Hachee

Hachee

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng het vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.

Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.

Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes

TIP 1: u kunt ook i.p.v. hacheevlees ook heel goed 600 gram doorregen rib of runderlappen gebruiken. Snijd het vlees in dobbelsteentjes.

TIP 2: u kunt ook de hachee de azijn achterwege laten en daar voor in de plaats 2 eetlepels rinse appelstroop toe voegen. Daarbij de laatste 15 min. 2 zure appels in partjes mee stoven.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit hachee recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (39)

  • De hachee staat nu te pruttelen! Het ruikt heerlijk. Ik heb alleen kruidnagel poeder gebruikt van de turk, in plaats van gewone kruidnagels.
    Liesbeth gaf dit recept 5 sterren
  • Heerlijk recept, laat de hacheekruiden voortaan maar weg ;)
    Kwiebus gaf dit recept 5 sterren
  • Heerlijk recept! Vanavond weer hachee eten!
    Bas & Jam gaf dit recept 5 sterren
  • Wat lekker zeg, heerlijk zo moet hachee zijn!
    Ben gaf dit recept 5 sterren
  • Echt een top recept voor een goede hachee, complimenten hoor. Groetjes Harold
    Harold gaf dit recept 5 sterren
  • Het valt mij op dat bij diverse recepten van hachee er vaak wordt gesproken van een hoeveelheid uien, i.p.v. het (schoongemaakte) gewicht. Ik hou persoonlijk aan dat de verhouding vlees en ui 1 op 1 is, dus 1 kg vlees 1 kilo ui. M.v.g. Willem
    W. Frankes gaf dit recept 5 sterren
  • Bedankt voor het recept! Zelfs ik kon het maken =D
    TimTim gaf dit recept 5 sterren
  • Ik ga vanavond deze recept maken. Heb geen appelstroop wat kan ik er mee vervangen?
    Jenny gaf dit recept 5 sterren
  • Perfecte ontvangst van Hachea. Ik herinner me dit uit mijn jeugd toen mijn vader (Nederland) gebruikt om dit voor ons te koken.
    Ragnar gaf dit recept 5 sterren
  • Ziet er goed en vooral eenvoudig genoeg voor mij, uit! We gaan het snel eens proberen!
    Lex gaf dit recept 5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter