Gembersiroop

Gembersiroop

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

De gemberwortel schrappen met een scherp mesje en raspen met een zeer grove rasp. Het water in een roestvrijstalen pan aan de kook brengen, de geraspte gemberwortel toevoegen en dan het mengsel gedurende 25 minuten zachtjes laten pruttelen met het deksel op de pan.
Daarna de gember uitzeven en uitpersen met een houten lepel. De uitgezeefde gember kun je vermengd met gembersiroop in de koelkast bewaren, voor verwerking in hartige- en zoete gerechten (bijvoorbeeld appeltaart). Breng het gemberwater aan de kook, voeg de suiker toe en dik het zoete gembervocht in door het een half uurtje zachtjes te koken (geen deksel op de pan). Als de hoeveelheid vloeistof gehalveerd is, moet de siroop op de gewenste dikte zijn.
Pas op dat je de vloeistof niet te heet maakt, want dan wordt ze te donker!
Voeg nu een halve eetlepel vers geperst citroensap toe en giet dan de siroop in een hete schone pot. Laat de siroop afkoelen en zet de pot weg op een koele donkere plek.

Serveersuggesties

Lekker bij hutspot, zuurkoolschotels en stamppot boerenkool.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gembersiroop recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

Gemiddelde score 10 / 10 in 2 reacties
  • Makkelijk te maken, beter dan een flesje van conimex e.d. Klarie: In warm water zetten en wachten tot het weer vloeibaar is, uit de fles in een pannetje gieten daar water aan toevoegen en weer iets verwarmen. Nu niet alle water er uit koken he, anders heb je weer het zelfde probleem :D
    Weedo gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik heb dit gemaakt, en ik heb het in een flesje gegoten, maar het is een vaste massa geworden. Dit was toch niet de bedoeling. Hoe krijg ik het nu weer uit de fles? Groet van Klarie
    Klarie gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter