Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Champignons-kalfsragout recept
Champignons-kalfsragout recept
Laatste update: 21 november 2015 om 15:11

Champignons-kalfsragout


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kalfslappen in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes in 10 minuten glazig. Voeg de kalfsstukjes met bouillon, bouquet garni en zout toe. Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees in 1 uur afgedekt op laag vuur gaar. Verhit 40 gram boter in een pan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. Voeg al roerend het stoofvocht toe tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg al roerend het vlees met de room toe. Laat de ragout 15 minutne op laag vuur zachtjes pruttelen. Breng het gerecht op smaak met citroensap, zout en nootmuskaat. Verwarm de ragoutbakjes volgens de aanwijzing op de verpakking en vul ze met de ragout. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit champignons-kalfsragout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Champignons-kalfsragout heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies

  • Fijn recept wat ik vaak gebruik, en de champignons zijn optioneel, maar gewoon naar smaak toe te voegen, even opbakken en zalig!
    Judith gaf dit recept op 21 november 2015 5 uit 5 sterren
  • Her recept is een flauwe afspiegeling van eerder verschenen recepten. Daarnaast word in de bereiding een onbekende hoeveelheid champions inplakjes gesneden waar verder niets mee gedaan word. Beertje
    Beary gaf dit recept op 1 januari 2008 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven