Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkoolstamppot recept
Boerenkoolstamppot recept

Boerenkoolstamppot


Ingrediënten


9 1

Bereidingswijze


Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Doe de boerenkool in een grote pan en leg de aardappels erop. Voeg ongeveer 2,5 deciliter water en 1 theelepel zout toe. Breng op een matig hoog vuur de boerenkool en aardappels met de deksel op de pan aan de kook. Laat de boerenkool in ongeveer 10 minuten slinken. Neem de rookworsten uit de verpakking en leg ze op de aardappels. Kook de boerenkool en aardappels afgedekt in nog ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Neem daarna de rookworsten uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Giet de boerenkool en de aardappels af en vang het kookvocht op in een kom. Stamp met een aardappelstamper de boerenkool en de aardappels fijn. Voeg boter en azijn toe. Roer alles goed door elkaar en voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe tot alles smeu´g is. Warm al roerend de stamppot nog enkele minuten door. Breng het verder op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje azijn. Schepo de boerenkoolstamppot op vier borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de boerenkool. Lekker met piccalilly of mosterd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boerenkoolstamppot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Boerenkoolstamppot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Net gisteren gemaakt prima recept niks mis mee. De boerenkool brandde totaal niet aan. Als je het maar in de juiste pan doet. Wel de aardappelen apart gekookt en gestampt met kruiden en daarna pas ... Lees reactie
    Coco gaf dit recept op 25 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Veel te weinig water, na 10 minuten begint de boel aan te branden. Geen aanrader dit recept!
    Denise gaf dit recept op 5 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven