Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roti recept
Roti recept

Roti


Ingrediënten


120 1 6

Bereidingswijze


Uien snijden en knoflook fijn snijden.
Aardappels schillen en in vieren snijden en 10 minuten voorkoken.
Sperziebonen schoonmaken en in stukjes snijden.
Kip met massala en zout en knoflook insmeren.
Kip bakken in boter tot ze begint te kleuren.
Overgebleven ui, massala en knoflook erbij doen en even meebakken.
Vuur temperen en aardappels en laurier toevoegen.
Water (400 milliliter) erbij en geheel aan de kook brengen.
De boontjes erbij, weer aan de kook brengen en met de deksel op de pan 10 minuten laten stoven.
Peper de laatste 15 min. mee laten stoven (let op dat peper heel blijft).
Dan deksel eraf en wat laten inkoken, of juist wat water toevoegen wanneer alles al te droog is geworden.
Eitjes hard koken, pellen en met satéprikker gaatjes prikken en de eitje in de pan leggen zodat de kerrie erin kan trekken.
Het geheel is klaar als de aardappelen gaar zijn.
Roti pannekoek 1 min. in magnetron verwarmen op 1000 watt.
Schep de kip, groente en aardappel mengsel op een bord en serveer de roti naast 't bord erbij.
Dit gerecht dient met de handen te worden gegeten.

Allergenen Informatie

Voor dit roti recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Roti heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 15 recensies

  • Uitstekend recept, goed aangegeven. En inderdaad is zijn de vellen de roti. Ik vind zelf de lekkerste roti met lamsvlees en veel sambal.
  • In plaats van sperziebonen. Kouseband ;)
  • Als je Bara-meel gebruikt, ben je ook wat sneller klaar. Bara-meel is te verkrijgen in de toko en bak het alsof je pannenkoeken maakt; soms doe ik een ei doorheen en maak flensjes; dat is echter pers... Lees reactie
  • De roti maak je met zelfrijzend bakmeel zonnebloemolie en water 5 eetlepels olie 300 gram zelfrijzend bakmeel en 15 eetlepels warm water en dan goed kneden als het te grof is iets meer water en olie e... Lees reactie
  • Normaal gaat er ook nog tomatenpuree in.
  • Het zijn geen rotipannekoeken/ rotiplaten... dat zijn juist de roties!
  • Helemaal top!
  • Super lekker! laat het wel wat langer stoven dan word de kip nog zachter en handige tip gebruik vastkokende aardappelen die kunnen langer stoven en nemen dan meer smaak aan. En snijbonen doen ook het ... Lees reactie
  • Je bent vergeten te vermelden hoeveel water we moeten toevoegen. Zelf nu maar een halve liter gedaan. Hopelijk is dat genoeg, en anders voegen we nog wat toe. Haal je de kip voor het eten van het bot ... Lees reactie
  • Diepvries roti pannenkoeken bij de toko halen.
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven