Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept
Zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept

Zuurkoolschotel met ananas en gehakt


Ingrediënten


25 3

Bereidingswijze


Aardappelen koken met zout, puree maken met warme melk en boter. Op smaak brengen met peper en zout. Gehakt rul bakken. Zuurkool gaar koken. Ovenschaal inwrijven met boter. Leg hierin achtereenvolgens: Laagje puree, daarop zuurkool, gehakt en ananas en afdekken met de rest van de puree. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. In hete oven van 250 graden C. voor een bruin korstje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zuurkoolschotel met ananas en gehakt heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies

  • Heel lekker! Ik heb nog wat nootmuskaat aan de puree toegevoegd en het gehakt met een beetje worcestershiresauce rul gemaakt. Kortom erg lekker.
    Bart gaf dit recept op 16 juni 2013 4 uit 5 sterren
  • Tja, in de oven totdat het korstje lekker bruin is blijkbaar?
    E. Buter gaf dit recept op 28 april 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoe lang moet deze schotel in de oven?
    Corneliam gaf dit recept op 30 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoe lang moet de zuurkoolschotel in de oven? Zie ik er niet bij staan!
    Femke gaf dit recept op 1 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik ga dit vandaag eens lekker klaar maken en hoe dat het gaat smaken dat horen jullie nog wel. Op een stormachtige dag een lekkere schotel. Lekker.
    Peter Brendel gaf dit recept op 25 november 2012 5 uit 5 sterren
  • 500 gram aardappelen voor 4 personen: dat lijkt me een Sonja Bakker portie! Ik reken minstens een kilo aardappelen voor 4 personen.
    E. gaf dit recept op 3 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Smakelijk eten
    Tekst

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven