MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Couscous met lamsvlees en gemengde groenten

Couscous met lamsvlees en gemengde groenten recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Spoel de kikkererwten af en laat ze in ruim koud water 1 nacht weken in de koelkast. Snijd het lamsvlees in blokjes. Was en snijd alle groenten in stukjes. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Pel de ui en snipper ze niet te fijn. Verhit de olijfolie en zonnebloemolie in een grote pan en bak hierin het lamsvlees en eventueel de kipdelen rondom bruin. Matig het vuur, voeg de gesnipperde ui toe en pers er de teentjes knoflook boven uit en bak even mee. Voeg 1 liter warm water toe en breng langzaam aan de kook. Voeg ondertussen de gemberpoeder toe, de zwarte peper, de paprikapoeder, de kurkuma, de kaneel, de in fijne stukjes gesneden Spaanse pepertjes en de bouillonblokjes. Roer goed door en laat 5 min. koken op een laag vuur met de deksel op de pan. Voeg nu de in stukken gesneden worteltjes toe, de koolrabi en de sperziebonen. Bind de koriander, peterselie en selderij bijeen m.b.v. een touwtje tot een bosje en doe in de pan. Laat alles 20 min. zachtjes garen. Voeg dan de pompoen, courgette, aubergine, tomaten en rozijnen toe en laat alles in nog eens ca. 20 min. door en door gaar worden. Zorg dat alles onder water staat; zonodig nog wat water toevoegen. Breng op smaak met zout en eventueel nog wat gemalen zwarte peper. Intussen de couscous bereiden in een speciale couscouspan, een rijststoompan of m.b.v. een metalen zeef of vergiet dat in een pan gehangen kan worden. Doe water onderin de pan en breng dit aan de kook. Besprenkel de couscous goed met water en zout en schep om. Plaats de couscous in de stoompan en laat ca. 20 ŕ 30 min. stomen met de deksel erop. Neem de couscous uit de stoompan, stort hem in een grote kom en roer er wat olijfolie doorheen; druk met een vork de aaneen geklonterde balletjes couscous uit elkaar. Doe eerst de couscous op een groot, plat bord en schep er de groenten, het vlees en de bouillon overheen. Naast de bovengenoemde groenten kun je met allerlei alternatieven experimenteren. Zo heb ik ook al bleekselderij, schorseneren en paprika gebruikt. Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van de kikkererwten omdat die het geheel wel erg machtig maken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit couscous met lamsvlees en gemengde groenten recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /