Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Druivengelei recept
Druivengelei recept

Druivengelei


Ingrediënten


24

Bereidingswijze


Gebruik druiven die niet te rijp zijn. Zelf heb ik druiven gebruikt die half augustus geplukt zijn uit noodzaakt. De druiven hingen bij mijn zoon onder de terrasoverkapping en trokken zoveel wespen aan dat het er niet meer aangenaam zitten was. De druiven zijn daarom ca. 2 maanden te vroeg geplukt. Ze bevatten dus nog weinig suiker, maar zijn wel al mooi gekleurd. Ris de druiven van de trossen en doe ze in een grote ketel. Maak er eventueel 2 porties van als je ketel niet groot genoeg is. Voeg het appelsap toe zodat er een bodempje vloeistof in de ketel staat om aanbranden te voorkomen. Breng rustig aan de kook met de deksel op de pan. Roer af en toe voorzichtig om met een houten lepel. Zo vlug als de vloeistof kookt temper je het vuur en laat rustig zoín 20 minuutjes sudderen. Pas op dat de zaak niet overkookt. Haal zonodig het deksel van de ketel. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot handwarm. Giet alles door een fijnmazig zeef en laat ín half uurtje uitlekken. Maak de ketel schoon en doe het druivensap terug in de ketel. Voeg de geleisuiker toe en roer even goed door. Proef of je het sap zoet genoeg vindt anders voeg je nog wat geleisuiker toe. Voeg al roerend geleidelijk de geleipoeder toe. Zet de ketel nu op het vuur en breng het sap aan de kook. Roer regelmatig even door. Wanneer de vloeistof volledig kookt blijven roeren en 1 minuut goed laten doorkoken zodat de gelei wordt geactiveerd. Doe het vuur uit en laat afkoelen tot handwarm. De gelei is nu nog steeds vloeibaar. Giet of schep hem in kraakheldere glazen potten. Schroef of klem het deksel erop en zet de potten 10 minuutjes ondersteboven. Voorzie de potten van etiketjes met naam en datum. Bewaar ze in de ijskast maximaal ín half jaar. Omdat er geen conserveringsmiddel is toegevoegd moet ín pot na opening in maximaal 3 weken worden geledigd. Bewaar ook de geopende potten steeds in de koelkast.

Allergenen Informatie

Voor dit druivengelei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Druivengelei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

 • Kook 2 schijfjes citroen samen met de druiven, op die manier zal uw suiker niet kristalliseren.
 • Op de reactie van Lydivan Rooijen, Als je de agar agar erbij doet moet je zeer goed doorroeren, de kristallen komen erin omdat je het geheel niet goed en stevig genoeg door hebt geroerd!
 • In plaats van geleisuiker kun je agar-agar gebruiken. Dit is een natuurlijk, smaakloos verdikkingsmiddel. Te koop in toko's en natuurvoedingswinkels. Ik hoorde pas gisteren van dit product maar het sc... Lees reactie
 • Zo doe ik het al 2 jaar, Heerlijk ... maar er komen scherpe kristallen(wijnsteenzuur) in de gelei en dat is zeer onprettig. Ik lees er nergens iets over. Weet iemand hoe ik dit kan voorkomen?
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Eierkoekjes
  Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiŽnteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven