Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kastanje-puree recept
Kastanje-puree recept
Laatste update: 25 december 2015 om 21:12

Kastanje-puree


Ingrediënten


60 1 3

Bereidingswijze


Kruis met een scherp mes de kastanjes over de punt rondom in. Breng een pan met water aan de kook en kook de kastanjes hier 8 minuten. Haal de kastanjes er 1 voor 1 uit en haal er de schillen af. (dit gaat het makkelijkst als ze nog warm zijn) Doe ze dan in een pan, schenk er de melk over, breng dit langzaam aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken. (met het deksel op de pan) Giet de melk af (wel bewaren). In de keukenmachine of met de staafmixer de kastanjes pureren. Doe de puree weer in een pan, zet hem op zacht vuur en voeg slagroom en boter toe. Goed mengen en voeg zoveel van de bewaarde melk toe dat de puree een smeu´ge dikte heeft gekregen. Lekker met wildgerechten en / of spruitjes

Allergenen Informatie

Voor dit kastanje-puree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Kastanje-puree heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 9 recensies

 • Erg droge puree. Zelfs met extra melk en room te droog en erg korrelig... Jammer van het vele werk om alle kastanjes te kuisen, wat veel meer werk vraagt dan 1 uur.
 • Erg lekker, heb alleen extra vanille suiker toegevoegd om de zoetige smaak nog meer te benadrukken :-)
 • Heerlijke kastanjepuree; ik heb een gedeelte in de diepvries gedaan en later weer opgewarmd in de magnetron, gaat heel goed.
 • Echt heerlijk met slagroom erbij!
 • Kan je het invriezen nadat je het helemaal klaargemaakt hebt en gebruiken met de kerst?
 • Was heerlijk smullen.
 • Heerlijk romige kastanjepuree.
 • Lekker, zeker met wat veenbessen erbij.
 • Heerlijke kastanje puree.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Deeglaagjes
  Ik ben een bladerdeegjunkie. Van appelflappen, croissantjes en taarten tot kaasrolletjes en quiches, ik maak het allemaal. Maar echt gezond is bladerdeeg nou niet bepaald; ik schrik elke keer weer van het vetgehalte. Dus de laatste tijd heb ik wat geŰxperimenteerd met filodeeg, het iets minder vette broertje. En met succes.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven