Gevulde champignons

Gevulde champignons

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snijd deze fijn. Zet de 'hoedjes' apart. Bak de zeer fijn gesneden blokjes serranoham licht uit in een koekenpan met wat olie. Neem ze uit de pan. Snijd de ui en paprika fijn en bak in dezelfde koekenpan met olie, eerst de ui en voeg dan de paprika toe. Voeg hier tevens de fijn gesneden knoflook aan toe. Als dit zo goed als gaar is, voeg dan de fijn gesneden champignonstelen en de kruiden en komijn toe en bak mee totdat het grootste deel van het vocht verdampt is. Voeg de hamblokjes toe. Bak dit op laag vuur gedurende ca. 8 minuten. Snijd de peterselie zeer fijn en voeg dit op het laatste toe aan het mengsel. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Zet de champignonhoedjes in een vuurvaste schaal en vul ze met het mengsel en leg er een stukje kaas op. Schenk op de bodem een klein laagje witte wijn. Zet de schaal in een voor verwarmde oven en bak gedurende 10-20 minuten (afhankelijk van de grootte van de champignons) tot de champignons gaar zijn. Serveer warm. Lekker met vers stokbrood.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gevulde champignons recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (3)

  • Klinkt heel goed! Ik ga hem zaterdag maken.
    Jorieke van Dinther gaf dit recept 5 sterren
  • Lijkt me heerlijk. Je hoort nog hoe het gesmaakt heeft en of het veel werk was. Groetjes Hetty
    Hetty Kools gaf dit recept 5 sterren
  • Was erg lekker, goede combinatie van smaken.
    Bezoeker gaf dit recept 5 sterren

Laat uw reactie achter