Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kastanje-puree recept
Kastanje-puree recept

Kastanje-puree


Ingrediënten


printad
60 1 3

Bereidingswijze


Kruis met een scherp mes de kastanjes over de punt rondom in. Breng een pan met water aan de kook en kook de kastanjes hier 8 minuten. Haal de kastanjes er 1 voor 1 uit en haal er de schillen af. (dit gaat het makkelijkst als ze nog warm zijn) Doe ze dan in een pan, schenk er de melk over, breng dit langzaam aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken. (met het deksel op de pan) Giet de melk af (wel bewaren). In de keukenmachine of met de staafmixer de kastanjes pureren. Doe de puree weer in een pan, zet hem op zacht vuur en voeg slagroom en boter toe. Goed mengen en voeg zoveel van de bewaarde melk toe dat de puree een smeuge dikte heeft gekregen. Lekker met wildgerechten en / of spruitjes

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kastanje-puree recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 9 recensies

  • Erg droge puree. Zelfs met extra melk en room te droog en erg korrelig... Jammer van het vele werk om alle kastanjes te kuisen, wat veel meer werk vraagt dan 1 uur.
  • Erg lekker, heb alleen extra vanille suiker toegevoegd om de zoetige smaak nog meer te benadrukken :-)
  • Heerlijke kastanjepuree; ik heb een gedeelte in de diepvries gedaan en later weer opgewarmd in de magnetron, gaat heel goed.
  • Echt heerlijk met slagroom erbij!
  • Kan je het invriezen nadat je het helemaal klaargemaakt hebt en gebruiken met de kerst?
  • Was heerlijk smullen.
  • Heerlijk romige kastanjepuree.
  • Lekker, zeker met wat veenbessen erbij.
  • Heerlijke kastanje puree.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Weg met mes en vork
    Het scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van n groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven