Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept
Zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept

Zuurkoolschotel met ananas en gehakt


Ingrediënten


printad
25 2 4

Bereidingswijze


Aardappelen koken met zout, puree maken met warme melk en boter. Op smaak brengen met peper en zout. Gehakt rul bakken. Zuurkool gaar koken. Ovenschaal inwrijven met boter. Leg hierin achtereenvolgens: Laagje puree, daarop zuurkool, gehakt en ananas en afdekken met de rest van de puree. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. In hete oven van 250 graden C. voor een bruin korstje.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit zuurkoolschotel met ananas en gehakt recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies

 • Heel lekker! Ik heb nog wat nootmuskaat aan de puree toegevoegd en het gehakt met een beetje worcestershiresauce rul gemaakt. Kortom erg lekker.
 • Tja, in de oven totdat het korstje lekker bruin is blijkbaar?
 • Hoe lang moet deze schotel in de oven?
 • Hoe lang moet de zuurkoolschotel in de oven? Zie ik er niet bij staan!
 • Ik ga dit vandaag eens lekker klaar maken en hoe dat het gaat smaken dat horen jullie nog wel. Op een stormachtige dag een lekkere schotel. Lekker.
 • 500 gram aardappelen voor 4 personen: dat lijkt me een Sonja Bakker portie! Ik reken minstens een kilo aardappelen voor 4 personen.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven