Advokaatbavarois

Advokaatbavarois

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Zet als eerste de gelantine in ruim koud water in de week. Breng daarna de melk met het in de lengte doorgesneden vanillestokje langzaam aan de kook en haal de pan van het vuur. Leg dan een deksel op de pan en laat het 10 minuten staan. Verwijder vervolgens het vanillestokje, met achterlating van de zaden uit de kern. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker daarna dik en schuimend. Giet, al kloppende en in een klein straaltje, de warme melk erbij en doe dit terug in de pan. Laat al roerende en op een klein vuurtje de vla heet worden en binden, maar het mag beslist niet koken! Knijp de gelantine uit en los deze op in de hete vla. Laat daarna de vla afkoelen en is deze voldoende afgekoeld, schep dan de advokaat erdoor. Klop dan de eiwitten stijf. Klop daarna de slagroom stijf. Schep vervolgens 1/3 deel van de slagroom in een kommetje en roer daar de basterdsuiker door. Leg dan de eiwitten op de slagroom en spatel de vla er goed door. Schep daarna de bavarois in vormpjes of coupes en laat deze in de koelkast helemaal opstijven. Garneer tenslotte de vla met de achtergehouden slagroom en de chocolade.
Bron: © bakker henny

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit advokaatbavarois recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Laat uw reactie achter