Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schuimpjes recept
Schuimpjes recept

Schuimpjes


Ingrediënten


31 2

Bereidingswijze


Bedek de beboterde bakplaat met vetvrij papier en bestrijk dit papier ook dun met boter. Doe de eiwitten in een schone kom en gebruik schone gardes in de mixer. Meng de kristal-, basterd- en vanillesuiker door elkaar. Klop de eiwitten half stijf en klop dan, bij gedeelten, de suiker er door. Klop zolang, tot de kristalsuiker opgelost en het eiwit stijf is. Vul een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje en spuit ronde of langwerpige schuimpjes op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven van 125 graden C. Dit gebak wordt bij een lage temperatuur eigenlijk gedroogd. Haal de schuimpjes, als ze na 1,5 Š 2 uur bakken klaar zijn, voorzichtig van de bakplaat.

Allergenen Informatie

Voor dit schuimpjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Schuimpjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 83 recensies

 • Super lekker deze schuimpjes ! ;)
 • Mooi ze zijn lekker
 • Echt een geweldig recept en ze zitten nu in de oven en ze lukken goed. Ik heb er nog 2 druppels vanille aroma en leuke kleurtjes in gedaan.
 • Zitten net in de oven. Hopelijk zijn ze lekker.
 • Geweldig mega lekker ik hou van schuimpjes...
 • Ik ga het vanmiddag uitproberen ;)
 • Ik ging het maken met mijn vriendin, maar ze had de oven op 250 graden gezet! Dus binnen vijf minuten waren de schuimpjes bruin!
 • Tip: schuimpjes met 2 druppels pepermuntolie zijn ook lekker.
 • Ik heb heel veel zin in de schuimpjes ik hoop dat ze lekker worden.
 • Mmmm ze ruiken al heerlijk. Nu maar hopen dat ze ook lekker smaken! :)
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Eierkoekjes
  Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiŽnteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven