Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi-goreng recept
Nasi-goreng recept

Nasi-goreng


Ingrediënten


printad
41 1

Bereidingswijze


Nasi-goreng betekent opgebakken rijst dus moeten er voorbereidingen worden gedaan die kunnen 's ochtends (of de dag er voor) al gedaan worden.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
Bak het bami-vlees en snijd in kleine stukjes.
Bak de geklutste eieren en snijd in kleine stukjes.
Snijd de ui, prei en ham in kleine stukjes.

Hierna kan het opbakken gaan beginnen:
Doe de olie in een hete wok of grote braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit ook toe.
Dan warmtebron weer wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en bakken.
Halverwege de prei, de ham en de omelet toevoegen. Op het laatst de gedroogde selderij.
Lekker met kipsate en zure augurken of zure uitjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit nasi-goreng recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Dit is de lekkerste nasi goreng ever, precies zoals mijn moeders' versie smaakte. Ik doe er verse bladselderij door, lekker fris. Met zilveruitjes, zelfgemaakte saté saus en zoetzure komkommer is dit een hit in mijn gezin.
  • De Oosterse nasi smaakt voortreffeljk en is gemakklijk om te bereiden.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Weg met mes en vork
    Het scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van één groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven