Sparerib uit de oven

Sparerib uit de oven

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Voorbereiding. Schaaf de gember en knijp het vocht eruit. Meng dit met de hoisin pasta, ketjap, sherry en goela djawa. De zoete marinade moet overwegend naar hoisin smaken, waarbij het effect van de sherry duidelijk merkbaar moet zijn. (proeven, proeven . ) Voeg daarna de sambal goreng toe en meng ook dit even. Zout de spareribs en wrijf ze helemaal in met de marinade. Leg ze in een platte vuurvaste schaal en giet de rest van de marinade erover. Vervolgens een halve dag in de koeling laten staan. Bereiding. Plaats de afgedekte schaal gedurende twee uren in een 180 graden C voorverwarmde oven en schep elk kwartier even wat van de marinade over het vlees. Na twee uren moet het vlees boterzacht zijn, zoniet iets langer afgedekt laten staan. Na 1 uur de folie of deksel van de schaal halen en nog even een uurtje laten staan, het vlees bruint nu mooi. Serveren met rijst en groentes.

Serveersuggesties

Als jezelf cassellerrib wilt maken, kun je een lengte ribkarbonade kopen, zelf de ribben uitsnijden je houdt dan een mooie volle sparerib voor dit recept en een mooi stuk vlees voor de casselerrib over. Recept voor mijn casselerrib volgt nog.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit sparerib uit de oven recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter