Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ontbijtkoek recept
Ontbijtkoek recept

Ontbijtkoek


Ingrediënten


23 2

Bereidingswijze


Vet een cakeblik van 20 x 10 cm in met boter en bestrooi het dun met bloem. Zeef het zelfrijzend bakmeel, zout en kruiden boven een kom. Voeg de basterdsuiker, honing en melk toe en roer het tot een soepel beslag. Schep het beslag in de cakevorm. Vet een velletje vetvrij papier in met boter en leg het op het beslag. Verwarm de oven voor op 160 graden C. Plaats de vorm onderin de oven en bak de koek 1 1/4 uur. Haal na 3/4 uur het papier eraf. Laat de koek op een rooster uitdampen en bewaar de ontbijtkoek in een trommel of in aluminiumfolie.

Allergenen Informatie

Voor dit ontbijtkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ontbijtkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 9 recensies

  • Hij is gelijk de eerste x perfect gelukt! Lekker luchtig en wow factor!
  • Ik vind het lekker. Eet er elke dag 5 plakken van.
  • Misschien in plaats van bakpoeder mengen, kun je gist gaan gebruiken. Succes.
  • Het is plat en te zwaar. Ook de smaak is anders dan die van ontbijtkoek. Ik vind het eerder wat meer weg hebben van cake. Maar zeker niet vies!
  • 1/2 deciliter melk. Is dat niet wat weinig? Dat zijn 2 tot 3 eetlepels.
  • Een eitje goed loskloppen en dan de rest van de ingredienten erdoor. Dit maakt het luchtiger.
  • Ik woon ook in het buitenland. Waar geen zelfrijzend bakmeel is. Dit kun je zelf maken door 250 gram witte bloem met 3 thelepels bakpoeder en 1 theelepel zout te vermengen.
  • Ik woon in het buitenland en hier hebben ze geen zelfrijzend bakmeel. Dus maar even kijken naar de verhoudingen.
  • Het recept heeft meer bakpoeder nodig. Twee keer dit recept uitgeprobeerd, twee keer een platte zware koek. Ander recept met drie theelepels bakpoeder, et voila!
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven