Satésaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Alle ingrediënten in een pan doen, goed door elkaar mengen en zachtjes laten koken.
  2. Eventueel verdunnen met water.
  3. Om aanbranden tegen te gaan, is het verwarmen in een pan heet water een uitkomst.
25
25
25

Variaties op Satésaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Satésaus
VariatieAantalGang
Satésaus9Sauzen en marinades
Pittige Satesaus2Sauzen en marinades
Spitskoolschotel met satesaus2Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • pindakaas en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap zoet
  • ketjap zoet en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
  • pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap zoet
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Satésaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Dit is niet de Indische satee saus, er ontbreekt, knoflook, ik neem poeder, want de echte maakt snel zwart tijdens roosteren. Dan citroenschil fijn raspen, mespuntje kentjur, en klein blikje klapperm... Lees reactie
Maria Mathilde Deltour 3 december 2015
Dit is geen Indonesische saté saus In echte gebruikt men geen azijn [tjuza] of melk, maar santen. Dit heb ik zelf niet gemaakt; door het lezen van het recept heb ik al buikpijn.
R.soekias 10 november 2015
Super lekker, ik doe er ook appelmoes doorheen en ook verdunnen met melk en/of water
Romany 23 mei 2015
Heerlijk, ik heb dit recept al echt 5 keer gebruikt. Ik denk dat ik hem blijf gebruiken ;)
Yvonne 16 februari 2015
Heerlijk, ze geloofde niet dat de satésaus zelf gemaakt was. Wel verdund met melk.
Paula 29 november 2013
Heerlijk ik maak deze altijd maar doe er nog wat knoflook bij en verdun het met melk, verder geweldig lekker!
Laura 19 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
122 kcal
6%488 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Satésaus