MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Gevulde aubergine

Gevulde aubergine recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwijder de stelen incl aanzet van de aubergines. Haal in de lengte om de paar cm. een reep van de schil totdat de aubergines er gestreept uitzien. Strooi er flink wat zout over en zet ze een half uur weg. Knijp er dan wat vocht uit, spoel ze af en dep ze droog. Verhit een laagje van 1 cm olie in een grote koekenpan en bak ze op halfhoog vuur aan alle kanten ca. 5 minuten. Haal de aubergines uit de pan en maak in iedere aubergine voorzichtig een inkeping. (Zorg dat de zijkanten heel blijven). Haal er met een theelepel zoveel mogelijk zaad uit. De vulling: Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomaten, peterselie, paprikapoeder, komijn en zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Vul dan de uitsparingen in de aubergines met dit mengsel. Leg op iedere aubergine een schijfje tomaat en leg ze in een grote pan. Meng de tomatenpuree met 200 mililiter heet water en giet dit vanaf de zijkanten in de pan. Laat het geheel met het deksel op de pan ca. 20 minuten sudderen. Serveren met rijst.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gevulde aubergine recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /