MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Lamskroon met kruidenkorst

Ingrediënten

Bereidingswijze

bereiding
voor de kruidenkorst ('persillade'):
• Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur.
• Spoel de verse kruiden en hak ze grof. Doe ze in de beker van de blender.
• Voeg wat mosterd toe en de look. Schenk er de gesmolten boter bij.
• Kruid de ingrediënten met wat peper van de molen en een snuifje zout en mix ze fijn.
• De kruidenpasta is nog te zacht, en dus moet er wat paneermeel bij.
• Blend alles opnieuw tot je een stevige kruidenpasta krijgt.
• Doe ze in een schaaltje en laat de pasta opstijven in de koelkast.
voor het lamsvlees:
• Onderaan merk je vaak een stukje ‘contrefilet’. Snij dit los en gebruik het later als smaakmaker voor de saus.
• Trek ook het vlies los en snij het eraf. Vraag eventueel vooraf aan de slager om dit voor je te doen.
• Kruid het vlees met peper en zout.
• Verhit een klontje boter in een braadpan. Kleur het vlees langs beide zijden goudbruin. Later zal het vlees verder garen in de oven.
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Neem een ovenschaaltje en leg er de lamskroon in. Bedek de bovenzijde met een dikke laag van de kruidenmengeling.
Bak het vlees kort gaar. Reken zo’n 8 tot 12 minuten. Wanneer het vlees wat veerkracht heeft als je er op duwt, is het gaar.
• Haal de lamskroon uit de oven en zet ze opzij onder een vel aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten.
• Zet de oven op de grillstand, en plaats het vlees vlak voor het serveren kort onder de grill.
• Snij het vlees telkens tussen twee botjes in.
voor de saus:
• Smelt een klontje boter in een kleine stoofpot.
• Snipper de ui fijn en bak ze op een matig vuur.
• Voeg ook de reststukjes van het vlees toe, samen met wat grof gesneden verse salie en rozemarijn.
• Roer regelmatig even in de pot en voeg een scheut rode porto toe. Laat de alcohol verdampen en licht inkoken. Voeg ook de bruine rundfond toe.
• Laat de saus nog even inkoken, en kruid ze naar smaak met wat peper en zout.
• Zeef de saus.
• Werk ze voor het serveren af met een klontje boter. Roer met een garde tot de boter gesmolten is. Dit zorgt voor een mooie glanzende saus.
voor de aardappel-groentegarnituur:
• Snipper de ui fijn en schil de aardappelen. Snij de aardappelen in zeer fijne blokjes.
• Scheur de shiitake paddenstoelen in hapklare stukken.
• Snij het lichtgroene deel van de lenteuitjes in fijne ringen.
• Neem een ruime braadpan en smelt er en klontje boter in.
• Bak er de aardappelblokjes in en voeg de shiitake paddenstoelen toe.
* kruid de groentenschotel met peper en zout
* voeg de lenteuitjes toe

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit lamskroon met kruidenkorst recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /