AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Roti

120 1 6

Ingrediënten

Bereidingswijze

Roti recept Uien snijden en knoflook fijn snijden.
Aardappels schillen en in vieren snijden en 10 minuten voorkoken.
Sperziebonen schoonmaken en in stukjes snijden.
Kip met massala en zout en knoflook insmeren.
Kip bakken in boter tot ze begint te kleuren.
Overgebleven ui, massala en knoflook erbij doen en even meebakken.
Vuur temperen en aardappels en laurier toevoegen.
Water (400 milliliter) erbij en geheel aan de kook brengen.
De boontjes erbij, weer aan de kook brengen en met de deksel op de pan 10 minuten laten stoven.
Peper de laatste 15 min. mee laten stoven (let op dat peper heel blijft).
Dan deksel eraf en wat laten inkoken, of juist wat water toevoegen wanneer alles al te droog is geworden.
Eitjes hard koken, pellen en met satéprikker gaatjes prikken en de eitje in de pan leggen zodat de kerrie erin kan trekken.
Het geheel is klaar als de aardappelen gaar zijn.
Roti pannekoek 1 min. in magnetron verwarmen op 1000 watt.
Schep de kip, groente en aardappel mengsel op een bord en serveer de roti naast 't bord erbij.
Dit gerecht dient met de handen te worden gegeten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit roti recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 15 recensies

  • De roti maak je met zelfrijzend bakmeel zonnebloemolie en water 5 eetlepels olie 300 gram zelfrijzend bakmeel en 15 eetlepels warm water en dan goed kneden als het te grof is iets meer water en olie en dan 20 min. laten staan en dan uitrollen en bakken zo klaar ik ben 12 jaar en mij moeder maakt het zo.
  • Diepvries roti pannenkoeken bij de toko halen.
  • Het zijn geen rotipannekoeken/ rotiplaten... dat zijn juist de roties!
  • De kunst is om die roti vellen te maken, niet hoe je het vlees klaarmaakt ;-)
  • Stap voor stap goed aangegeven om het roti recept te maken. Ga het vanmiddag proberen.
  • Uitstekend recept, goed aangegeven. En inderdaad is zijn de vellen de roti. Ik vind zelf de lekkerste roti met lamsvlees en veel sambal.
  • In plaats van sperziebonen. Kouseband ;)
  • Als je Bara-meel gebruikt, ben je ook wat sneller klaar. Bara-meel is te verkrijgen in de toko en bak het alsof je pannenkoeken maakt; soms doe ik een ei doorheen en maak flensjes; dat is echter persoonlijk of je een stevige pannenkoek wilt óf een dunne.
  • Normaal gaat er ook nog tomatenpuree in.
  • Helemaal top!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /