Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Grootmoeders konijn recept
Grootmoeders konijn recept
Laatste update: 18 februari 2016 om 19:02

Grootmoeders konijn


Ingrediënten


212 1 9

Bereidingswijze


Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en houd opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.

Voeg vervolgens de uiringen, laurier, tijm en de peperkorrels toe. Kruid flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.

Neem de konijnenstukken uit de pan en houd warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.

Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes.

Allergenen Informatie

Voor dit grootmoeders konijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Grootmoeders konijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 12 recensies

  • Heel erg lekker voor herhaling vatbaar, heb allen 2 theelepeltjes suiker toegevoegd, perfect.
  • Onverwacht, erg lekker recept. Zelfs de kinderen lusten dit. Gaat zeker nog een keer worden gemaakt.
  • Klopt die mooie foto wel... ik zie knoflook en reuze kappertjes of olijven?? Zitten niet bij de ingrediŽnten. Ga het wel vanavond maken!
  • In de oven 2 uur op 140 C. prima
  • Het was super lekker en we hebben gesmult!
  • Ik heb ook die wortel bijgedaan en nog wat sjalotjes en wat wildfond. Erg lekker.
  • Ga dit klaarmaken met kippenbouten en bouillon in plaats van Leffe bier!
  • Tijm mee laten sudderen!
  • Dat is een heel lekker recept. Maar wil wel weten waar die 2 takjes tijm naar toe zijn ;-)
  • Al voor de 2e keer gemaakt. Blus alleen af met rode wijn en heb er wat stikjes wortel bij gedaan Superlekker recept, bedankt voor het delen ervan ;-)
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven