Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broccolisoep recept
Broccolisoep recept

Broccolisoep


Ingrediënten


100 1

Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de ui en snijd in grove stukken. Snijd de knoflook in stukjes. Haal de stronken van de broccoli. Verhit olijfolie in soeppan en bak ui en knoflook even aan. Roerbak dan de aardappel en broccoli even mee. Voeg heet water toe tot de broccoli net niet onderstaat. Voeg de bouillonblokjes toe. Kook ongeveer tien minuten gaar en meng alles dan met een staafmixer door tot een mooie gladde soep. Mijn kinderen smikkelen hiervan.

Serveersuggesties

Eventueel gehaktballetjes of blikje mais toevoegen. Lekker met stokbrood met Franse kaasjes. Broccoli kun je eventueel vervangen door venkel.

Allergenen Informatie

Voor dit broccolisoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Broccolisoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 47 recensies

  • Snel, simpel en lekker
    Nele gaf dit recept op 22 september 2014 5 uit 5 sterren
  • Heerlijke soep! Plakje gerookte zalm erin maakt het nog lekkerder!
    Marja gaf dit recept op 12 augustus 2014 5 uit 5 sterren
  • Lekkere soep! Mijn dochter die een slechte groente-eter is en sowieso een moeilijke eter vond het heerlijk, schepte voor een tweede keer op, dus ik zeg: Geslaagd!
    Angela gaf dit recept op 11 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Heerlijke soep! Beetje cayennepeper erin. Ik legde na het serveren nog een eetlepel crème fraîche op de soep met een paar takjes bieslook. Leuk gezicht.
    Joke gaf dit recept op 18 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • Lekker recept, ik maak er nog croutons bij (oude stukjes brood met knoflookolie), rooster er nog wat pijnboompitjes bij en stukjes schimmelkaas. Erg lekker!
    Marjolein gaf dit recept op 16 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk, gemaakt met aanvullend: Groot glas witte wijn, 1 wortel, schepjes suiker, peper, tabasco, gesneden blokjes Parmezaanse kaas en in totaal zes middelgrote aardappeltjes.
    Martijn gaf dit recept op 6 maart 2014 4 uit 5 sterren
  • Wat een eenvoudig en lekker puur soepje. Heerlijk op zich!
    Leen gaf dit recept op 3 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • Wat ik heb toegevoegd; paprika groen rood en geel, wortel hier zit zoveel vitaminen in, de kindjes hebben hier echt geen erg in hoor! Maar ze eten het wel op. Een tevreden Oma
    Winifred gaf dit recept op 28 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Nog makkelijker en nog lekkerder: een half bakje kruidenroomkaas toevoegen aan het eind van de kooktijd. Dan zijn ui en knoflook niet nodig.
    Gerald gaf dit recept op 16 november 2013 4 uit 5 sterren
  • Simpel en lekker!
    Maaike gaf dit recept op 3 november 2013 4 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven