Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koude pasta salade met tonijn recept
Koude pasta salade met tonijn recept
Laatste update: 30 mei 2016 om 13:05

Koude pasta salade met tonijn


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Kook de penne gaar in water en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Doe er ook voldoende zout in. Hak intussen de paprika in kleine stukjes. Ook de tomaat snijden we in stukjes. Snijd de teentjes knoflook en herleid ze tot kleine stukjes (hoe kleiner hoe beter); daarna plet je ze zodat de smaak goed vrijkomt. Als de pasta (in dit geval gebruiken we penne) gekookt is, laten we het eerst goed afkoelen. We spoelen de pasta onder de kraan met koud water. Nu gaan we de dressing maken: Neem een kleine kom en voeg er de olijfolie in samen met een beetje azijn. Voeg er nu de kruiden aan toe: peper, zout, peterselie, basilicum, oregano en marjolein. Klop de dressing met een vork. Neem nu een grote kom en voeg er de penne in samen met de paprika, tomaat en de teentjes knoflook. We voegen er nu de tonijn aan toe en als laatst de dressing. Meng het geheel en laat het even trekken. Het best is om de salade ook niet te koud te serveren. Kamertemperatuur is altijd het beste om de smaak te behouden. . .

Allergenen Informatie

Voor dit koude pasta salade met tonijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Koude pasta salade met tonijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies

  • Ik vind dit recept onvolledig: ik mis bij de opsomming van de ingrediŽnten de hoeveelheden voor wat betreft de pasta en de kruiden e.d.
  • Zo eenvoudig te bereiden en zo lekker! Echt een aanrader!
  • Heb het uitgeprobeerd, en vindt het heel geslaagd! Ik vond alleen dat 1 paprika een beetje teveel was, maar dat is waarschijnlijk kwestie van smaak.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven