AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Ontbijtkoek

23 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Ontbijtkoek recept Vet een cakeblik van 20 x 10 cm in met boter en bestrooi het dun met bloem. Zeef het zelfrijzend bakmeel, zout en kruiden boven een kom. Voeg de basterdsuiker, honing en melk toe en roer het tot een soepel beslag. Schep het beslag in de cakevorm. Vet een velletje vetvrij papier in met boter en leg het op het beslag. Verwarm de oven voor op 160 graden C. Plaats de vorm onderin de oven en bak de koek 1 1/4 uur. Haal na 3/4 uur het papier eraf. Laat de koek op een rooster uitdampen en bewaar de ontbijtkoek in een trommel of in aluminiumfolie.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ontbijtkoek recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 9 recensies

  • Het is plat en te zwaar. Ook de smaak is anders dan die van ontbijtkoek. Ik vind het eerder wat meer weg hebben van cake. Maar zeker niet vies!
  • Hij is gelijk de eerste x perfect gelukt! Lekker luchtig en wow factor!
  • Ik vind het lekker. Eet er elke dag 5 plakken van.
  • Misschien in plaats van bakpoeder mengen, kun je gist gaan gebruiken. Succes.
  • 1/2 deciliter melk. Is dat niet wat weinig? Dat zijn 2 tot 3 eetlepels.
  • Een eitje goed loskloppen en dan de rest van de ingredienten erdoor. Dit maakt het luchtiger.
  • Ik woon ook in het buitenland. Waar geen zelfrijzend bakmeel is. Dit kun je zelf maken door 250 gram witte bloem met 3 thelepels bakpoeder en 1 theelepel zout te vermengen.
  • Ik woon in het buitenland en hier hebben ze geen zelfrijzend bakmeel. Dus maar even kijken naar de verhoudingen.
  • Het recept heeft meer bakpoeder nodig. Twee keer dit recept uitgeprobeerd, twee keer een platte zware koek. Ander recept met drie theelepels bakpoeder, et voila!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /