Nasi-goreng

Nasi-goreng

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Nasi-goreng betekent opgebakken rijst dus moeten er voorbereidingen worden gedaan die kunnen 's ochtends (of de dag er voor) al gedaan worden.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
Bak het bami-vlees en snijd in kleine stukjes.
Bak de geklutste eieren en snijd in kleine stukjes.
Snijd de ui, prei en ham in kleine stukjes.

Hierna kan het opbakken gaan beginnen:
Doe de olie in een hete wok of grote braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit ook toe.
Dan warmtebron weer wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en bakken.
Halverwege de prei, de ham en de omelet toevoegen. Op het laatst de gedroogde selderij.
Lekker met kipsate en zure augurken of zure uitjes.
Bron: © geleerd op Indische kookles

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit nasi-goreng recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

  • De Oosterse nasi smaakt voortreffeljk en is gemakklijk om te bereiden.
    Luis Rico gaf dit recept 5 sterren

Laat uw reactie achter