Nasi-goreng

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Nasi-goreng betekent opgebakken rijst dus moeten er voorbereidingen worden gedaan die kunnen 's ochtends (of de dag er voor) al gedaan worden.

    Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
    Bak het bami-vlees en snijd in kleine stukjes.
    Bak de geklutste eieren en snijd in kleine stukjes.
    Snijd de ui, prei en ham in kleine stukjes.

    Hierna kan het opbakken gaan beginnen:
    Doe de olie in een hete wok of grote braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
    Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
    Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit ook toe.
    Dan warmtebron weer wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
    Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en bakken.
    Halverwege de prei, de ham en de omelet toevoegen.
  2. Op het laatst de gedroogde .
    Lekker met kipsate en zure augurken of zure uitjes.
25
25
25

Variaties op Nasi-goreng

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Nasi-goreng
VariatieAantalGang
Nasi-goreng1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje en olie
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoete ketjap
  • zoete ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokje en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in zoete ketjap
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Nasi-goreng heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Heerlijk, zoals nasi in mijn beleving hoort te smaken. En daar was de rest van het gezin het mee eens.
Cary 29 maart 2017
Dit is de lekkerste nasi goreng ever, precies zoals mijn moeders' versie smaakte. Ik doe er verse bladselderij door, lekker fris. Met zilveruitjes, zelfgemaakte saté saus en zoetzure komkommer is dit ... Lees reactie
Linda 26 januari 2016
De Oosterse nasi smaakt voortreffeljk en is gemakklijk om te bereiden.
Luis Rico 1 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
216 kcal
10%864 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nasi-goreng