AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Echte PaŽlla

75 7 3

Ingrediënten

Bereidingswijze

Echte PaŽlla recept Groenten snijden:
Snipper 1 rode ui, 1 rode en 1 groene paprika in dobbelsteentjes.
4 teentjes knoflook uitpersen en 2 eetlepels gladde peterselie fijnhakken.
Pureer de tomaten.
Gebruik een grove rasp om 2 rijpe en smaakvolle tomaten zonder vel te pureren.
Bedenk dat de kwaliteit van de ingrediŽnten bepalend is voor het eindresultaat.

Voorbereiding vis:
16 gamba's pellen en het darmkanaal verwijderen, 2 pijlinktvissen in ringen snijden en 12 mosselen schoonmaken en nakijken. Afdekken en koel bewaren.

De sofrito maken:
Sofrito is de smaakmaker van de paella.
Om sofrito te maken verhit je 2 eetlepels extra virgin olijfolie in de paellapan op een matig vuur en fruit de rode ui, de peterselie en 3 van de 4 tenen knoflook (uitgeperst) in 8 minuten onder af en toe roeren. Voeg de tomaten, de paprika en 2 theelepels paprikapoeder en bak tot het vocht van de tomaten verdampt is en de sofrito de dikte van jam heeft. Doe de sofrito in een schaal en maak de pan schoon met keukenpapier.

De mosselen koken:
Terwijl de sofrito staat te bakken, kook je de mosselen in een half kopje water (5 minuten).
Roerbak de garnalen en de inktvis.
Verhit een eetlepel olie in de paellapan op een matig vuur.
Voeg de resterende teen knoflook met de garnalen en roerbak voor 1Ĺ minuten, voeg de inktvisringen toe en roerbak nog eens 1Ĺ minuten. Haal de garnalen en de inktvis uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Afdekken en wegzetten.
Voeg de rijst toe
Doe de sofrito terug in de pan samen met 1Ĺ kop (Spaanse calasparra of bomba) rijst en bak voor een minuut, al roerend om de rijst met olie en sofrito te bedekken.
Voeg 3 koppen hete vis of kippebouillon, een mespunt saffraan draadjes, 1Ĺ theelepel zeezout en een Ĺ theelepel vers gemalen zwarte peper. Roer om te mixen en breng aan de kook. Kook 10 minuten, onafgedekt zonder te roeren. Matig het vuur laat nog eens 15 minuten koken zonder te roeren.
Na 15 minuten het vuur middelhoog zetten voor een minuutje of zo tot je de rijst ruikt. (aanbakken)
Haal de pan van het vuur. (Het aanbaksel van de rijst in een paella heet socorrat en wordt door de kenners zeer gewaardeerd. ) Aanbakken dus niet aanbranden.

Vis toevoegen:
Duw de mosselen, de garnalen en de inktvis in de rijst. Dek de pan af met zilverfolie en laat de paella 5 minuten rusten.

Serveren met partjes citroen om te sprenkelen.
Tip: Voeg eventueel stukjes kip of gare vleesrestjes toe en een handje diepvrieserwten. Mosselen en inktvis zijn te vervangen door een bakje zeevruchten. In Plaats van saffraan kan ook kurkuma gebruikt worden.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit echte paŽlla recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 8 recensies

  • In de paŽlla zit geen ajuin aub. het echte spaanse recept is zonder ajuin. met vis en vlees of zonder vlees,of vis alleen.
  • Je schrijft paŽlla maar het is paella!
  • Super recept gisteravond gemaakt voor 40 personen en dik in orde bedankt voor dit recept!
  • Het is een zťťr arme paella hoor ! Het recept toch, diegene op de foto ziet er een stuk beter uit met chorizo, kokkels, hoewel ook erwtjes niet thuishoren in een paella, gebruik liever tomaat, rode paprika, boontjes.
  • Echt smullen. Volgende week weer!
  • Heerlijk en zo simpel, Je hoeft er geen extra dingen voor in je keuken te hebben om deze super lekker Paella op tafel te kunnen zetten.
  • Waanzinnig lekker recept!
  • Lekker en makkelijk recept. En ook erg leuk om te maken! Maar vooral: goede complimenten aan tafel.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /