AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Hachee

255 7 5

Ingrediënten

Bereidingswijze

Hachee recept Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng het vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.

Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.

Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes

TIP 1: u kunt ook i.p.v. hacheevlees ook heel goed 600 gram doorregen rib of runderlappen gebruiken. Snijd het vlees in dobbelsteentjes.

TIP 2: u kunt ook de hachee de azijn achterwege laten en daar voor in de plaats 2 eetlepels rinse appelstroop toe voegen. Daarbij de laatste 15 min. 2 zure appels in partjes mee stoven.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit hachee recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.9 / 10 in 42 recensies

  • De hachee staat nu te pruttelen! Het ruikt heerlijk. Ik heb alleen kruidnagel poeder gebruikt van de turk, in plaats van gewone kruidnagels.
  • Heerlijke hachee en in plaats van appelstroop kun je ook peperkoek, kruidkoek of dadels gebruiken
  • Heerlijk recept, laat de hacheekruiden voortaan maar weg ;)
  • Heerlijk recept! Vanavond weer hachee eten!
  • Wat lekker zeg, heerlijk zo moet hachee zijn!
  • Echt een top recept voor een goede hachee, complimenten hoor. Groetjes Harold
  • Het valt mij op dat bij diverse recepten van hachee er vaak wordt gesproken van een hoeveelheid uien, i.p.v. het (schoongemaakte) gewicht. Ik hou persoonlijk aan dat de verhouding vlees en ui 1 op 1 is, dus 1 kg vlees 1 kilo ui. M.v.g. Willem
  • Gister gemaakt en op het petroleumstel uren laten sudderen. Vanavond hebben we het gegeten echt genoten. Top !
  • Lekker hoor ga ik vandaag ook maar eens maken
  • Bedankt voor het recept! Zelfs ik kon het maken =D
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /