Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Grootmoeders konijn recept
Grootmoeders konijn recept
Laatste update: 22 mei 2016 om 22:05

Grootmoeders konijn


Ingrediënten


256 1

Bereidingswijze


Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en houd opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.

Voeg vervolgens de uiringen, laurier, tijm en de peperkorrels toe. Kruid flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.

Neem de konijnenstukken uit de pan en houd warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.

Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit grootmoeders konijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Grootmoeders konijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.9 / 10 in 13 recensies

  • Bijzonder aangenaam lekker 😋
    Karin gaf dit recept op 22 mei 2016 2 uit 5 sterren
  • Heel erg lekker voor herhaling vatbaar, heb allen 2 theelepeltjes suiker toegevoegd, perfect.
    Lenie gaf dit recept op 18 februari 2016 5 uit 5 sterren
  • Onverwacht, erg lekker recept. Zelfs de kinderen lusten dit. Gaat zeker nog een keer worden gemaakt.
    Maggy gaf dit recept op 24 december 2015 5 uit 5 sterren
  • Klopt die mooie foto wel... ik zie knoflook en reuze kappertjes of olijven?? Zitten niet bij de ingrediŽnten. Ga het wel vanavond maken!
    Lily gaf dit recept op 9 mei 2015 5 uit 5 sterren
  • In de oven 2 uur op 140 C. prima
    Wim gaf dit recept op 1 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • Het was super lekker en we hebben gesmult!
    Yvonne gaf dit recept op 25 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik heb ook die wortel bijgedaan en nog wat sjalotjes en wat wildfond. Erg lekker.
    Toine gaf dit recept op 15 oktober 2012 4 uit 5 sterren
  • Ga dit klaarmaken met kippenbouten en bouillon in plaats van Leffe bier!
    Marina gaf dit recept op 2 april 2012 4 uit 5 sterren
  • Tijm mee laten sudderen!
    Robancona gaf dit recept op 16 februari 2012 5 uit 5 sterren
  • Dat is een heel lekker recept. Maar wil wel weten waar die 2 takjes tijm naar toe zijn ;-)
    Frank gaf dit recept op 18 januari 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven