Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkoolstamppot recept
Boerenkoolstamppot recept

Boerenkoolstamppot


Ingrediënten


9 1

Bereidingswijze


Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Doe de boerenkool in een grote pan en leg de aardappels erop. Voeg ongeveer 2,5 deciliter water en 1 theelepel zout toe. Breng op een matig hoog vuur de boerenkool en aardappels met de deksel op de pan aan de kook. Laat de boerenkool in ongeveer 10 minuten slinken. Neem de rookworsten uit de verpakking en leg ze op de aardappels. Kook de boerenkool en aardappels afgedekt in nog ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Neem daarna de rookworsten uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Giet de boerenkool en de aardappels af en vang het kookvocht op in een kom. Stamp met een aardappelstamper de boerenkool en de aardappels fijn. Voeg boter en azijn toe. Roer alles goed door elkaar en voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe tot alles smeu´g is. Warm al roerend de stamppot nog enkele minuten door. Breng het verder op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje azijn. Schepo de boerenkoolstamppot op vier borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de boerenkool. Lekker met piccalilly of mosterd.

Allergenen Informatie

Voor dit boerenkoolstamppot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Boerenkoolstamppot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Net gisteren gemaakt prima recept niks mis mee. De boerenkool brandde totaal niet aan. Als je het maar in de juiste pan doet. Wel de aardappelen apart gekookt en gestampt met kruiden en daarna pas ... Lees reactie
  • Veel te weinig water, na 10 minuten begint de boel aan te branden. Geen aanrader dit recept!
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven