Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept
Zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept

Zuurkoolschotel met ananas en gehakt


Ingrediënten


25 2 4

Bereidingswijze


Aardappelen koken met zout, puree maken met warme melk en boter. Op smaak brengen met peper en zout. Gehakt rul bakken. Zuurkool gaar koken. Ovenschaal inwrijven met boter. Leg hierin achtereenvolgens: Laagje puree, daarop zuurkool, gehakt en ananas en afdekken met de rest van de puree. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. In hete oven van 250 graden C. voor een bruin korstje.

Allergenen Informatie

Voor dit zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Zuurkoolschotel met ananas en gehakt heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies

  • Heel lekker! Ik heb nog wat nootmuskaat aan de puree toegevoegd en het gehakt met een beetje worcestershiresauce rul gemaakt. Kortom erg lekker.
  • Tja, in de oven totdat het korstje lekker bruin is blijkbaar?
  • Hoe lang moet deze schotel in de oven?
  • Hoe lang moet de zuurkoolschotel in de oven? Zie ik er niet bij staan!
  • Ik ga dit vandaag eens lekker klaar maken en hoe dat het gaat smaken dat horen jullie nog wel. Op een stormachtige dag een lekkere schotel. Lekker.
  • 500 gram aardappelen voor 4 personen: dat lijkt me een Sonja Bakker portie! Ik reken minstens een kilo aardappelen voor 4 personen.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven