AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Hete bliksem

76 1 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Hete bliksem recept Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 Š 3 deciliter) water met het zout.
Ca. 20 Š 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuÔgheid heeft.

Stamppotten maken wij hier meestal voor 2 dagen, dus eigenlijk is dit recept voor 12 (flinke) eters...
Typisch Brabants en heerlijk met een saucijsje, gehaktbal of speklapje.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit hete bliksem recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 13 recensies

  • Hete bliksem is ook erg lekker met zoete appels.
  • Wilde hete bliksem maken, lang geleden voor het laatst thuis gegeten. Had dus even een recept nodig en kwam hier terecht. Lekker! Maar snap alleen de opmerking typisch Brabants niet. Volgens mij is het toch echt een typisch Achterhoeks gerecht!
  • @Friesin...(dat stukje tekst is slecht gekopieerd en geplakt uit de ingrediŽnten lijst van het bovenstaande recept...(geloof du echt wel datjouw vraag beantwoord is... en dit du ook gewoon in het rtecept vermeld is 4 middelgrote of 2 grote uien, gesnipperd.
  • Mijn Moeder maakte het met rookworst en spekjes, heerlijk.
  • @achterhoeker ... het staat ook bij ingrediŽnten gesnipperde ui!
  • Ik doe er altijd wat stroop door.
  • Hoef je de uien niet te schillen en in stukjes te snijden? Staat er niet bij. Denk het wel,maar is denk wel hadig om het erbij te vermelden, als je het recept toch netjes wil neer zetten.
  • Met draadjesvlees!
  • Nog lekkerder met half zure half zoete applels en dan uitgebakken spekblokjes, klein beetje spekvet erdoor en je eet je vingers erbij op!
  • Dit is een lekker recept, ik zal het echt aanraden!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /