Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwijder de stelen incl aanzet van de aubergines. Haal in de lengte om de paar cm. een reep van de schil totdat de aubergines er gestreept uitzien. Strooi er flink wat zout over en zet ze een half uur weg. Knijp er dan wat vocht uit, spoel ze af en dep ze droog. Verhit een laagje van 1 cm olie in een grote koekenpan en bak ze op halfhoog vuur aan alle kanten ca. 5 minuten. Haal de aubergines uit de pan en maak in iedere aubergine voorzichtig een inkeping. (Zorg dat de zijkanten heel blijven). Haal er met een theelepel zoveel mogelijk zaad uit. De vulling: Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomaten, peterselie, paprikapoeder, komijn en zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Vul dan de uitsparingen in de aubergines met dit mengsel. Leg op iedere aubergine een schijfje tomaat en leg ze in een grote pan. Meng de tomatenpuree met 200 mililiter heet water en giet dit vanaf de zijkanten in de pan. Laat het geheel met het deksel op de pan ca. 20 minuten sudderen. Serveren met rijst.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gevulde aubergine recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter