MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Nasi goreng Jawa (nasi goreng op Javaanse wijze)

Nasi goreng Jawa  (nasi goreng op Javaanse wijze) recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

De rijst ruim van te voren rul koken (elektrische rijstkoker is hiervoor ideaal). De kipfilet wat op smaak brengen met een eetlepel vissoja en wat druppeltjes sesamolie) en even laten rusten. Vervolgens de eieren eveneens met wat vissoja en sesamolie goed klutsen en wegzetten. De fijngemalen kruiden binnen bereik houden. In de wok de olie goed heet laten worden en hierin de kip en de garnalen in een paar minuten gaar en geurig roerbakken. Vervolgens uit de wok scheppen en in een zeef of vergiet laten uitlekkken (de olie opvangen voor later gebruik). De stukjes ontbijtspek nu even opbakken, uitscheppen en bij de kip en de garnalen doen. Nu de geklutste eieren tot roerei bakken, uitscheppen en bij het overige baksel doen. De opgevangen bakolie weer terugdoen in de wok en hierin de fijngemalen kruiden al roerend tot geurig fruiten, vervolgens het vuur wat lager zetten en de apart gehouden gebakken ingrediŽnten eraan toevoegen. Deze al roerend goed mengen. Hierna kan de rijst schep voor schep erbij worden gedaan en door voortdurend omscheppen gelijkmatig met de gekruide gebakken ingrediŽnten mengen. Eventuele rijstklonters 'lospletten'; de nasi goreng tot een smakelijke, gelijkmatige rode kleur bakken. De "Nasi goreng Jawa" is nu klaar en kan eventueel nog op smaak gebracht worden met wat soja, maggi etc. In IndonesiŽ eten de mensen er nog graag een "Ceplok Jawa" bij (spiegelei op Javaanse wijze gefrituurd), wat garnalenkroepoek en rauwkost zoals stukjes komkommer, radijsjes). Natuurlijk smaakt een gewoon spiegelei er ook goed bij maar voor degenen die zich aan een "ceplok jawa' willen wagen volgt hier de bereiding ervan: In een een frituurpan in hete olie wordt het eitje gebakken tot er zich een krokant, lichtbruin eiwitrandje heeft gevormd. Hierna kan men er wat zout en versgemalen peper op doen; het eitje is dan klaar voor consumptie. Men keert het eitje om als men het goed gaar wenst.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit nasi goreng jawa (nasi goreng op javaanse wijze) recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /