Pannenkoeken

Pannenkoeken

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Klop 2 eieren met wat zout los. Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje een gedeelte van de halve liter melk, tot de klontjes zijn verdwenen. Verwarm een scheut vloeibare margarine in een koekenpan en giet er een pollepel beslag in. Kantel met draaiende beweging de pan, zodat het beslag de bodem geheel bedekt. Keer de pannenkoek om als de onderkant droog, maar de bovenkant nog iets vochtig is. Laat hiervoor de pannekoek op een deksel glijden en keer met een snelle beweging om als je hem niet durft te flippen in de pan. Herhaal bovenstaande voor volgende pannekoeken.

TIP: Je kunt de pannekoeken ook beleggen in de pan met bijvoorbeeld plakjes ontbijtspek of appel, kaas of ananas, krentjes, ijs etc.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pannenkoeken recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (106)

Gemiddelde score 9.7 / 10 in 106 reacties
 • De pannenkoeken zijn heerlijk! Ik heb 6 dikke pannenkoeken eruit gekregen en heb naar mijn smaak nog wat suiker en kaneel erbij gedaan. Jummie!
  Rebecca gaf dit recept 5/5 sterren
 • De pannenkoeken zijn jummie!
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • De pannenkoeken van jullie zijn lekker.
  Michiel gaf dit recept 5/5 sterren
 • De pannenkoeken zijn heerlijk!
  Alex gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijke pannenkoeken ik zelf heb in plaats van Blueband culinesse zonnebloemolie gebruikt met een zakje vanille suiker dat kan natuurlijk ook.
  Judith gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijke pannenkoeken met stroop wil ik wel proberen hoor!
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Sorry, deze pannenkoeken zijn niet echt hoe ik het had verwacht, volgende keer lekkerder!
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Mijn recept: Bak pannenkoeken altijd in pan zonder anti aanbaklaag! Ik gebruik: 5 eieren - 375 gram meel van de molen (volkoren)-scheutje zonnebloemolie-en 1 liter volle melk. Doe de eieren in de kom van de mixer en zet mixer aan, giet de melk er bij en daarna het meel (ondertussen draait de mixer steeds door) & scheutje olie. Verhit de pan (elke keer scheutje olie) en voeg daarna 1 soeplepel (afhankelijk van grootte koekepan)beslag. Draai de pannenkoek als bovenlaag bijna droog is. Eet smakelijk (eventueel met spek, stroop)
  Hendrik gaf dit recept 5/5 sterren
 • Makkelijk chocolade-pannenkoeken maken is heel eenvoudig. In plaats van gewone melk chocolademelk toevoegen.
  Jan gaf dit recept 5/5 sterren
 • Lekker! Ik heb er 6 pannenkoeken uitgehaald en nog een kleintje. Maar ik houd dan ook van dunne pannenkoeken :)
  Lisette gaf dit recept 5/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter