk eten
    Tekst

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven