MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Grootmoeders konijn

Grootmoeders konijn recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en houd opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.

Voeg vervolgens de uiringen, laurier, tijm en de peperkorrels toe. Kruid flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.

Neem de konijnenstukken uit de pan en houd warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.

Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit grootmoeders konijn recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Reacties

  • Klopt die mooie foto wel... ik zie knoflook en reuze kappertjes of olijven?? Zitten niet bij de ingrediŽnten. Ga het wel vanavond maken!
  • In de oven 2 uur op 140 C. prima
  • Het was super lekker en we hebben gesmult!
  • Ik heb ook die wortel bijgedaan en nog wat sjalotjes en wat wildfond. Erg lekker.
  • Ga dit klaarmaken met kippenbouten en bouillon in plaats van Leffe bier!
  • Tijm mee laten sudderen!
  • Dat is een heel lekker recept. Maar wil wel weten waar die 2 takjes tijm naar toe zijn ;-)
  • Al voor de 2e keer gemaakt. Blus alleen af met rode wijn en heb er wat stikjes wortel bij gedaan Superlekker recept, bedankt voor het delen ervan ;-)
  • Heel erg lekker en zeker als je het een dag van te voren klaar maakt. Staat bij de favorieten.
  • Erg erg lekker recept wat ik vaak maak heerlijke smaken je blijft er van smullen groetjes albertje

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /