Broccolisoep

Broccolisoep

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de ui en snijd in grove stukken. Snijd de knoflook in stukjes. Haal de stronken van de broccoli. Verhit olijfolie in soeppan en bak ui en knoflook even aan. Roerbak dan de aardappel en broccoli even mee. Voeg heet water toe tot de broccoli net niet onderstaat. Voeg de bouillonblokjes toe. Kook ongeveer tien minuten gaar en meng alles dan met een staafmixer door tot een mooie gladde soep. Mijn kinderen smikkelen hiervan.

Serveersuggesties

Eventueel gehaktballetjes of blikje mais toevoegen. Lekker met stokbrood met Franse kaasjes. Broccoli kun je eventueel vervangen door venkel.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit broccolisoep recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (43)

  • Heb de broccolisoep ook klaargemaakt volgens uw recept en ik moet zeggen het was lekkere broccolisoep. Groetjes Sophia
    Sophia gaf dit recept 4 sterren
  • Lekker recept, ik maak er nog croutons bij (oude stukjes brood met knoflookolie), rooster er nog wat pijnboompitjes bij en stukjes schimmelkaas. Erg lekker!
    Marjolein gaf dit recept 5 sterren
  • Heerlijk, gemaakt met aanvullend: Groot glas witte wijn, 1 wortel, schepjes suiker, peper, tabasco, gesneden blokjes Parmezaanse kaas en in totaal zes middelgrote aardappeltjes.
    Martijn gaf dit recept 4 sterren
  • Wat een eenvoudig en lekker puur soepje. Heerlijk op zich!
    Leen gaf dit recept 5 sterren
  • Wat ik heb toegevoegd; paprika groen rood en geel, wortel hier zit zoveel vitaminen in, de kindjes hebben hier echt geen erg in hoor! Maar ze eten het wel op. Een tevreden Oma
    Winifred gaf dit recept 5 sterren
  • Nog makkelijker en nog lekkerder: een half bakje kruidenroomkaas toevoegen aan het eind van de kooktijd. Dan zijn ui en knoflook niet nodig.
    Gerald gaf dit recept 4 sterren
  • Simpel en lekker!
    Maaike gaf dit recept 4 sterren
  • Dit soepje maak ik ook vaak, maar dan zonder aardappel en een beetje kaasblokjes erin, wat dan lekker gaat smelten. Deze soep kun je met heel veel groente maken, zoals wortel en courgette!
    Marianne gaf dit recept 4 sterren
  • Formidastische soep zoals de kinderen hier zeggen!
    Rik gaf dit recept 5 sterren
  • Heerlijk soepje! Ik heb er nog een beetje gerookte zalm in kleine blokjes ingedaan.
    Edith gaf dit recept 5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter