MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Haagse bluf

Haagse bluf recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Gebruik uitsluitend dagverse eieren. Scheid het eiwit van de dooiers. Gebruik een kom die geheel ontvet is, bijvoorbeeld met wat citroensap. Doe de eiwitten, de poedersuiker en het fruitsap in de kom. Klop het mengsel ongeveer 10 min. met de handmixer totdat het helemaal stijf is. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat poedersuiker toe. Verdeel de massa over 4 ijscoupes. Garneer met een toefje slagroom en enkele rode vruchten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit haagse bluf recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Prima recept. Haagse Bluf is in mijn beleving (Als kind dan) altijd gemaakt met Bosbessen, dat gaf een extra smaaklaag aan het toetje en is wat minder zuur dan met rode bessen. Druppeltje limoen er bij. Geroosterde walnoten (Met wat bruine suiker) afgekoeld, als garnering. Heel klein rozetje slagroom met een blaadje mint er naast. Lik niet per ongeluk uit de beslagkom, want dan komt het braamplukken - effect om de hoek kijken. Je kunt er niet meer van afblijven.
  • Errug lekker! geen gezeur met dagverse eieren. Eiwit is eiwit en gewoon bessensap uit een flesje of inderdaad jam gaat prima! voor de bacterie fanaten onder ons heeft AH ook gepasteuriseerde eiwitjes is plastic cupjes. persoonlijk geloof ik dat je een rauw AH eiwitje wel overleeft :)
  • Jeugdsentiment! Was het enige wat ik als kind kon maken.
  • Gebruik uitsluitend dagverse eieren? Nu ja, kweet niet hoe oud deze eieren zijn van de supermarket, maar zeker niet een dag oud! Wat recept ... gooi gewoon twee of drie eiwitten in een schone schaal, beat the living daylight out of them tot ze stijf zijn, dan gooi er wat (pruim of andere) jam in en een beetje verder kloppen tot het allemaal gemixwd is, proeven, meer jam erin (of niet) en klaar is kees! Sjees, wie heeft een recept nodig?
  • Mijn moeder maakte het altijd met Bramensap. Geplukt uit de duinen, geperst en gekookt. Veel werk (dat wel) en helaas kun je dat sap niet in de doorsnee supermarkt vinden volgens mij. Maar het smaakte altijd heerlijk!
  • Ik vind het heel lekker dat knapperige, lekker simpel en snel klaar. Ga het snel maken.
  • Bedankt voor het recept :) Me vriend is er gek op en ben het nu aan het maken x.
  • Bedankt voor het recept :) Me vriend is er gek op en ben het nu aan het maken x
  • Koken is mijn hobby. Bedankt voor het recept! Ik ga het straks maken.
  • Ben blij dat ik het weer weet, was ook even de verhouding eiwit/poedersuiker kwijt, ga het zo maken, hebben ze een lekker toetje straks!

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /