Hete bliksem

Hete bliksem

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 Š 3 deciliter) water met het zout.
Ca. 20 Š 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuÔgheid heeft.

Stamppotten maken wij hier meestal voor 2 dagen, dus eigenlijk is dit recept voor 12 (flinke) eters...
Typisch Brabants en heerlijk met een saucijsje, gehaktbal of speklapje.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit hete bliksem recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (13)

  • Hete bliksem is ook erg lekker met zoete appels.
    Bezoeker gaf dit recept 5 sterren
  • Wilde hete bliksem maken, lang geleden voor het laatst thuis gegeten. Had dus even een recept nodig en kwam hier terecht. Lekker! Maar snap alleen de opmerking typisch Brabants niet. Volgens mij is het toch echt een typisch Achterhoeks gerecht!
    Achterhoeker gaf dit recept 5 sterren
  • @Friesin...(dat stukje tekst is slecht gekopieerd en geplakt uit de ingrediŽnten lijst van het bovenstaande recept...(geloof du echt wel datjouw vraag beantwoord is... en dit du ook gewoon in het rtecept vermeld is 4 middelgrote of 2 grote uien, gesnipperd.
    azuro gaf dit recept 5 sterren
  • Mijn Moeder maakte het met rookworst en spekjes, heerlijk.
    Tineke gaf dit recept 5 sterren
  • @achterhoeker ... het staat ook bij ingrediŽnten gesnipperde ui!
    azuro gaf dit recept 5 sterren
  • Ik doe er altijd wat stroop door.
    Jannie gaf dit recept 5 sterren
  • Hoef je de uien niet te schillen en in stukjes te snijden? Staat er niet bij. Denk het wel,maar is denk wel hadig om het erbij te vermelden, als je het recept toch netjes wil neer zetten.
    Friesin gaf dit recept 5 sterren
  • Met draadjesvlees!
    Els gaf dit recept 5 sterren
  • Nog lekkerder met half zure half zoete applels en dan uitgebakken spekblokjes, klein beetje spekvet erdoor en je eet je vingers erbij op!
    Hennij gaf dit recept 4 sterren
  • Dit is een lekker recept, ik zal het echt aanraden!
    Hapa gaf dit recept 5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter