Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde champignons recept
Gevulde champignons recept

Gevulde champignons


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snijd deze fijn. Zet de 'hoedjes' apart. Bak de zeer fijn gesneden blokjes serranoham licht uit in een koekenpan met wat olie. Neem ze uit de pan. Snijd de ui en paprika fijn en bak in dezelfde koekenpan met olie, eerst de ui en voeg dan de paprika toe. Voeg hier tevens de fijn gesneden knoflook aan toe. Als dit zo goed als gaar is, voeg dan de fijn gesneden champignonstelen en de kruiden en komijn toe en bak mee totdat het grootste deel van het vocht verdampt is. Voeg de hamblokjes toe. Bak dit op laag vuur gedurende ca. 8 minuten. Snijd de peterselie zeer fijn en voeg dit op het laatste toe aan het mengsel. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Zet de champignonhoedjes in een vuurvaste schaal en vul ze met het mengsel en leg er een stukje kaas op. Schenk op de bodem een klein laagje witte wijn. Zet de schaal in een voor verwarmde oven en bak gedurende 15 minuten (afhankelijk van de grootte van de champignons) tot de champignons gaar zijn. Serveer warm. Lekker met vers stokbrood.

Allergenen Informatie

Voor dit gevulde champignons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Gevulde champignons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Klinkt heel goed! Ik ga hem zaterdag maken.
  • Lijkt me heerlijk. Je hoort nog hoe het gesmaakt heeft en of het veel werk was. Groetjes Hetty
  • Was erg lekker, goede combinatie van smaken.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven