Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete bliksem recept
Hete bliksem recept

Hete bliksem


Ingrediënten


77 1

Bereidingswijze


Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 Š 3 deciliter) water met het zout.
Ca. 20 Š 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuÔgheid heeft.

Stamppotten maken wij hier meestal voor 2 dagen, dus eigenlijk is dit recept voor 12 (flinke) eters...
Typisch Brabants en heerlijk met een saucijsje, gehaktbal of speklapje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hete bliksem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hete bliksem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 13 recensies

  • @Friesin...(dat stukje tekst is slecht gekopieerd en geplakt uit de ingrediŽnten lijst van het bovenstaande recept...(geloof du echt wel datjouw vraag beantwoord is... en dit du ook gewoon in het rtec... Lees reactie
    Azuro gaf dit recept op 15 januari 2014 5 uit 5 sterren
  • Mijn Moeder maakte het met rookworst en spekjes, heerlijk.
    Tineke gaf dit recept op 3 januari 2014 5 uit 5 sterren
  • @achterhoeker ... het staat ook bij ingrediŽnten gesnipperde ui!
    Azuro gaf dit recept op 4 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik doe er altijd wat stroop door.
    Jannie gaf dit recept op 2 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoef je de uien niet te schillen en in stukjes te snijden? Staat er niet bij. Denk het wel,maar is denk wel hadig om het erbij te vermelden, als je het recept toch netjes wil neer zetten.
    Friesin gaf dit recept op 15 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Met draadjesvlees!
    Els gaf dit recept op 11 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Nog lekkerder met half zure half zoete applels en dan uitgebakken spekblokjes, klein beetje spekvet erdoor en je eet je vingers erbij op!
    Hennij gaf dit recept op 16 oktober 2012 4 uit 5 sterren
  • Dit is een lekker recept, ik zal het echt aanraden!
    Hapa gaf dit recept op 20 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Heb een European Restaurant in Davao, Philippijnen. Voor de verandering heb ik dit recept gevolgd en voorgeschoteld aan mijn gasten, reacties zijn zeer positief. (7 porties)
    Henny Smits gaf dit recept op 8 juni 2012 3 uit 5 sterren
  • Naar mijn weten was dit gerecht een typisch gronings gerecht, maar toch nog even opgezocht: Blijkt het een typisch Nederlands gerecht te zijn. Maakt voor mij niet uit. Het is heerlijk om te eten.
    Groninger gaf dit recept op 19 maart 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven