Ma´zena koekjes

Ma´zena koekjes

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Klop de suiker, gesmolten boter en de essence schuimig. Voeg ÚÚn voor ÚÚn de eieren toe en klop het geheel weer schuimig. Voeg beetje bij beetje de maizena toe en mix het geheel glad. Het deeg moet stevig zijn.

Oven voorverwarmen op 180 graden C. Bakplaat licht invetten. Draai bolletjes van het deeg en druk deze plat op de bakplaat. Maak inkepingen door de platte kant van een vork kruiselings in de platgedrukte balletjes te duwen. Strooi wat musket muisjes in het midden en bak de koekjes in 10 ß 11 minuten gaar.

Lekker bij een kopje thee!

Serveersuggesties

Opmerking: In Suriname worden de benamingen "gommakoekjes" en "ma´zenakoekjes" door elkaar gebruikt voor hetzelfde koekje. "Gomma" betekent lijm, stijfsel. Je hebt dus veel thee nodig om de koekjes weg te spoelen! De koekjes zijn ook bekend als maizenakoekjes. Tip: Zorg dat je wat extra maizena in huis hebt. Door de grootte van de eieren kan je deeg namelijk te vloeibaar worden, waardoor de koekjes tijdens het bakken helemaal "uitlopen".

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ma´zena koekjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter