Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pannenkoeken recept
Pannenkoeken recept
Laatste update: 23 mei 2016 om 15:05

Pannenkoeken


Ingrediënten


264 3 13

Bereidingswijze


Klop 2 eieren met wat zout los. Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje een gedeelte van de halve liter melk, tot de klontjes zijn verdwenen. Verwarm een scheut vloeibare margarine in een koekenpan en giet er een pollepel beslag in. Kantel met draaiende beweging de pan, zodat het beslag de bodem geheel bedekt. Keer de pannenkoek om als de onderkant droog, maar de bovenkant nog iets vochtig is. Laat hiervoor de pannekoek op een deksel glijden en keer met een snelle beweging om als je hem niet durft te flippen in de pan. Herhaal bovenstaande voor volgende pannekoeken.

TIP: Je kunt de pannekoeken ook beleggen in de pan met bijvoorbeeld plakjes ontbijtspek of appel, kaas of ananas, krentjes, ijs etc.

Allergenen Informatie

Voor dit pannenkoeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Pannenkoeken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 108 recensies

 • Ik bak dit al jaren met dat beslag en ik doe er altijd wat vanille suiker erbij en kaneel voor de liefhebber met dit beslag kan je alle kanten op heerlijk vinden mijn kinderen en nu mijn kleinkinderen... Lees reactie
 • Ze zijn heerlijk!
 • Scheutje bier door het beslag, wordt het beslag lekker luchtig van en het is nog lekker ook!
 • Goed recept
 • Heerlijk maak ze elke week weer
 • Top top top top top
 • De pannenkoeken zijn heerlijk! Ik heb 6 dikke pannenkoeken eruit gekregen en heb naar mijn smaak nog wat suiker en kaneel erbij gedaan. Jummie!
 • Easy to do and tasteful! :-) My first time doing pannenkoeken!
 • Lekker hoor
 • Mijn tip: doe eens een zakje vaniliesuiker door het beslag. variaties: kaneel door het beslag
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
  Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven