MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Asperges

Asperges recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de eieren 10 minuten en spoel ze koud af. Pel ze en hak ze fijn. Hak de peterselie fijn en meng dit door de fijngehakte eieren. Voeg wat zout en wat kookvocht toe. Schil de asperges met een dunschiller. Wees voorzichtig met de top van de asperge. Het is het zachtste en meest fragiele deel. Snijd het harde gedeelte van de onderkant af en leg de asperge in een pan met water. Na alle asperges geschild te hebben, haal ze dan direct uit het water en laat ze goed uitlekken. Zet een pan met zout water en een klontje boter op het vuur en breng aan de kook. Zet een tweede pan op het vuur met evenveel zout water en breng ook deze pan aan de kook. Doe de asperges in het kokende water van de ene pan en wacht tot het water weer kookt. Vervolgens laat u het nu ca. 5 minuten koken. De asperges moeten knapperig blijven. Haal ze dan met een spaan uit het water en breng ze over in de tweede pan met kokend water, dit om de smaak van de asperges zachter te maken. Schik de asperges op een schaal met de toppen naar één kant en dan trapsgewijs. Smelt de boter, maak dit goed heet zonder te laten verkleuren. Strooi nu het ei-mengsel over de asperges en laat de toppen vrij. Giet tot slot de gesmolten boter er over.

Serveersuggesties

Asperges zijn een verrukkelijke begeleider van varkensvlees, bijvoorbeeld een gepaneerd karbonaadje. Natuurlijk met een mooi goed gekoeld glas Gewûrzstraminer uit de Alsace.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit asperges recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /