Hachee

Hachee

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng het vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.

Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.

Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes

TIP 1: u kunt ook i.p.v. hacheevlees ook heel goed 600 gram doorregen rib of runderlappen gebruiken. Snijd het vlees in dobbelsteentjes.

TIP 2: u kunt ook de hachee de azijn achterwege laten en daar voor in de plaats 2 eetlepels rinse appelstroop toe voegen. Daarbij de laatste 15 min. 2 zure appels in partjes mee stoven.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit hachee recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (42)

Gemiddelde score 9.9 / 10 in 42 reacties
 • De hachee staat nu te pruttelen! Het ruikt heerlijk. Ik heb alleen kruidnagel poeder gebruikt van de turk, in plaats van gewone kruidnagels.
  Liesbeth gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijke hachee en in plaats van appelstroop kun je ook peperkoek, kruidkoek of dadels gebruiken
  gaf dit recept 4/5 sterren
 • Heerlijk recept, laat de hacheekruiden voortaan maar weg ;)
  Kwiebus gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijk recept! Vanavond weer hachee eten!
  Bas & Jam gaf dit recept 5/5 sterren
 • Wat lekker zeg, heerlijk zo moet hachee zijn!
  Ben gaf dit recept 5/5 sterren
 • Echt een top recept voor een goede hachee, complimenten hoor. Groetjes Harold
  Harold gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het valt mij op dat bij diverse recepten van hachee er vaak wordt gesproken van een hoeveelheid uien, i.p.v. het (schoongemaakte) gewicht. Ik hou persoonlijk aan dat de verhouding vlees en ui 1 op 1 is, dus 1 kg vlees 1 kilo ui. M.v.g. Willem
  W. Frankes gaf dit recept 5/5 sterren
 • Gister gemaakt en op het petroleumstel uren laten sudderen. Vanavond hebben we het gegeten echt genoten. Top !
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Lekker hoor ga ik vandaag ook maar eens maken
  Rugebregt gaf dit recept 5/5 sterren
 • Bedankt voor het recept! Zelfs ik kon het maken =D
  TimTim gaf dit recept 5/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter