MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Advokaatbavarois

Advokaatbavarois recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet als eerste de gelantine in ruim koud water in de week. Breng daarna de melk met het in de lengte doorgesneden vanillestokje langzaam aan de kook en haal de pan van het vuur. Leg dan een deksel op de pan en laat het 10 minuten staan. Verwijder vervolgens het vanillestokje, met achterlating van de zaden uit de kern. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker daarna dik en schuimend. Giet, al kloppende en in een klein straaltje, de warme melk erbij en doe dit terug in de pan. Laat al roerende en op een klein vuurtje de vla heet worden en binden, maar het mag beslist niet koken! Knijp de gelantine uit en los deze op in de hete vla. Laat daarna de vla afkoelen en is deze voldoende afgekoeld, schep dan de advokaat erdoor. Klop dan de eiwitten stijf. Klop daarna de slagroom stijf. Schep vervolgens 1/3 deel van de slagroom in een kommetje en roer daar de basterdsuiker door. Leg dan de eiwitten op de slagroom en spatel de vla er goed door. Schep daarna de bavarois in vormpjes of coupes en laat deze in de koelkast helemaal opstijven. Garneer tenslotte de vla met de achtergehouden slagroom en de chocolade.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit advokaatbavarois recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /