Echte PaŽlla

Echte PaŽlla

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Groenten snijden:
Snipper 1 rode ui, 1 rode en 1 groene paprika in dobbelsteentjes.
4 teentjes knoflook uitpersen en 2 eetlepels gladde peterselie fijnhakken.
Pureer de tomaten.
Gebruik een grove rasp om 2 rijpe en smaakvolle tomaten zonder vel te pureren.
Bedenk dat de kwaliteit van de ingrediŽnten bepalend is voor het eindresultaat.

Voorbereiding vis:
16 gamba's pellen en het darmkanaal verwijderen, 2 pijlinktvissen in ringen snijden en 12 mosselen schoonmaken en nakijken. Afdekken en koel bewaren.

De sofrito maken:
Sofrito is de smaakmaker van de paella.
Om sofrito te maken verhit je 2 eetlepels extra virgin olijfolie in de paellapan op een matig vuur en fruit de rode ui, de peterselie en 3 van de 4 tenen knoflook (uitgeperst) in 8 minuten onder af en toe roeren. Voeg de tomaten, de paprika en 2 theelepels paprikapoeder en bak tot het vocht van de tomaten verdampt is en de sofrito de dikte van jam heeft. Doe de sofrito in een schaal en maak de pan schoon met keukenpapier.

De mosselen koken:
Terwijl de sofrito staat te bakken, kook je de mosselen in een half kopje water (5 minuten).
Roerbak de garnalen en de inktvis.
Verhit een eetlepel olie in de paellapan op een matig vuur.
Voeg de resterende teen knoflook met de garnalen en roerbak voor 1Ĺ minuten, voeg de inktvisringen toe en roerbak nog eens 1Ĺ minuten. Haal de garnalen en de inktvis uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Afdekken en wegzetten.
Voeg de rijst toe
Doe de sofrito terug in de pan samen met 1Ĺ kop (Spaanse calasparra of bomba) rijst en bak voor een minuut, al roerend om de rijst met olie en sofrito te bedekken.
Voeg 3 koppen hete vis of kippebouillon, een mespunt saffraan draadjes, 1Ĺ theelepel zeezout en een Ĺ theelepel vers gemalen zwarte peper. Roer om te mixen en breng aan de kook. Kook 10 minuten, onafgedekt zonder te roeren. Matig het vuur laat nog eens 15 minuten koken zonder te roeren.
Na 15 minuten het vuur middelhoog zetten voor een minuutje of zo tot je de rijst ruikt. (aanbakken)
Haal de pan van het vuur. (Het aanbaksel van de rijst in een paella heet socorrat en wordt door de kenners zeer gewaardeerd. ) Aanbakken dus niet aanbranden.

Vis toevoegen:
Duw de mosselen, de garnalen en de inktvis in de rijst. Dek de pan af met zilverfolie en laat de paella 5 minuten rusten.

Serveren met partjes citroen om te sprenkelen.
Tip: Voeg eventueel stukjes kip of gare vleesrestjes toe en een handje diepvrieserwten. Mosselen en inktvis zijn te vervangen door een bakje zeevruchten. In Plaats van saffraan kan ook kurkuma gebruikt worden.
Bron: © Basisrecept ooit van Spaanse ober gekregen aangepast naar eigen smaak.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit echte paŽlla recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (8)

Gemiddelde score 10 / 10 in 8 reacties
 • In de paŽlla zit geen ajuin aub. het echte spaanse recept is zonder ajuin. met vis en vlees of zonder vlees,of vis alleen.
  Paco- Gonzalez gaf dit recept 5/5 sterren
 • Je schrijft paŽlla maar het is paella!
  Sandra Franke gaf dit recept 5/5 sterren
 • Super recept gisteravond gemaakt voor 40 personen en dik in orde bedankt voor dit recept!
  Huguette gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het is een zťťr arme paella hoor ! Het recept toch, diegene op de foto ziet er een stuk beter uit met chorizo, kokkels, hoewel ook erwtjes niet thuishoren in een paella, gebruik liever tomaat, rode paprika, boontjes.
  Toine gaf dit recept 5/5 sterren
 • Echt smullen. Volgende week weer!
  Bart Scheepens gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijk en zo simpel, Je hoeft er geen extra dingen voor in je keuken te hebben om deze super lekker Paella op tafel te kunnen zetten.
  Nelke gaf dit recept 5/5 sterren
 • Waanzinnig lekker recept!
  Bert Dirks gaf dit recept 5/5 sterren
 • Lekker en makkelijk recept. En ook erg leuk om te maken! Maar vooral: goede complimenten aan tafel.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter