Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gembersiroop recept
Gembersiroop recept

Gembersiroop


Ingrediënten


printad
8 1

Bereidingswijze


De gemberwortel schrappen met een scherp mesje en raspen met een zeer grove rasp. Het water in een roestvrijstalen pan aan de kook brengen, de geraspte gemberwortel toevoegen en dan het mengsel gedurende 25 minuten zachtjes laten pruttelen met het deksel op de pan.
Daarna de gember uitzeven en uitpersen met een houten lepel. De uitgezeefde gember kun je vermengd met gembersiroop in de koelkast bewaren, voor verwerking in hartige- en zoete gerechten (bijvoorbeeld appeltaart). Breng het gemberwater aan de kook, voeg de suiker toe en dik het zoete gembervocht in door het een half uurtje zachtjes te koken (geen deksel op de pan). Als de hoeveelheid vloeistof gehalveerd is, moet de siroop op de gewenste dikte zijn.
Pas op dat je de vloeistof niet te heet maakt, want dan wordt ze te donker!
Voeg nu een halve eetlepel vers geperst citroensap toe en giet dan de siroop in een hete schone pot. Laat de siroop afkoelen en zet de pot weg op een koele donkere plek.

Serveersuggesties

Lekker bij hutspot, zuurkoolschotels en stamppot boerenkool.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gembersiroop recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Makkelijk te maken, beter dan een flesje van conimex e.d. Klarie: In warm water zetten en wachten tot het weer vloeibaar is, uit de fles in een pannetje gieten daar water aan toevoegen en weer iets verwarmen. Nu niet alle water er uit koken he, anders heb je weer het zelfde probleem :D
  • Ik heb dit gemaakt, en ik heb het in een flesje gegoten, maar het is een vaste massa geworden. Dit was toch niet de bedoeling. Hoe krijg ik het nu weer uit de fles? Groet van Klarie


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Weg met mes en vork
    Het scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van één groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven