Haagse bluf

Haagse bluf

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Gebruik uitsluitend dagverse eieren. Scheid het eiwit van de dooiers. Gebruik een kom die geheel ontvet is, bijvoorbeeld met wat citroensap. Doe de eiwitten, de poedersuiker en het fruitsap in de kom. Klop het mengsel ongeveer 10 min. met de handmixer totdat het helemaal stijf is. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat poedersuiker toe. Verdeel de massa over 4 ijscoupes. Garneer met een toefje slagroom en enkele rode vruchten.
Bron: © Eigen variatie op een beproefde klassieker

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit haagse bluf recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (15)

Gemiddelde score 9.6 / 10 in 15 reacties
 • Prima recept. Haagse Bluf is in mijn beleving (Als kind dan) altijd gemaakt met Bosbessen, dat gaf een extra smaaklaag aan het toetje en is wat minder zuur dan met rode bessen. Druppeltje limoen er bij. Geroosterde walnoten (Met wat bruine suiker) afgekoeld, als garnering. Heel klein rozetje slagroom met een blaadje mint er naast. Lik niet per ongeluk uit de beslagkom, want dan komt het braamplukken - effect om de hoek kijken. Je kunt er niet meer van afblijven.
  Johannes gaf dit recept 5/5 sterren
 • Errug lekker! geen gezeur met dagverse eieren. Eiwit is eiwit en gewoon bessensap uit een flesje of inderdaad jam gaat prima! voor de bacterie fanaten onder ons heeft AH ook gepasteuriseerde eiwitjes is plastic cupjes. persoonlijk geloof ik dat je een rauw AH eiwitje wel overleeft :)
  Ireen gaf dit recept 5/5 sterren
 • Jeugdsentiment! Was het enige wat ik als kind kon maken.
  Andrea gaf dit recept 5/5 sterren
 • Gebruik uitsluitend dagverse eieren? Nu ja, kweet niet hoe oud deze eieren zijn van de supermarket, maar zeker niet een dag oud! Wat recept ... gooi gewoon twee of drie eiwitten in een schone schaal, beat the living daylight out of them tot ze stijf zijn, dan gooi er wat (pruim of andere) jam in en een beetje verder kloppen tot het allemaal gemixwd is, proeven, meer jam erin (of niet) en klaar is kees! Sjees, wie heeft een recept nodig?
  Emmy gaf dit recept 4/5 sterren
 • Mijn moeder maakte het altijd met Bramensap. Geplukt uit de duinen, geperst en gekookt. Veel werk (dat wel) en helaas kun je dat sap niet in de doorsnee supermarkt vinden volgens mij. Maar het smaakte altijd heerlijk!
  Rob gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik vind het heel lekker dat knapperige, lekker simpel en snel klaar. Ga het snel maken.
  Maarten gaf dit recept 5/5 sterren
 • Bedankt voor het recept :) Me vriend is er gek op en ben het nu aan het maken x.
  Mariska gaf dit recept 5/5 sterren
 • Bedankt voor het recept :) Me vriend is er gek op en ben het nu aan het maken x
  Mariska gaf dit recept 5/5 sterren
 • Koken is mijn hobby. Bedankt voor het recept! Ik ga het straks maken.
  Jeroen gaf dit recept 4/5 sterren
 • Ben blij dat ik het weer weet, was ook even de verhouding eiwit/poedersuiker kwijt, ga het zo maken, hebben ze een lekker toetje straks!
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter