Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Grootmoeders konijn recept
Grootmoeders konijn recept

Grootmoeders konijn


Ingrediënten


printad
212 1 9

Bereidingswijze


Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en houd opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.

Voeg vervolgens de uiringen, laurier, tijm en de peperkorrels toe. Kruid flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.

Neem de konijnenstukken uit de pan en houd warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.

Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit grootmoeders konijn recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 11 recensies

  • Onverwacht, erg lekker recept. Zelfs de kinderen lusten dit. Gaat zeker nog een keer worden gemaakt.
  • Klopt die mooie foto wel... ik zie knoflook en reuze kappertjes of olijven?? Zitten niet bij de ingrediŽnten. Ga het wel vanavond maken!
  • In de oven 2 uur op 140 C. prima
  • Het was super lekker en we hebben gesmult!
  • Ik heb ook die wortel bijgedaan en nog wat sjalotjes en wat wildfond. Erg lekker.
  • Ga dit klaarmaken met kippenbouten en bouillon in plaats van Leffe bier!
  • Tijm mee laten sudderen!
  • Dat is een heel lekker recept. Maar wil wel weten waar die 2 takjes tijm naar toe zijn ;-)
  • Al voor de 2e keer gemaakt. Blus alleen af met rode wijn en heb er wat stikjes wortel bij gedaan Superlekker recept, bedankt voor het delen ervan ;-)
  • Heel erg lekker en zeker als je het een dag van te voren klaar maakt. Staat bij de favorieten.
Alle recencies bekijken


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven