AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Pannenkoeken

264 3 13

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pannenkoeken recept Klop 2 eieren met wat zout los. Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje een gedeelte van de halve liter melk, tot de klontjes zijn verdwenen. Verwarm een scheut vloeibare margarine in een koekenpan en giet er een pollepel beslag in. Kantel met draaiende beweging de pan, zodat het beslag de bodem geheel bedekt. Keer de pannenkoek om als de onderkant droog, maar de bovenkant nog iets vochtig is. Laat hiervoor de pannekoek op een deksel glijden en keer met een snelle beweging om als je hem niet durft te flippen in de pan. Herhaal bovenstaande voor volgende pannekoeken.

TIP: Je kunt de pannekoeken ook beleggen in de pan met bijvoorbeeld plakjes ontbijtspek of appel, kaas of ananas, krentjes, ijs etc.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pannenkoeken recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 106 recensies

  • De pannenkoeken zijn heerlijk! Ik heb 6 dikke pannenkoeken eruit gekregen en heb naar mijn smaak nog wat suiker en kaneel erbij gedaan. Jummie!
  • De pannenkoeken zijn jummie!
  • De pannenkoeken van jullie zijn lekker.
  • De pannenkoeken zijn heerlijk!
  • Heerlijke pannenkoeken ik zelf heb in plaats van Blueband culinesse zonnebloemolie gebruikt met een zakje vanille suiker dat kan natuurlijk ook.
  • Heerlijke pannenkoeken met stroop wil ik wel proberen hoor!
  • Sorry, deze pannenkoeken zijn niet echt hoe ik het had verwacht, volgende keer lekkerder!
  • Mijn recept: Bak pannenkoeken altijd in pan zonder anti aanbaklaag! Ik gebruik: 5 eieren - 375 gram meel van de molen (volkoren)-scheutje zonnebloemolie-en 1 liter volle melk. Doe de eieren in de kom van de mixer en zet mixer aan, giet de melk er bij en daarna het meel (ondertussen draait de mixer steeds door) & scheutje olie. Verhit de pan (elke keer scheutje olie) en voeg daarna 1 soeplepel (afhankelijk van grootte koekepan)beslag. Draai de pannenkoek als bovenlaag bijna droog is. Eet smakelijk (eventueel met spek, stroop)
  • Makkelijk chocolade-pannenkoeken maken is heel eenvoudig. In plaats van gewone melk chocolademelk toevoegen.
  • Lekker! Ik heb er 6 pannenkoeken uitgehaald en nog een kleintje. Maar ik houd dan ook van dunne pannenkoeken :)
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /