Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hachee recept
Hachee recept
Laatste update: 5 januari 2016 om 20:01

Hachee


Ingrediënten


255 7 5

Bereidingswijze


Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng het vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.

Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.

Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes

TIP 1: u kunt ook i.p.v. hacheevlees ook heel goed 600 gram doorregen rib of runderlappen gebruiken. Snijd het vlees in dobbelsteentjes.

TIP 2: u kunt ook de hachee de azijn achterwege laten en daar voor in de plaats 2 eetlepels rinse appelstroop toe voegen. Daarbij de laatste 15 min. 2 zure appels in partjes mee stoven.

Allergenen Informatie

Voor dit hachee recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Hachee heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.9 / 10 in 43 recensies

  • Heerlijk zoals moeders altijd maakte... Wonende in Frankrijk heb ik kunnen laten zien dat we in Nederland ook een goede "cuisine" hebben. Bedankt.
  • Gister gemaakt en op het petroleumstel uren laten sudderen. Vanavond hebben we het gegeten echt genoten. Top !
  • Heerlijke hachee en in plaats van appelstroop kun je ook peperkoek, kruidkoek of dadels gebruiken
  • Lekker hoor ga ik vandaag ook maar eens maken
  • Bedankt voor het recept! Zelfs ik kon het maken =D
  • Ik ga vanavond deze recept maken. Heb geen appelstroop wat kan ik er mee vervangen?
  • Perfecte ontvangst van Hachea. Ik herinner me dit uit mijn jeugd toen mijn vader (Nederland) gebruikt om dit voor ons te koken.
  • Ziet er goed en vooral eenvoudig genoeg voor mij, uit! We gaan het snel eens proberen!
  • Dat is tenminste hollandse kost en nog lekker ook, jammie!
  • Heerlijk! ik had wel inplaats van gewone azijn appelazijn gebruikt. Ruikt ook zo heerlijk in huis!
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Eierkoekjes
    Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiŽnteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven