MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Klassieke pesto

Klassieke pesto recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pureer de basilicum, de knoflook, pijnboompitten en wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta. Voeg geleidelijk de resterende olie toe, roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg zout en peper toe. Bewaar de pesto maximaal 1 week in de koelkast in een potje met schroefdeksel, bedekt met een laagje olie. Serveer koud.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit klassieke pesto recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • In dit recept kan zeker wel extra Vierge olijfolie gebruikt worden! Als je op Youtube kijkt gebruiken 10 van de 10 makers extra Vierge olijfolie. Ik maak het zelf ook met extra Vierge olijfolie en het smaakt prima!
  • Heel lekker dank je wel, ik had "gewone" toscaanse olie van onze pasta casa, helemaal goed.
  • Beste Betty Twee opmerkingen over het Pesto recept: 1. Voor de pesto mag in geen geval 'extra vierge' olie gebruikt worden. Deze persing heeft namelijk altijd een zeer aanwezige smaak, en dat zou het mooie huwelijk tussen knoflook en basilicum verstoren. Te meer omdat elk merk een andere smaak heeft. Gebruik daarom de 'Traditionele' tweede persing want die smaakt bijna nergens naar. Het is zelfs nog beter om de laatste persing, de Sansa, te gebruiken. Die is vrijwel geheel smaak-neutraal. Die Sansa is, maar dat terzijde, opgewassen tegen hoge temperaturen zodat je er ook goed mee kunt frituren. Extra vierge is meestal wat duurder maar meer geschikt om bijvoorbeeld salades een speciale smaak te geven. Het misverstand is, zelfs in behoorlijk goeie kookboeken, dat alles wat duur is ook meteen beter is. In dit geval klopt dat dus niet. 2. Dat laagje olie op de pesto om hem te bewaren klopt helemaal, maar eenmaal in de koelkast gaat de basilicum in hoog tempo helemaal kapot. Zo teer en gevoelig is het kruid. Liever op een lage plaats in een keukenkastje dus. Deze twee wijsheden heb ik overgehouden aan mijn periode dat ik in Rome woonde en wat recepten heb meegekregen uit een toprestaurant aldaar.
  • Ik heb het met Griekse balsamico en Griekse olijfolie gemaakt. Perfect!
  • Heerlijke en gemakkelijke recepten!

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /