Roti

Roti

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Uien snijden en knoflook fijn snijden.
Aardappels schillen en in vieren snijden en 10 minuten voorkoken.
Sperziebonen schoonmaken en in stukjes snijden.
Kip met massala en zout en knoflook insmeren.
Kip bakken in boter tot ze begint te kleuren.
Overgebleven ui, massala en knoflook erbij doen en even meebakken.
Vuur temperen en aardappels en laurier toevoegen.
Water (400 milliliter) erbij en geheel aan de kook brengen.
De boontjes erbij, weer aan de kook brengen en met de deksel op de pan 10 minuten laten stoven.
Peper de laatste 15 min. mee laten stoven (let op dat peper heel blijft).
Dan deksel eraf en wat laten inkoken, of juist wat water toevoegen wanneer alles al te droog is geworden.
Eitjes hard koken, pellen en met satéprikker gaatjes prikken en de eitje in de pan leggen zodat de kerrie erin kan trekken.
Het geheel is klaar als de aardappelen gaar zijn.
Roti pannekoek 1 min. in magnetron verwarmen op 1000 watt.
Schep de kip, groente en aardappel mengsel op een bord en serveer de roti naast 't bord erbij.
Dit gerecht dient met de handen te worden gegeten.
Bron: © kookboek en eigen ervaring

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit roti recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (15)

Gemiddelde score 9.6 / 10 in 15 reacties
  • De roti maak je met zelfrijzend bakmeel zonnebloemolie en water 5 eetlepels olie 300 gram zelfrijzend bakmeel en 15 eetlepels warm water en dan goed kneden als het te grof is iets meer water en olie en dan 20 min. laten staan en dan uitrollen en bakken zo klaar ik ben 12 jaar en mij moeder maakt het zo.
    Vinay gaf dit recept 5/5 sterren
  • Diepvries roti pannenkoeken bij de toko halen.
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Het zijn geen rotipannekoeken/ rotiplaten... dat zijn juist de roties!
    Sher gaf dit recept 4/5 sterren
  • De kunst is om die roti vellen te maken, niet hoe je het vlees klaarmaakt ;-)
    Laxmie gaf dit recept 5/5 sterren
  • Stap voor stap goed aangegeven om het roti recept te maken. Ga het vanmiddag proberen.
    Robert gaf dit recept 5/5 sterren
  • Uitstekend recept, goed aangegeven. En inderdaad is zijn de vellen de roti. Ik vind zelf de lekkerste roti met lamsvlees en veel sambal.
    Opa Gerrit gaf dit recept 5/5 sterren
  • In plaats van sperziebonen. Kouseband ;)
    Rebel gaf dit recept 5/5 sterren
  • Als je Bara-meel gebruikt, ben je ook wat sneller klaar. Bara-meel is te verkrijgen in de toko en bak het alsof je pannenkoeken maakt; soms doe ik een ei doorheen en maak flensjes; dat is echter persoonlijk of je een stevige pannenkoek wilt óf een dunne.
    Barbara Metz gaf dit recept 5/5 sterren
  • Normaal gaat er ook nog tomatenpuree in.
    Mila gaf dit recept 5/5 sterren
  • Helemaal top!
    Rosanne gaf dit recept 5/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter