Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Doe de boerenkool in een grote pan en leg de aardappels erop. Voeg ongeveer 2,5 deciliter water en 1 theelepel zout toe. Breng op een matig hoog vuur de boerenkool en aardappels met de deksel op de pan aan de kook. Laat de boerenkool in ongeveer 10 minuten slinken. Neem de rookworsten uit de verpakking en leg ze op de aardappels. Kook de boerenkool en aardappels afgedekt in nog ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Neem daarna de rookworsten uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Giet de boerenkool en de aardappels af en vang het kookvocht op in een kom. Stamp met een aardappelstamper de boerenkool en de aardappels fijn. Voeg boter en azijn toe. Roer alles goed door elkaar en voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe tot alles smeu´g is. Warm al roerend de stamppot nog enkele minuten door. Breng het verder op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje azijn. Schepo de boerenkoolstamppot op vier borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de boerenkool. Lekker met piccalilly of mosterd.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit boerenkoolstamppot recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

Gemiddelde score 10 / 10 in 2 reacties
  • Net gisteren gemaakt prima recept niks mis mee. De boerenkool brandde totaal niet aan. Als je het maar in de juiste pan doet. Wel de aardappelen apart gekookt en gestampt met kruiden en daarna pas gemengd.
    Coco gaf dit recept 5/5 sterren
  • Veel te weinig water, na 10 minuten begint de boel aan te branden. Geen aanrader dit recept!
    Denise gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter