Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemberkoekjes recept
Gemberkoekjes recept

Gemberkoekjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng bakmeel, fijne kristalsuiker en een mespuntje zout in een kom.
Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in hele kleine stukjes.
Kneed het deeg snel tot een samenhangende bal (met de hand of kort met de keukenmachine).
Meng de uitgelekte bakgember erdoor.
Maak van het deeg balletjes, leg ze op een bakplaat (ingevet met boter of met bakpapier erop) en druk ze op de bakplaat plat, zodat ze ongeveer 5 cm doorsnee hebben en 1/2 tot 1 cm dik zijn.
Bak de koekjes in het midden van een voorverwarmde oven (175 graden celsius) in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster of (hittebestendig) bord.

Allergenen Informatie

Voor dit gemberkoekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Gemberkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijke koekjes!
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven