Asperges

Asperges

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Kook de eieren 10 minuten en spoel ze koud af. Pel ze en hak ze fijn. Hak de peterselie fijn en meng dit door de fijngehakte eieren. Voeg wat zout en wat kookvocht toe. Schil de asperges met een dunschiller. Wees voorzichtig met de top van de asperge. Het is het zachtste en meest fragiele deel. Snijd het harde gedeelte van de onderkant af en leg de asperge in een pan met water. Na alle asperges geschild te hebben, haal ze dan direct uit het water en laat ze goed uitlekken. Zet een pan met zout water en een klontje boter op het vuur en breng aan de kook. Zet een tweede pan op het vuur met evenveel zout water en breng ook deze pan aan de kook. Doe de asperges in het kokende water van de ene pan en wacht tot het water weer kookt. Vervolgens laat u het nu ca. 5 minuten koken. De asperges moeten knapperig blijven. Haal ze dan met een spaan uit het water en breng ze over in de tweede pan met kokend water, dit om de smaak van de asperges zachter te maken. Schik de asperges op een schaal met de toppen naar één kant en dan trapsgewijs. Smelt de boter, maak dit goed heet zonder te laten verkleuren. Strooi nu het ei-mengsel over de asperges en laat de toppen vrij. Giet tot slot de gesmolten boter er over.

Serveersuggesties

Asperges zijn een verrukkelijke begeleider van varkensvlees, bijvoorbeeld een gepaneerd karbonaadje. Natuurlijk met een mooi goed gekoeld glas Gewûrzstraminer uit de Alsace.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit asperges recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Laat uw reactie achter