Ontbijtkoek

Ontbijtkoek

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Vet een cakeblik van 20 x 10 cm in met boter en bestrooi het dun met bloem. Zeef het zelfrijzend bakmeel, zout en kruiden boven een kom. Voeg de basterdsuiker, honing en melk toe en roer het tot een soepel beslag. Schep het beslag in de cakevorm. Vet een velletje vetvrij papier in met boter en leg het op het beslag. Verwarm de oven voor op 160 graden C. Plaats de vorm onderin de oven en bak de koek 1 1/4 uur. Haal na 3/4 uur het papier eraf. Laat de koek op een rooster uitdampen en bewaar de ontbijtkoek in een trommel of in aluminiumfolie.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ontbijtkoek recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (9)

Gemiddelde score 9.6 / 10 in 9 reacties
  • Het is plat en te zwaar. Ook de smaak is anders dan die van ontbijtkoek. Ik vind het eerder wat meer weg hebben van cake. Maar zeker niet vies!
    Ed gaf dit recept 3/5 sterren
  • Hij is gelijk de eerste x perfect gelukt! Lekker luchtig en wow factor!
    Ellepel gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik vind het lekker. Eet er elke dag 5 plakken van.
    Annne gaf dit recept 5/5 sterren
  • Misschien in plaats van bakpoeder mengen, kun je gist gaan gebruiken. Succes.
    Yeti gaf dit recept 5/5 sterren
  • 1/2 deciliter melk. Is dat niet wat weinig? Dat zijn 2 tot 3 eetlepels.
    Ludo gaf dit recept 5/5 sterren
  • Een eitje goed loskloppen en dan de rest van de ingredienten erdoor. Dit maakt het luchtiger.
    Eef gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik woon ook in het buitenland. Waar geen zelfrijzend bakmeel is. Dit kun je zelf maken door 250 gram witte bloem met 3 thelepels bakpoeder en 1 theelepel zout te vermengen.
    Fieneke Wassens gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik woon in het buitenland en hier hebben ze geen zelfrijzend bakmeel. Dus maar even kijken naar de verhoudingen.
    Barbara Bos gaf dit recept 5/5 sterren
  • Het recept heeft meer bakpoeder nodig. Twee keer dit recept uitgeprobeerd, twee keer een platte zware koek. Ander recept met drie theelepels bakpoeder, et voila!
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter