Zuurkoolschotel met ananas en gehakt

Zuurkoolschotel met ananas en gehakt

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Aardappelen koken met zout, puree maken met warme melk en boter. Op smaak brengen met peper en zout. Gehakt rul bakken. Zuurkool gaar koken. Ovenschaal inwrijven met boter. Leg hierin achtereenvolgens: Laagje puree, daarop zuurkool, gehakt en ananas en afdekken met de rest van de puree. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. In hete oven van 250 graden C. voor een bruin korstje.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (6)

Gemiddelde score 9.7 / 10 in 6 reacties
 • Heel lekker! Ik heb nog wat nootmuskaat aan de puree toegevoegd en het gehakt met een beetje worcestershiresauce rul gemaakt. Kortom erg lekker.
  Bart gaf dit recept 4/5 sterren
 • Tja, in de oven totdat het korstje lekker bruin is blijkbaar?
  E. Buter gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hoe lang moet deze schotel in de oven?
  Corneliam gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hoe lang moet de zuurkoolschotel in de oven? Zie ik er niet bij staan!
  Femke gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik ga dit vandaag eens lekker klaar maken en hoe dat het gaat smaken dat horen jullie nog wel. Op een stormachtige dag een lekkere schotel. Lekker.
  Peter Brendel gaf dit recept 5/5 sterren
 • 500 gram aardappelen voor 4 personen: dat lijkt me een Sonja Bakker portie! Ik reken minstens een kilo aardappelen voor 4 personen.
  E. gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter