MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Sparerib uit de oven

Sparerib uit de oven recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding. Schaaf de gember en knijp het vocht eruit. Meng dit met de hoisin pasta, ketjap, sherry en goela djawa. De zoete marinade moet overwegend naar hoisin smaken, waarbij het effect van de sherry duidelijk merkbaar moet zijn. (proeven, proeven …. ) Voeg daarna de sambal goreng toe en meng ook dit even. Zout de spareribs en wrijf ze helemaal in met de marinade. Leg ze in een platte vuurvaste schaal en giet de rest van de marinade erover. Vervolgens een halve dag in de koeling laten staan. Bereiding. Plaats de afgedekte schaal gedurende twee uren in een 180 graden C voorverwarmde oven en schep elk kwartier even wat van de marinade over het vlees. Na twee uren moet het vlees boterzacht zijn, zoniet iets langer afgedekt laten staan. Na 1 uur de folie of deksel van de schaal halen en nog even een ½ uurtje laten staan, het vlees bruint nu mooi. Serveren met rijst en groentes.

Serveersuggesties

Als jezelf cassellerrib wilt maken, kun je een lengte ribkarbonade kopen, zelf de ribben uitsnijden je houdt dan een mooie volle sparerib voor dit recept en een mooi stuk vlees voor de casselerrib over. Recept voor mijn casselerrib volgt nog.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit sparerib uit de oven recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /