MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Nasi-goreng

Nasi-goreng recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Nasi-goreng betekent opgebakken rijst dus moeten er voorbereidingen worden gedaan die kunnen 's ochtends (of de dag er voor) al gedaan worden.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
Bak het bami-vlees en snijd in kleine stukjes.
Bak de geklutste eieren en snijd in kleine stukjes.
Snijd de ui, prei en ham in kleine stukjes.

Hierna kan het opbakken gaan beginnen:
Doe de olie in een hete wok of grote braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit ook toe.
Dan warmtebron weer wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en bakken.
Halverwege de prei, de ham en de omelet toevoegen. Op het laatst de gedroogde selderij.
Lekker met kipsate en zure augurken of zure uitjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit nasi-goreng recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • De Oosterse nasi smaakt voortreffeljk en is gemakklijk om te bereiden.

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /