Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemberkoekjes recept
Gemberkoekjes recept

Gemberkoekjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng bakmeel, fijne kristalsuiker en een mespuntje zout in een kom.
Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in hele kleine stukjes.
Kneed het deeg snel tot een samenhangende bal (met de hand of kort met de keukenmachine).
Meng de uitgelekte bakgember erdoor.
Maak van het deeg balletjes, leg ze op een bakplaat (ingevet met boter of met bakpapier erop) en druk ze op de bakplaat plat, zodat ze ongeveer 5 cm doorsnee hebben en 1/2 tot 1 cm dik zijn.
Bak de koekjes in het midden van een voorverwarmde oven (175 graden celsius) in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster of (hittebestendig) bord.

Allergenen Informatie

Voor dit gemberkoekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Gemberkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijke koekjes!
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven