AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Gevulde champignons

1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Gevulde champignons recept Verwarm de oven voor op 180 graden C. Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snijd deze fijn. Zet de 'hoedjes' apart. Bak de zeer fijn gesneden blokjes serranoham licht uit in een koekenpan met wat olie. Neem ze uit de pan. Snijd de ui en paprika fijn en bak in dezelfde koekenpan met olie, eerst de ui en voeg dan de paprika toe. Voeg hier tevens de fijn gesneden knoflook aan toe. Als dit zo goed als gaar is, voeg dan de fijn gesneden champignonstelen en de kruiden en komijn toe en bak mee totdat het grootste deel van het vocht verdampt is. Voeg de hamblokjes toe. Bak dit op laag vuur gedurende ca. 8 minuten. Snijd de peterselie zeer fijn en voeg dit op het laatste toe aan het mengsel. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Zet de champignonhoedjes in een vuurvaste schaal en vul ze met het mengsel en leg er een stukje kaas op. Schenk op de bodem een klein laagje witte wijn. Zet de schaal in een voor verwarmde oven en bak gedurende 15 minuten (afhankelijk van de grootte van de champignons) tot de champignons gaar zijn. Serveer warm. Lekker met vers stokbrood.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gevulde champignons recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Klinkt heel goed! Ik ga hem zaterdag maken.
  • Lijkt me heerlijk. Je hoort nog hoe het gesmaakt heeft en of het veel werk was. Groetjes Hetty
  • Was erg lekker, goede combinatie van smaken.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /