Kastanje-puree

Kastanje-puree

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Kruis met een scherp mes de kastanjes over de punt rondom in. Breng een pan met water aan de kook en kook de kastanjes hier 8 minuten. Haal de kastanjes er 1 voor 1 uit en haal er de schillen af. (dit gaat het makkelijkst als ze nog warm zijn) Doe ze dan in een pan, schenk er de melk over, breng dit langzaam aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken. (met het deksel op de pan) Giet de melk af (wel bewaren). In de keukenmachine of met de staafmixer de kastanjes pureren. Doe de puree weer in een pan, zet hem op zacht vuur en voeg slagroom en boter toe. Goed mengen en voeg zoveel van de bewaarde melk toe dat de puree een smeu´ge dikte heeft gekregen. Lekker met wildgerechten en / of spruitjes

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kastanje-puree recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (7)

Gemiddelde score 10 / 10 in 7 reacties
 • Heerlijke kastanjepuree; ik heb een gedeelte in de diepvries gedaan en later weer opgewarmd in de magnetron, gaat heel goed.
  Fei gaf dit recept 5/5 sterren
 • Echt heerlijk met slagroom erbij!
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Kan je het invriezen nadat je het helemaal klaargemaakt hebt en gebruiken met de kerst?
  Liesbeth gaf dit recept 5/5 sterren
 • Was heerlijk smullen.
  Carine gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijk romige kastanjepuree.
  Guy gaf dit recept 5/5 sterren
 • Lekker, zeker met wat veenbessen erbij.
  Jo gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijke kastanje puree.
  Maria gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter