Klassieke pesto

Klassieke pesto

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Pureer de basilicum, de knoflook, pijnboompitten en wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta. Voeg geleidelijk de resterende olie toe, roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg zout en peper toe. Bewaar de pesto maximaal 1 week in de koelkast in een potje met schroefdeksel, bedekt met een laagje olie. Serveer koud.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit klassieke pesto recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (5)

Gemiddelde score 7.2 / 10 in 5 reacties
 • In dit recept kan zeker wel extra Vierge olijfolie gebruikt worden! Als je op Youtube kijkt gebruiken 10 van de 10 makers extra Vierge olijfolie. Ik maak het zelf ook met extra Vierge olijfolie en het smaakt prima!
  D. van Velzen gaf dit recept 4/5 sterren
 • Heel lekker dank je wel, ik had "gewone" toscaanse olie van onze pasta casa, helemaal goed.
  Theo Plug gaf dit recept 4/5 sterren
 • Beste Betty Twee opmerkingen over het Pesto recept: 1. Voor de pesto mag in geen geval 'extra vierge' olie gebruikt worden. Deze persing heeft namelijk altijd een zeer aanwezige smaak, en dat zou het mooie huwelijk tussen knoflook en basilicum verstoren. Te meer omdat elk merk een andere smaak heeft. Gebruik daarom de 'Traditionele' tweede persing want die smaakt bijna nergens naar. Het is zelfs nog beter om de laatste persing, de Sansa, te gebruiken. Die is vrijwel geheel smaak-neutraal. Die Sansa is, maar dat terzijde, opgewassen tegen hoge temperaturen zodat je er ook goed mee kunt frituren. Extra vierge is meestal wat duurder maar meer geschikt om bijvoorbeeld salades een speciale smaak te geven. Het misverstand is, zelfs in behoorlijk goeie kookboeken, dat alles wat duur is ook meteen beter is. In dit geval klopt dat dus niet. 2. Dat laagje olie op de pesto om hem te bewaren klopt helemaal, maar eenmaal in de koelkast gaat de basilicum in hoog tempo helemaal kapot. Zo teer en gevoelig is het kruid. Liever op een lage plaats in een keukenkastje dus. Deze twee wijsheden heb ik overgehouden aan mijn periode dat ik in Rome woonde en wat recepten heb meegekregen uit een toprestaurant aldaar.
  E. van Hees gaf dit recept 1/5 sterren
 • Ik heb het met Griekse balsamico en Griekse olijfolie gemaakt. Perfect!
  I. Kopijn gaf dit recept 4/5 sterren
 • Heerlijke en gemakkelijke recepten!
  E.Glazener-Groeneveld gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter