Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sparerib uit de oven recept
Sparerib uit de oven recept

Sparerib uit de oven


Ingrediënten


printad

Bereidingswijze


Voorbereiding. Schaaf de gember en knijp het vocht eruit. Meng dit met de hoisin pasta, ketjap, sherry en goela djawa. De zoete marinade moet overwegend naar hoisin smaken, waarbij het effect van de sherry duidelijk merkbaar moet zijn. (proeven, proeven …. ) Voeg daarna de sambal goreng toe en meng ook dit even. Zout de spareribs en wrijf ze helemaal in met de marinade. Leg ze in een platte vuurvaste schaal en giet de rest van de marinade erover. Vervolgens een halve dag in de koeling laten staan. Bereiding. Plaats de afgedekte schaal gedurende twee uren in een 180 graden C voorverwarmde oven en schep elk kwartier even wat van de marinade over het vlees. Na twee uren moet het vlees boterzacht zijn, zoniet iets langer afgedekt laten staan. Na 1 uur de folie of deksel van de schaal halen en nog even een ˝ uurtje laten staan, het vlees bruint nu mooi. Serveren met rijst en groentes.

Serveersuggesties

Als jezelf cassellerrib wilt maken, kun je een lengte ribkarbonade kopen, zelf de ribben uitsnijden je houdt dan een mooie volle sparerib voor dit recept en een mooi stuk vlees voor de casselerrib over. Recept voor mijn casselerrib volgt nog.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit sparerib uit de oven recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven