Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Meng bakmeel, fijne kristalsuiker en een mespuntje zout in een kom.
Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in hele kleine stukjes.
Kneed het deeg snel tot een samenhangende bal (met de hand of kort met de keukenmachine).
Meng de uitgelekte bakgember erdoor.
Maak van het deeg balletjes, leg ze op een bakplaat (ingevet met boter of met bakpapier erop) en druk ze op de bakplaat plat, zodat ze ongeveer 5 cm doorsnee hebben en 1/2 tot 1 cm dik zijn.
Bak de koekjes in het midden van een voorverwarmde oven (175 graden celsius) in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster of (hittebestendig) bord.
Bron: © Kookboek Zoet & hartig gebak

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gemberkoekjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Heerlijke koekjes!
    Jeannette Cornelissen gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter