Beghrir (Marokkaanse Pannekoek)

Beghrir (Marokkaanse Pannekoek)

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Doe bloem, griesmeel in en kom, dan de gist en bakpoeder, zout, saffraan en daarna het handwarme water. Het moet een pannekoekenbeslag worden. Meng alles (ik doe het met de hand). Dek het af met een doek en laat het daarna 1 uur rijzen. Pak een koekenpan, ik doe altijd een kleine koekenpan, vind ik leuk. Zorg dat je een anti-aanbak koekenpan hebt. Doe de beslag in de pan. (nee, er gaat niks in de pan geen boter geen olie niks!) Begin eerst met laag vuur en dan langaamaan het vuur hoger zetten. Langzaamaan verschijnen er gaatjes. Als het gaar is, leg je de pannekoekje op een theedoek. Als de koekenpan te heet wordt, spoel je hem even met koud water. Besmeren met boter en honing of met olijfolie. Je kan ze ook gelijk invriezen zonder te besmeren. Doe het in van die diepvrieszakjes, dan kan je er lekker veel maken en heb je altijd wat in huis. Dit wordt meestal voor het ontbijt gegeten met lekkere marokkaanse thee.
Bron: © Cuisine Rihanna

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit beghrir (marokkaanse pannekoek) recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (7)

Gemiddelde score 8.9 / 10 in 7 reacties
  • Kan je eventueel de hoeveelheden eens doorgeven voor 50 personen aub? dankjewel
    Leen gaf dit recept 5/5 sterren
  • Het recept is mij gelukt!
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik heb het net gemaakt. Ook in 1 keer goed. Mijn moeder is trots hihi. Dankje voor het recept.
    Bouch gaf dit recept 5/5 sterren
  • In 1x gelukt! Bedankt voor je lekkere recept.
    Zoe gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hoi meid ik hèb ze gebrobeerd en zijn in een keer gelukt bedankt.
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Goed recept!
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hey meid het ziet er echt verrukelijk uit ik ga het morgen ochtend maken ik laat je weten oe het is gelukt!!
    gaf dit recept 1/5 sterren

Laat uw reactie achter