Karamelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kook de en het op een niet te hoog vuur tot het karamelkleurig wordt.'Neem de pan van het vuur en voeg de room en de toe.
  2. Zet de pan terug op het vuur en kook het kort tot een dikke saus.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Karamelsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Karamelsaus
VariatieAantalGang
Karamelsaus2Sauzen en marinades
Karnemelkmousse met karamelsaus1Nagerechten
Gebakken appels met cheesecake en karamelsaus1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (11)

Karamelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 11 recensies
RESET

Heerlijk en makkelijk recept, doe het over ijs met peren en karamel! Heb teveel gemaakt en zal ik het in kunnen vriezen?
Jacomijn 11 november 2013
Zo lekker, ik heb de slagroom een klein beetje verwarmd en de boter er vloeibaar bijgegoten. Heb in plaats van 1 dl 2 dl slagroom gedaan. Bij mij werd hij namelijk echt niet dik. Ik heb er druiven, st... Lees reactie
D.W. 21 juli 2013
Geweldig recept! Wel de boter eerst smelten zodat je deze er gelijk door kan roeren en de slagroom eerst verwarmen, ook gelijk doorroeren tegen schiften (zoals hieronder beschreven). Het is precies g... Lees reactie
Luca Graveland 27 mei 2013
Geweldig recept! Wel de boter eerst smelten zodat je deze er gelijk door kan roeren en de slagroom eerst verwarmen, ook gelijk doorroeren tegen schiften (zoals hieronder beschreven). Het is precies g... Lees reactie
Luca Graveland 27 mei 2013
Je kan beter kookroom of koksroom gebruiken i.p.v. slagroom. Je hebt anders kans dat deze gaat schiften.
T.B 23 december 2012
Tip: verwarm de room voordat je hem toevoegt aan de gloeiend hete karamel, dit voorkomt dat het één grote brok wordt en dat je er langer over doet, als je de room warm maakt dan lost hij sneller op en... Lees reactie
Michael 10 september 2012
Mijn saus is nog wel licht van kleur. Moet ik de suiker met water dan wat langer laten koken om hem wat donkerder te krijgen? Al met al...erg lekker!
Westerhof 9 september 2012
Ben hem op dit moment aan het maken, vind het erg spannend!
G.L. 17 augustus 2012
Is het de bedoeling dat de slagroom geklopt erin gaat of ongeklopt?
J.C. V 1 juni 2012
Hij is echt lekker! Bij mij was hij niet korrelig. Gewoon niet roeren en boter er in stukjes bij. Moest wel wat melk toevoegen, omdat hij anders te dik werd.
RdG 28 januari 2012
Heel lekker! maar hij is bij mij een beetje korrelig geworden... Heb ik hem dan te laat van het vuur gehaald? En is het de bedoeling dat de boter gesmolten is als je hem erin gooit, of moet je hem er ... Lees reactie
M. v R. 18 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
243 kcal
12%972 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Karamelsaus