Zuurkoolschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Kook de zo'n 25 minuten en giet goed af.

    Bak het rul met de voor Bourgondisch- en Stroganoffgehakt (alles, gebruik de kruidenporties elk voor 500 gram).

    Bak de spekblokjes in een klein klontje boter (of braadvet) en voeg ze toe aan de .
  2. Stamp het geheel fijn.
  3. Giet er een (paar) flinke scheut(en) aan toe en ga door met stampen tot er een zachte massa ontstaat.
  4. Niet te dun maken!
  5. Breng op smaak met een klein beetje , beetje , knoflook en flink veel .
  6. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de puree.

    Verdeel het in de ovenschaal, over de puree.

    Knijp het overtollige vocht uit de (voorverpakte) en verdeel deze over het in de ovenschaal.

    Verdeel de ananasblokjes over de , en besprenkel met een beetje van het vocht.

    Verdeel het restant van de puree in de ovenschaal, strijk glad met de achterkant van een lepel en zet ongeveer 45 minuten in de oven op 220 graden tot de puree goudbruin kleurt.
25
25
25

Variaties op Zuurkoolschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurkoolschotel
VariatieAantalGang
Zuurkoolschotel15Ovenschotels
Kabeljauw-zuurkoolschotel2Ovenschotels
Zuurkoolschotel met rookworst2Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
640 kcal
32%2560 kcal
Vetten
35 g.
50%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel