Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst met krenten en/of rozijnen recept
Rijst met krenten en/of rozijnen recept

Rijst met krenten en/of rozijnen


Ingrediënten


printad
3

Bereidingswijze


Was de rijst door ze enige malen flink tussen de handen te wrijven in ruim water en dit zo vaak te verversen tot het helder blijft. Was ook de krenten en/of rozijnen op deze manier. Breng het water met zout aan de kook, strooi hierin de rijst met krenten en/of rozijnen en roer in de pan tot de rijst weer kookt. Sluit de pan met een goed passend deksel en kook de rijst gaar en droog op een zeer laag pitje in ongeveer 30 minuten. Roer of kijk tussentijds niet in de pan. Neem de rijst uit de pan met behulp van een vork. Presenteer het gerecht met boter, suiker en kaneel.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit rijst met krenten en/of rozijnen recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Volle melk met rijst koken, dan rozijnen krenten en pruimen meekoken tot het gaar is, flink stuk roomboter en bruine suiker met kaneel; dat is de kost van de Twentenaar.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven